Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1919168 пати)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5970 на: 29 Јануари 2018, 14:52:42 pm »
Барај чаури полиуретански мислам жаре има малце се поскапи ама повеке издржуваат
Се јавив, немал.

Ќе појдам сеа до авто мобил да видам што ќе ми кажат.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5971 на: 29 Јануари 2018, 16:41:18 pm »
Unia мислам дека носеше Текнорот, не беше лош.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #5972 на: 29 Јануари 2018, 20:54:12 pm »
Џабе ќе ставаш скапи чаури кога рамото ќе протропа додека пак се разбијат тие чаури и ќе ги фрлиш со се рамо.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Martin-Maks

• Почетник
  • *
  • Пораки: 15
« Одговори #5973 на: 31 Јануари 2018, 00:09:11 am »
Видеото не е од мојата кола но го имам сличниот проблем се работи за Голф 4 131кс ASZ мотор ми излегува цревото од горната страна. Интеркулерот е менет пред 1 година.

https://youtu.be/XlvjT4PM56E
Автомобили во срцето, бензин во крвта и анѓели чувари !!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10409
« Одговори #5974 на: 31 Јануари 2018, 08:28:55 am »
Ами не е стегнато цревоно...

Отсутен Martin-Maks

• Почетник
  • *
« Одговори #5975 на: 31 Јануари 2018, 10:55:31 am »
Не е со стега со брза спојка е или осигурачи не знам како ги нарекуваат поинаку. Притиснам кликне дека е наместено.Е сега има забче и одоздоле и одозгоре на цревото горе е ок а доле не можам да видам. Колата иде но при нагло забрзување избие цревото. Параметри на турбо ок нема зголемен притисок. Мислења дали може додатно да се притегне некако, една од опциите е со штраф на почетокот кај металниот дел од цревото, ама тоа некако не ми се допаѓа :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5976 на: 31 Јануари 2018, 11:06:46 am »
Епа тоа де мислев, тие што кликаат разлабавени се.
со тел(жица) стегни го, или со стега метална/пластична. Може и дуктејп ќе држи.
На видеото има зголемен притисокво турбината, јасно се гледа како межанички ја крши пластиката. Или па дотраена е платиката од внатрешниот разладувач ака интеркулер.
Во секој случај стега пластична/метална би требало да ти збрка работа(100 ден е) али ако е зголемен притисокот може да настанат и други проблми...

Отсутен Martin-Maks

• Почетник
  • *
« Одговори #5977 на: 31 Јануари 2018, 11:12:06 am »
Епа тоа де мислев, тие што кликаат разлабавени се.
со тел(жица) стегни го, или со стега метална/пластична. Може и дуктејп ќе држи.
На видеото има зголемен притисокво турбината, јасно се гледа како межанички ја крши пластиката. Или па дотраена е платиката од внатрешниот разладувач ака интеркулер.
Во секој случај стега пластична/метална би требало да ти збрка работа(100 ден е) али ако е зголемен притисокот може да настанат и други проблми...
Притисокот е ок. Интеркулерот е сменет пред 1 година од друга причина закачен беше одоздоле. Ке пробам нешто од овие начини пластиката не е скршена кај мене. Фала во секој случај :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5978 на: 31 Јануари 2018, 11:22:48 am »
Ako e intekulerot nov i pritisokot vo red najverojatno se ili zapcite, so stega najverojatno ke se stegni, samo nemoj da preteruvas so stegata, ili pa ako si go premestuval interkulerot da ne ti e knap crevoto, pa bidejkji motorot po malce mrda da ne go tegni crevoto, prvo toa vidi, oti ako go tegi i ako stavis stega kje pocne i interkulerot da go tegni.

Отсутен Martin-Maks

• Почетник
  • *
« Одговори #5979 на: 31 Јануари 2018, 11:30:12 am »
Ako e intekulerot nov i pritisokot vo red najverojatno se ili zapcite, so stega najverojatno ke se stegni, samo nemoj da preteruvas so stegata, ili pa ako si go premestuval interkulerot da ne ti e knap crevoto, pa bidejkji motorot po malce mrda da ne go tegni crevoto, prvo toa vidi, oti ako go tegi i ako stavis stega kje pocne i interkulerot da go tegni.
Нема никакви измени како што беше пред тоа така си е пак се на свое место. Приметив и дека кога работи колата цревото не се тегни.

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #5980 на: 05 Февруари 2018, 19:18:22 pm »
Бев на бензиска да си наточам бензин и пумпашот го извади капачето и како воздух да искочи од внатре и се слушна убаво како под притисок да било нешто...
Што значи тоа?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
« Одговори #5981 на: 05 Февруари 2018, 19:20:05 pm »
Знак оти си на минимум. Кај мене на сите мои коли кога сум бил на резерва/минимум издишувало така. Тука се забележува затоа што сам си полниш гориво.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #5982 на: 05 Февруари 2018, 19:28:30 pm »
Бев на бензиска да си наточам бензин и пумпашот го извади капачето и како воздух да искочи од внатре и се слушна убаво како под притисок да било нешто...
Што значи тоа?

Не се замарај, ок е! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bumb

• Редовен
« Одговори #5983 на: 05 Февруари 2018, 19:38:19 pm »
Стаив 1000че 98ца да видам како ќе е. А предходно беше на минимум светеше два три дена. Со што се потврдува тоа на Луки.

Иначе прашувам пошто пумпашот рече ова демек не било добро имало притисок дрн дрн нечинело..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #5984 на: 05 Февруари 2018, 19:39:21 pm »
Гледај да не ти е на испод 1/4 резервар (односно никогаш на резерва) кога возиш на плин.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.