Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2233673 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #7170 на: 24 Февруари 2019, 20:23:01 pm »
Внатре немам во фиоката пиунче за отклучување и заклучување на гепекот. Гепекот и колата се отклучени, и со клучот метален можам да го отворам гепекот. Е сега останува ова последново, како би можел јас да испитам дали е во ред ова "копче"?
ПС: ова не е копче не може да се стисне, ми изгледа како оние сензоричињата што задржуваш една секунда на нив со прстот и отвара.
Тоа ли е уствари "микропрекидач"?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7171 на: 24 Февруари 2019, 20:24:25 pm »
И кај мене дупеше истото.. На крај сватив дека уствари ми бил заклучен гепекот и отварал само од клучот..

Како го реши проблемот?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #7172 на: 24 Февруари 2019, 20:26:47 pm »
Па го отклучив гепекот.. Ваљда има брава позади и кај тебе.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7173 на: 24 Февруари 2019, 20:28:17 pm »
Па го отклучив гепекот.. Ваљда има брава позади и кај тебе.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не знам дали има отклучување и заклучување кај мене, јас кога вртам вака лево на бравата гепекот се отвара.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7174 на: 24 Февруари 2019, 20:32:35 pm »
Незнам да побараш некое видео на youtube.. или по форуми..

ваљда вака нешто.. Тука покажува како да го заклучиш.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7175 на: 24 Февруари 2019, 20:43:08 pm »
Ги немам јас ни копчето лево доле под воланот, ни копчето внатре во фиоката...

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #7176 на: 24 Февруари 2019, 21:06:16 pm »
Jas mislam deka treba da proveris dali doagja struja do prekidacot i  potoa da proveris dali nekoja od tie zici na prekidacot odi kon bravata

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7177 на: 24 Февруари 2019, 21:15:11 pm »
Единствено нешто што можам да видам е дека двеве жички од прекидачов одат внатре во инсталација под металниот дел од гепекот и не можам да испитам понатаму пробав да ги потегнам малку према надвор ама не бива, немам појма ни како ги спикале таму. Иначе како да измерам дали иде струја, дома имам унимер и штрафцигер фазомер?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #7178 на: 24 Февруари 2019, 22:15:53 pm »
So unimer dovod treba da ima struja i preku prekinuvacot treba da ja pusti strujata do bravata za bravata da otkluci

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7179 на: 24 Февруари 2019, 22:56:44 pm »
So unimer dovod treba da ima struja i preku prekinuvacot treba da ja pusti strujata do bravata za bravata da otkluci
Најлаички и по логика земав ги пресеков двете жици и ги споив очекувајќи дека така ќе отвара ама  ништо не се случи. Вечерва е касно утре ќе пробам пак што може да се направи да видам

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7180 на: 24 Февруари 2019, 23:20:46 pm »
Најлаички и по логика земав ги пресеков двете жици и ги споив очекувајќи дека така ќе отвара ама  ништо не се случи. Вечерва е касно утре ќе пробам пак што може да се направи да видам
Клинт Иствуд така активираше експлозив со ладнокрвен израз на лицето грицкајки цигарилос меѓу забите ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7181 на: 24 Февруари 2019, 23:36:56 pm »
Истото сакав да го предложам али ај реков да не го запалиш бмвто :D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7182 на: 25 Февруари 2019, 01:01:58 am »
Хахаха, па по логика ако тоа е прекидач, ваљда кога ќе ги врзеш ќе работи непрекинато и ќе го отвара цело време гепекот. Ама нејќе.. јебига..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #7183 на: 25 Февруари 2019, 01:04:48 am »
Да не пробуваш да го „отвориш“ гепекот додека е отворен? Затвори гепекот, па поврзи жичките. На некои коли, откако ќе се отвори гепекот, до негово повторно затворање дисејблувана е електричната брава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #7184 на: 25 Февруари 2019, 01:15:12 am »
Да не пробуваш да го „отвориш“ гепекот додека е отворен? Затвори гепекот, па поврзи жичките. На некои коли, откако ќе се отвори гепекот, до негово повторно затворање дисејблувана е електричната брава.
Пробано и со отворен и затворен гепек.. исто е.