Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1916706 пати)

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #6180 на: 25 Април 2018, 12:30:33 pm »
Најверојатно дисплејот кај мене е залемен.
https://www.youtube.com/watch?v=qFoylHvP7RA

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #6181 на: 25 Април 2018, 13:05:42 pm »
Дечки имаше некој мислам пишувано за штелување плин на возило.. Ми се чини шкода имаше членот?

Ако мислиш на мене, кажи дали мислиш на таков обичен вакуумски систем, па ако можам да помогнам.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #6182 на: 25 Април 2018, 18:54:39 pm »
Дечки имаше некој мислам пишувано за штелување плин на возило.. Ми се чини шкода имаше членот?

Ако мислиш на мене, кажи дали мислиш на таков обичен вакуумски систем, па ако можам да помогнам.
На тебе мислев.. Незнам каков е.. Го најдов тоа упатството и успеав некако да го наштелувам.. Е сега проблемот е кога ќе се остави 2/3 часа неможи да запали тоест треба да се утепа од верглање.. Притискам на тоа дугмето на расплињачата и нема плин воопшто во неа.. Дали испушта од некаде или некој вакум губи незнам..

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #6183 на: 25 Април 2018, 20:42:48 pm »
Можно е да ти пушта плин (под претпоставка дека претходно имаш доста плин во боцата). Втора претпоставка ако веке имаш плин во боца а на распллињача не слушаш дека испарува кога го притискаш тоа дугме е дека некој од вентилите, дали тој на боца или тој пред расплињача те зеза, не работи.
Земете пополека отворете ги, во нив има федерчиња, можно е да има насобрано губре. И тој вентил што е пред расплињача напред има филтер во него да знаеш.

И кажи ми дали кога ке успеете да ја наштелувате, ако ја изгасите, а потоа само ја оставите на контакт, дали од расплињачата се слуша испарување на плин (без ништо друго да притискаш) ? Ако да, ондак скината е некоја од мембраните.

Исто така и тастерот во кабината, дали светат сијаличките ? Дали можете на бензин да ја префрлите и да работи нормално ? Чисто да го отргнеме тастерот како една од можните причини за недоагањето плин до расплињача.

И најважно при штелување на вакуумски плински уред, секогаш да имате најмалку 15 литри плин во боца (што повеке, односно и цела боца да е, битно да има поголема количина плин). Затоа што ако имате испод 6-7 литри плин во боцата џабе го штелувате. Тој работи на принцип како плинско за кафе, кога му ставаш нова боца само малку пушташ и плинското гори како лудо. Кога ке дојде на крај боцата, пламенот е намален, па ако сакаш и 15 круга одврти го, не се појачува пламенот.
Така е и со ваквите вакуумски плински уреди, кога ги трошите последните литри плин силата е доста намалена него кога имате полна боца плин.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
« Одговори #6184 на: 25 Април 2018, 21:34:01 pm »
Најверојатно дисплејот кај мене е залемен.
https://www.youtube.com/watch?v=qFoylHvP7RA

Е јбг.. Мислев декае некој ваков тип
https://m.youtube.com/watch?v=MTulo_SIE6E
Ако е залемен и ако е веќе отворен да проваш да ги прелемиш, ако има видливо оштетување на лемот. Инаку што знам ама најверојатно ќе треба да го мениш со некој од али експрес.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #6185 на: 25 Април 2018, 21:56:35 pm »
Можно е да ти пушта плин (под претпоставка дека претходно имаш доста плин во боцата). Втора претпоставка ако веке имаш плин во боца а на распллињача не слушаш дека испарува кога го притискаш тоа дугме е дека некој од вентилите, дали тој на боца или тој пред расплињача те зеза, не работи.
Земете пополека отворете ги, во нив има федерчиња, можно е да има насобрано губре. И тој вентил што е пред расплињача напред има филтер во него да знаеш.

И кажи ми дали кога ке успеете да ја наштелувате, ако ја изгасите, а потоа само ја оставите на контакт, дали од расплињачата се слуша испарување на плин (без ништо друго да притискаш) ? Ако да, ондак скината е некоја од мембраните.

Исто така и тастерот во кабината, дали светат сијаличките ? Дали можете на бензин да ја префрлите и да работи нормално ? Чисто да го отргнеме тастерот како една од можните причини за недоагањето плин до расплињача.

И најважно при штелување на вакуумски плински уред, секогаш да имате најмалку 15 литри плин во боца (што повеке, односно и цела боца да е, битно да има поголема количина плин). Затоа што ако имате испод 6-7 литри плин во боцата џабе го штелувате. Тој работи на принцип како плинско за кафе, кога му ставаш нова боца само малку пушташ и плинското гори како лудо. Кога ке дојде на крај боцата, пламенот е намален, па ако сакаш и 15 круга одврти го, не се појачува пламенот.
Така е и со ваквите вакуумски плински уреди, кога ги трошите последните литри плин силата е доста намалена него кога имате полна боца плин.
На тастерот можи да си се префрли на бензин и одма да си запали без проблем.. Кога е пуштен контактот никаков звук не се слуша кај расплињачата.. Филтер не е на комбето сменето никогаш а има можда 10 години..

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6186 на: 25 Април 2018, 21:59:37 pm »
Тесто е напрајн најверојатно :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #6187 на: 25 Април 2018, 22:12:57 pm »
Не да е тесто, цигла е направен. Ем тврд, ем не пушта плин. Оди смени го, ја таков тука за 200 ден најдов. Им варира цената, од 200 до 500 денари. Филтер за течна фаза. Отиди кај било кој плинар, покажи му го вентилот, ке ти даде. Или нека ти го смени.
Ако го менуваш сам, првин треба кај боцата да го затвориш плинот.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #6188 на: 25 Април 2018, 22:29:47 pm »
Кај рече дека се наоѓа тој ? Малку е непристапно местото на комбето да му ебам...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #6189 на: 25 Април 2018, 22:32:59 pm »
Оди по доводот за плин нема кај да бега :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #6190 на: 25 Април 2018, 22:55:39 pm »
Кај рече дека се наоѓа тој ? Малку е непристапно местото на комбето да му ебам...

Од расплињачата, види го доводното бакарно црево. Тргни по него и ке го најдеш.
Ова барај го

Еве и како се менува. Важно, во него има мало магнетче, ќе го вратиш поново назад откако ќе го смениш

Кај мене волку беше прљаво, до сијалица го доближував не поминуваше светлина. Кога го вадев, долниот метален дел ми се одвои.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1351
« Одговори #6191 на: 25 Април 2018, 23:06:41 pm »
Како се пушта прскање на задно на спаркот, или за украс е тоа прскалчето позади?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6795
  • French diamond
« Одговори #6192 на: 25 Април 2018, 23:23:20 pm »
http://www.chevspark.net/rear_window_wiper_washer-119.html

Најверотно како и кај повеќето, првото вртење на крајот од ракетата е за пуштање на задниот брисач и уште едно вртење со задржување ќе го активира прскачот.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #6193 на: 26 Април 2018, 07:37:52 am »
Свеќици на колку км се менуваат ? И читам некој во голем сервис има менувано термостат(ваљда за темп.) Дали е потребно да се менува термостатот на одреден период ? Фала.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6194 на: 26 Април 2018, 08:10:01 am »
Термостат се менува кога ќе се расипи, или можиш кога ќе го менуваш антифризот на 5-6-7 години, ако сакаш.
Свеќици не знам, ама ти пишува во книшката/упатството.