Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2239772 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #6585 на: 07 Октомври 2018, 20:43:21 pm »
Фала ти, во Скопје нема некој? Не е за мене, на другар воланот му е излитен само на дел не е за претапацирање барем според мене. За претапацирањето прашувам за мене пошто можно е нареднава година да треба да претапацирам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6586 на: 07 Октомври 2018, 20:47:19 pm »
Скопје имаше еден порано го зборевме, Пане мислам беше, може ќе најдеш телефон некаде по форумиве, ама не го спомнал никој одамна веќе...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #6587 на: 07 Октомври 2018, 20:52:06 pm »
Прати го воланчето кај @Deno ќе ти го напраи „цицка“. Не ти требаат кожни ку*тончиња и остала срања..
Симо го знам, му имам досаѓано повеќе пати. Проблемот е што: За да го пратам на Дено морам да го извадам воланот. За да го извадам воланот мора да го извадам аирбегот при што мора воланот да се дупне, а не сакам да го правам тоа бидејќи колата ми е здрава и нема пукнато аирбег...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6588 на: 07 Октомври 2018, 21:04:22 pm »
Како бе не се вади ербегот без да се оштети нешто? Свашта... До сега не сум сретнал таква кола... Поготово не од гемранци..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #6589 на: 07 Октомври 2018, 21:49:05 pm »
Како бе не се вади ербегот без да се оштети нешто? Свашта... До сега не сум сретнал таква кола... Поготово не од гемранци..

Како што хледаш брца штрафцигер внатре. Фабрички на местото каде што брца не е дупнато, што после налага дека е сменет аирбег, имало удар итн..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6590 на: 07 Октомври 2018, 22:21:07 pm »
Јас сум сигурен дека кај што брца штрафцигер има дупчиња фабрички. Можда грешам, ама се сомневам дека грешам... Пипни со прсти убаво. Ти викам, до сега не сум видел волан кој не се демонтира од ербегот. Има илјадници причини да се вади волан, не само менување ербег. Проблем со ракета, брава, некогаш лагер на шипката од воланот... разни работи... Секој волан е наменет да се извади на релативно лесен начин.

Edit, ах најдов за што зборуваш: „My 'holes' were covered with a thin film of vinyl that had to be poked through.“

Ти си знаеш, ја би го извадил воланот без око да ми трепне. Ме боли љр што ќе мисли следниот купувач, битно мене да ми биде колата убава. Ако па сакам да му докажувам, ќе сликнам..
« Последно менување: 07 Октомври 2018, 22:34:26 pm Simo - Carrier159 »

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #6591 на: 07 Октомври 2018, 23:44:09 pm »
Јас сум сигурен дека кај што брца штрафцигер има дупчиња фабрички. Можда грешам, ама се сомневам дека грешам... Пипни со прсти убаво. Ти викам, до сега не сум видел волан кој не се демонтира од ербегот. Има илјадници причини да се вади волан, не само менување ербег. Проблем со ракета, брава, некогаш лагер на шипката од воланот... разни работи... Секој волан е наменет да се извади на релативно лесен начин.

Edit, ах најдов за што зборуваш: „My 'holes' were covered with a thin film of vinyl that had to be poked through.“

Ти си знаеш, ја би го извадил воланот без око да ми трепне. Ме боли љр што ќе мисли следниот купувач, битно мене да ми биде колата убава. Ако па сакам да му докажувам, ќе сликнам..

Се согласувам со тебе. Ќе пробам прво со најбезболниот метод, секако премногу ја сакам колава и сигурно ќе биде кај мене уште 2-3 години така да може и ќе се извади воланот

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #6592 на: 07 Октомври 2018, 23:45:32 pm »

Се согласувам со тебе. Ќе пробам прво со најбезболниот метод, секако премногу ја сакам колава и сигурно ќе биде кај мене уште 2-3 години така да може и ќе се извади воланот

Извади го воланот, и пред да го монтираш ќе си ставиш гумени чепчиња или пластика со hot-glue gun. И ќе биде фабрика. Не му ја мисли толку.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6593 на: 08 Октомври 2018, 07:31:10 am »
Мора да се дупне ама не се приметуваат дупчињата после дека материјалот со кој е обвиткан е еластичен и малтене се затвораат сами дупките/мн се ситни.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6594 на: 08 Октомври 2018, 14:09:16 pm »
Кој проверува ова кога купува кола?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #6595 на: 08 Октомври 2018, 15:30:55 pm »
Кој проверува ова кога купува кола?
Eве јас..
Секој што барем малце има појма од коли и знае одредени работи за BMW ќе провери аирбег на волан и странични. Има добри тумбани примероци во скопје со се сменето, отиди разгледај ги ќе сфатиш за што ти зборувам.

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #6596 на: 08 Октомври 2018, 23:10:36 pm »
Дали знае некој каде може да се најде трет штоп за кордоба, или кој става бајпас лед
Good Year

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #6597 на: 09 Октомври 2018, 00:30:18 am »
Update: После 10 повици со различни мајстори, од кои сите одбија, морав да си го средам сам. Пробав и не ме биваше ич, стварно немам живци за овие работи... За среќа татко ми е марифетлија за вакви работи и е многу стрплив човек. Му седмавме заедно, го шиевме цели 5 саати. Крајниот резултат е супер, не е одличен ама сум презадоволен. Малку е чуден филингот дека е ново ама мислам дека ќе се навикнам брзо.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #6598 на: 10 Октомври 2018, 17:23:07 pm »
Дечки има некој искуство со пренесување точаци преку граница?

Дали прават проблем на враќање и слично?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #6599 на: 10 Октомври 2018, 17:51:48 pm »
Во главно не прават проблем, али ние сме пополнувале изјави со податоци од бајковите по што ти удираат печат на граница за да нема дилеми на враќање кој и колку бајкови пробуваш да внесеш назад.