Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2362572 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1890 на: 20 Мај 2016, 22:38:49 pm »
Провери ги амортизерите и на друго место. Да бидам искрен, после последната глупост што ми ја направија во Авто Мобил пред некои 2 години, немам уопште доверба у нив и нормално, не сум припарил таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #1891 на: 20 Мај 2016, 22:47:39 pm »
Исто, нека ти ги проверат и лагерите што ги држат амортизерите. Не знам дали постои начин да се проверат, ама нека ги проверат во каква состојба се.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3988
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1892 на: 20 Мај 2016, 22:55:22 pm »
Како шо пишав, јабучици и сите остали работи околу предницата се проверени и се ок. Башка јабучици ми тропаа на матизот, овој звук не е таков... Ова е како шкрипкање, како да фали подмачкување некаде, како стар федер крцка...

Каде да проверам на друго место амортизери? Препорака? Можам у Амсм на технички како нивни член, ама не знам колку ги бива...

Ќе проверам и лагери...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #1893 на: 20 Мај 2016, 23:26:45 pm »
Било која станица за технички. Јас бев во АМСМ и ми учинија услуга, ги проверија амортизерите кои според Авто Мобил 2 беа отидени, а 2 пред отидуење, без ништо да наплатат. Тогаш не ни бев член на АМСМ.

Нидлес ту сеј, на амортизерите не им беше ништо. Еве ги, две години после тоа, сеуште ги возам истите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1894 на: 20 Мај 2016, 23:33:31 pm »
Абе и мојов е ок. Не осеќам нишо необично... Ама ужасно ме нервира тој звукот. Иам осет ко да ќе рикне нешто у секој момент...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6914
« Одговори #1895 на: 20 Мај 2016, 23:39:00 pm »
Провери со нога или евентуално со две раце фати го тркалото и пробај да го мрдаш, да го притискаш према внатре и потоа да го влечеш да видиш да не мрда така тркалото, да не е малку разлабавен лагерот на самото тркало.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1896 на: 21 Мај 2016, 02:56:40 am »
Абе и мојов е ок. Не осеќам нишо необично... Ама ужасно ме нервира тој звукот. Иам осет ко да ќе рикне нешто у секој момент...

како што рече мартин, можно е лагерите на амортизерите да се суви... а постои и втора опција, да ти крцкаат гумиците на балансштанглата... знаат и они да го вадат тоа гадно мало крцкаво звукче, на мали нерамнини.. а на поголеми го нема или ептен слабо се слуша...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14879
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1897 на: 21 Мај 2016, 03:30:42 am »
Na tehnicki so i da proveruvas e dzabe...Samo kaj nekoj servis.Ako.i serviser te ubeduva deka nemas nisto,vozi ic da ne si ja stegas dusata,imaat gledano prednici razglobeni koi i den denes se vozwt pa nisto ne im se slucilo. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1898 на: 21 Мај 2016, 06:27:56 am »
@filo: Пробувано е така. Па и на дигалка. Нема тропање, нема луфта, се е ок.

@onak: Ќе проверам и денес што можам, па ќе видиме.

@mecheto: Абе 3 места поминав до сеа, сие викаат дека предницата е супер. Бев и до Белград и назад, колата нормално си се однесуваше. Како на автопат, така е и низ град. Нема ништо необично, само звукот. Бев решен и амортизери ќе мењам, ама шо ако бидат па џабе пари фрлени и па да остане звукот? На крај краева, нека тера вака дур не покаже нешто...

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #1899 на: 21 Мај 2016, 08:10:56 am »
Сличен звук нa крцкaње ми се пoјaвувaше мене нa Тoледoтo и гo решив сo прoменa нa гумици нa бaлaнштaнглa. Oбичнo беше нaјизрaзен при пoминувaње преку лежечи пoлицaец и секoгaш се губеше нa врнежливo време

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #1900 на: 21 Мај 2016, 08:29:12 am »
Јас типувам на скината заштитан гумичка на балансер , јас имав такпов проблем сменав балансер и се изгуби звукот. Исто може и од скината гумица на јабучица и згобчето од јабучицата да дава таков  звук на чкрипење како без подмачкивање

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #1901 на: 21 Мај 2016, 10:06:25 am »
Mene porano mi se desavase da krcka na poladno vreme nadvor, bev kaj Drear-Tiho- kaj Replek i smenivme cauri-buferi i krxkanje veke nemase. Vidi da ne imas slicen problem i ti.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1902 на: 21 Мај 2016, 13:31:24 pm »
Јас типувам на скината заштитан гумичка на балансер , јас имав такпов проблем сменав балансер и се изгуби звукот. Исто може и од скината гумица на јабучица и згобчето од јабучицата да дава таков  звук на чкрипење како без подмачкивање

балансер? дај преведи? нов термин во македонската авто (не)индустрија... :)

п.с. ваљда мислеше на балансштангла... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #1903 на: 21 Мај 2016, 15:03:16 pm »
Мислев на стабилизаторите :) заукруженото од оваа слика. Ми се замешаа со камионските балансери на осовините пошто на работа со такви термини сум преплавен :)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1904 на: 21 Мај 2016, 18:00:53 pm »
најдобра опција е кога ќе ти крцка да отидеш на канал, и некако да ја мрдаш колата или да вртиш волан да се виде што крцка, инаку џабе се нагага вака, може се да биде.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.