спремај 10 илјадарки
Најдов 1л 2800ден.
Најдов на нет 1л е доволно за 20.000-30.000км,така да 1л е доволно...
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Пази што купуваш мислам дека имаше 2 варијанти од таа глупост. Ако сам ја сипаш МНОГУ треба да пазиш ужасно смрди и нема да може да се исчистиш ако те капне. Треба да се рестартира и на дијагностика мислам.
Е сеа да ти кажам што е заебот тоа што не ти важи бројката за 20-30 000км што викаат. Секое отварање и затворање на капачето од резервоарот колата сама шприцнува адитив во горивото. Без разлика дали си ставил 10-20-50л дизел. Значи за повеќе километри е мн битно да ја возиш до пред да светне и да ја допунуваш до максимум.
Има 3 варијанти,првата и втората се тука некаде во цената,во мојот случај втората (176),првата е за возила до 2004,втората до 2010,третата од 2010 нагоре шо е изгор скапо...80€ литро..
На дијагностика мора да се рестартира но незнам како ќе биде потоа пошо јас планирам да и ставам 1л,додека ќесата сигурно собира 3л,веројатно треба да има сензор за количина а не некој интервал за изминати КМ па да сигнализира,за тоа со капачката од резерварот не знаев дека на тој принцип работи...
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Да се надоврзам,нарачав 2Л ФАП адитив,сега го стави мајсѕоро ама никако не може да ја избрише пораката дека адетивот за дпф е при крај,мене ми кажува некој прикаски за мали деца шо нема врска...мене сеа ми е битно да шприца од адитивот во резерварот за нафта,а за мајсторот...
А)Нема соодветна дијагностика
В)Толку му е знаењето
Ц)Да се јавам до Еуроимпекс
Д)Или да идам до Кочани (Чешиново) незнам како се вика и немам контакт.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk