Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Антифриз зелен/плав се менува на 2 год. а црвен на 4год.Sent from my MI 4S using Tapatalk
Цитат: ZilePunto на 26 Април 2018, 10:33:21 amАнтифриз зелен/плав се менува на 2 год. а црвен на 4год.Sent from my MI 4S using TapatalkЗошто? Што е разликата?
Цитат: velestrumf на 26 Април 2018, 10:44:51 amЦитат: ZilePunto на 26 Април 2018, 10:33:21 amАнтифриз зелен/плав се менува на 2 год. а црвен на 4год.Sent from my MI 4S using TapatalkЗошто? Што е разликата?Претпставувам затоа што едниот е чист а другиот разреден. Инаку на секој антрифиз пишува на кутијата на колку време се менува. А причината поради која се менува е тоа што антифризот по извесно време станува "кисел" и почнува да нагризува црева, дихтунзи, семеринзи и др.Sent from my MI 4S using Tapatalk
http://www.chevspark.net/rear_window_wiper_washer-119.html(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Најверотно како и кај повеќето, првото вртење на крајот од ракетата е за пуштање на задниот брисач и уште едно вртење со задржување ќе го активира прскачот.
Цитат: n1kola на 25 Април 2018, 23:23:20 pmhttp://www.chevspark.net/rear_window_wiper_washer-119.html(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Најверотно како и кај повеќето, првото вртење на крајот од ракетата е за пуштање на задниот брисач и уште едно вртење со задржување ќе го активира прскачот. фала ти, пробав со вртење се пушта задна магленка, кој го измисли тоа чудо коа немам предни не знам, се пушта со притискање на рачката напред кога веќе е пуштен задниот бришач
Rear fog lights are obligatory on a vehicle first used on or after 01.04.86. They must be red in colour and must not cause undue dazzle or discomfort, must not be lit whilst vehicle is parked nor to be used except in seriously reduced visibility.
Задна магленка ако не се лажам е законска (хомологациска) обрвска од поодамна. ЦитатRear fog lights are obligatory on a vehicle first used on or after 01.04.86. They must be red in colour and must not cause undue dazzle or discomfort, must not be lit whilst vehicle is parked nor to be used except in seriously reduced visibility.