Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Decki shofershajbnata mie puknata malku od kamce ama osigurani mi sa staklata kako ide postapkata da mi ja smena treba da idem u osiguritelnata kompanija i tamu ja menjavaa?
Цитат: grandemiki на 14 Март 2015, 15:18:32 pmDecki shofershajbnata mie puknata malku od kamce ama osigurani mi sa staklata kako ide postapkata da mi ja smena treba da idem u osiguritelnata kompanija i tamu ja menjavaa?Најдобро да прашаш во осигурителната компанија кој им е принципот на работа.Би претпоставил дека треба да отидеш да ја смениш, па со потврда за платена сума (фактура или што знам, некаков пишан документ) да отидеш во осигурителната и да побараш да ти ја надоместат таа сума. Друга варијанта, е да отидеш директно во осигурителната, они да ти кажат со кои сервиси имаат соработка, па може ќе поминеш уште полесно, без натегање со фактури, гарантни писма и слично. Сепак би ти препорачал да се информираш кај што ти е осигурена колата.