Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1916735 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #7155 на: 22 Февруари 2019, 19:04:49 pm »
кажи ги кои се да не одиме тамо и тоа ти е... А башка што можеле да ти стават кнап, да не наваруваат, да не прават скаламерии непотребно...

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #7156 на: 22 Февруари 2019, 19:14:36 pm »
Огласов е од Скопје,онака случајно сега така ми текна да проверам,јас ја правев во Струмица по препорака на мајсторот шо ми ги сервисира колите но имам осечај дека ме одра овој со цревото а и јас улав не прашав на друго место да споредам цени така да тоа е...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7157 на: 22 Февруари 2019, 19:29:36 pm »
биди здрав и жив, битно проблемот е решен, може да дадеш пари и а да имаш проблем, може стварно ти ставил од подобрите црева (на лик се исти ), мада не гледам потреба да накалемува цевки кога има подолги црева, ама ако немаш проблем уживај, дргуг пат ќе знаеш од кај да бараш црево и тоа ти е, не се потресувај за 50 еу, не вредат нервозите

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7158 на: 22 Февруари 2019, 19:57:46 pm »
Јбг шо има да се нервирам,и тебе те закрпиле со 1600 без демонтажа и монтажа 😂

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7159 на: 22 Февруари 2019, 20:27:24 pm »
Јок, не го зедов xD отиде така колата со дупнат ауспух. Не се исплатеше да се поправа на нејзе ништо повеќе ја дадовме така на кило плус за документите ...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #7160 на: 22 Февруари 2019, 20:40:29 pm »
Кога на Типото се одлучив да го исфрлам "конусот" и да ставам панцир црево во Номинал ми покажаа евтин и скап.
Евтиниот го извадија (додека се двоумев) од кола по само 2 недели некаде монтиран за да стават од нивните (скапи). Очигледна беше разликата и не ми требаше многу време да се одлучам :)
Не се секирајте освен ако ви тупнале од евтините по цена од скапите ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7161 на: 22 Февруари 2019, 20:51:00 pm »
Баш ме утеши 😂

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7162 на: 22 Февруари 2019, 22:16:25 pm »
Тоа де ,може од скапит е. Ќе видиш за 2 недели :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6795
  • French diamond
« Одговори #7163 на: 22 Февруари 2019, 23:50:15 pm »
Ми се јавуват вибрации в кабина, на седишта, во опсег од 1000 до 1200 обртаи,  е сега како да се препознај кој држач е заслужен за тоа ? Лагуната има 4 како што гледам, еден на менувач што не би требало да има врска со ова, еден полн со масло и два други обични....да ги сменам сите најубо, ама треба да сум малку будала за тоа ( а сум кога се работи за вибрации  >:( ) Ко ја зедов спиеше   :'(

Јас типувам на последниот од првата слика

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #7164 на: 23 Февруари 2019, 10:29:32 am »
На враќање од Ск на Катланово ме благослови камче од еден шаран пред мене, некој да знај некој шо оправа зуцки во Битола евентуално Прилеп, да не чекам кит од интернет а и не ми се експериментира. Ставив салотејп над нив да не берат прашина.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5461
« Одговори #7165 на: 23 Февруари 2019, 10:36:27 am »
@Molec фала ама купив од еден дечко кит за репарација, ќе се пробам деновиве кога ќе сум послободен.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17448
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7166 на: 23 Февруари 2019, 19:10:50 pm »
Ми се јавуват вибрации в кабина, на седишта, во опсег од 1000 до 1200 обртаи,  е сега како да се препознај кој држач е заслужен за тоа ? Лагуната има 4 како што гледам, еден на менувач што не би требало да има врска со ова, еден полн со масло и два други обични....да ги сменам сите најубо, ама треба да сум малку будала за тоа ( а сум кога се работи за вибрации  >:( ) Ко ја зедов спиеше   :'(

Јас типувам на последниот од првата слика

На канал, мајсторот да си стои во канал и да ги гледа држачите еден по еден додека ти држиш на кочница и пробуваш на сец со куплунгот. Кој држач мрда највише, тој е за менување. А и се гледа испукана гума и само со визуелна проверка.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #7167 на: 24 Февруари 2019, 20:09:08 pm »
Дечки имам еден проблем што страшно ме нервира на колата уште од кога ја купив. Се работи за БМВ е92 купе.
Внатре нема копче за отварање на гепекот. Уште одма приметив ама си реков, ајде можам да живеам со тоа ако имам потреба ќе излезам ќе го отворам рачно. БАМ. Втор проблем. На местото каде што треба да има рачка гумена за отварање на гепекот што треба да изгледа вака:

Кај мене монтирана е афтермаркет камера.

Поради ова ми останува единствена варијанта да го отворам гепекот со копчето од клучот. Арно ама уште еден проблем е што копчето од клучот не функционира кога колата е запалена и клучот е во бравата. Поради ова морам да најдам начин или да направам ретрофит копче во натре или да најдам друг начин. Ако видите добро на сликата кај мене до камерата има едно кругче што личи на некое копче или некој сензор за допир не знам. Ја извадив камерата и еве што има на него одоздола

Има ли некој идеја дали ова би можело некако да служи за отварање на гепекот? Има до него две жички. Не можам да откријам на каде одат жичките бидејќи влегува внатрешно под металот и не се гледа, пробав и го извадив тапацирот од натре се гледа дека до камерата оди еден кабел и до ова кружново копче или што и да е одат овие две жички. Некој поупатен да помогне? :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #7168 на: 24 Февруари 2019, 20:16:14 pm »
toa bi trebalo da e kopceto, mikroprekidacot moze da e kaput, no sepak mora da gi pratis zicite vnatre da ne se nagrizani i skapani na kontakt ili cviknati nekade kade sto ima preklop, odnosno mesto kade sto pominuvaat kabli i postojano poradi otvoranje i zatvaranje se vitkaat kinat...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #7169 на: 24 Февруари 2019, 20:18:02 pm »
И кај мене дупеше истото.. На крај сватив дека уствари ми бил заклучен гепекот и отварал само од клучот..