Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1989265 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 452
  • The best or nothing.
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #14385 на: денес во 20:01:39 »
Клабери, дајте локација/име на некој сервис што поправа опели, или што е "универзален" сервис.
Се работи за старо возило, вектра од 93-та, за голем сервис а и други зафати.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5958
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14386 на: денес во 21:10:22 »
Ако е Типо, се знае - Paraflu UP! И според мене е еден од подобрите антифризи на пазарот.
Според што го оцени како најдобар? Микс 50/50 на колку степени врие, има ли голема разлика до другите антифризи и сл?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #14387 на: денес во 21:30:57 »
Каде пишува „најдобар“? Реков еден од подобрите.
Микс 50/50 во систем поддржува температури од -40 до 125 степени целзиуси.
Го користам и сум го користел во сите мои возила, долги години, повеќе од 20 години, и никогаш не сум имал проблеми со рѓа, ни со калцификација ни со затнувања на казанче за греење или хладњак. Најбитно, за фиат групацијата има Fiat 9.55523 апрувал.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5958
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14388 на: денес во 21:37:41 »
Точка на вриење е 109 степени (50-50 микс), така да ништо wow. Исто така мислам дека и најевтиниот антифриз нема да направи проблем со корозија доколку се променува на 4-5 години (Г12).

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #14389 на: денес во 21:43:14 »
Ако ја следиш дискусијата, човекот праша „кој антифриз“, ја реков „тој што му е препорачан од производителот на возилото“, потоа претпоставуваме дека се работи за FIAT-ово возило, а јас имам постојано непрекинато искуство со FIAT-ови возила од '98 , затоа и кажувам „според мене“ и кажувам „еден од подобрите“, ако читаш како што треба. Ни тврдам дека е најдобар, ни препорачувам сите да го користат. Да беше некое друго возило, на пример Nisan немаше да му препорачам Paraflu-Up. Ако сака да користи за некои специјални потреби, на пример - сибир, или за трки - тогаш може да пробува алтернативи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.