Автор Тема: Храна  (Прочитано 1235116 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Храна
« Одговори #2040 на: 12 Март 2013, 23:13:03 pm »
Јас од раѓање имам шеќер на долна граница, имам огромни главоболки ако не внесувам шеќер.
Не ми прават проблем, онака таман ми се две парчиња тулумба или баклава, или вака комбинирано.
Битно од што се прејадов, уште ми е тешко :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2041 на: 12 Март 2013, 23:33:45 pm »
јас од раѓање па до ден денешен немам проблем со низок шекер и сеуште немам проблем да мавнам тулумба+баклава+индијанка и голем шприцер од апче. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2042 на: 13 Март 2013, 01:11:23 am »
Јасно, јасно. Све е до задоволство бе. Само ја ако не се натепам благо бар три пати вп неделата, страшни главоболки имам, и сите мисловни и моторни способности ми се намалуваат драстично.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2043 на: 13 Март 2013, 01:27:22 am »
ќе си носиш чоколатце во џебот секогаш... башка чим ти е препорачано од доктор ондак фурај мали... ј ана доктор кога идам прво ми зборат за диета, па за нејадење благо, па за нејдање калорична храна, исклучиво готвена, без или со многу малку сол дрн дрн дрн...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2044 на: 13 Март 2013, 01:44:09 am »
Абе и убаво ви зборат. Да е далеку, секакви проблеми се создаваат од таа исхрана :)
И татко ми со висок притисок е, му викаат сол и мрсно никако. Тој на уште непробано јадење истура сол... И после се жали.
Ама ете, пуста желба да бапнеш 15 ќебапи или 2-3 тулумби... те разбирам тотално.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2045 на: 13 Март 2013, 02:30:40 am »
Костарика прави вкусни, но пресолени пици :( У задње време се пребацив на пици од „Пелистер“ (Македонска, поточно) :) Секако, ќебапите се од Дестан.

кај е ова пелистер? да не е она дал фуфо што беше? така некако во глава ми се мота...

иначе кога јдам пици а тоа во последен период е се поретко, си имам ја свое местенце, во Kапиштец во 511 идам само.  ми паше услуга, ми паше цена, а нај повеке ми паше амбиент. уствари избор на локација каде ке јадам е 50-50 т.е. добра храна-амбиент
Искусно ;) И јас можам да потврдам,одлична пица со одлични цени.Тивко и многу мирно место,најчесто без многу гужва за да се заебаваш со резервации.
511 е топ местенце каде што има топ пици, со либето често знаеме таму да седнеме. Али усраа работа од пред некое време бапнаа зонско таму мамицат у сред зона да им ја наебам. Е баш ради тој паркинг фаќам накај Енрико. Енрико малце со цените се занеле, ама пре би  дал појше пари за пица и бензин до лептокарија него ли на лоповите паркинг да им плаќам. Иначе девојка ми многу ја фали пицата со пршут у Пелистер, ја сум појше на макарона карбонара коа јадам таму, фантастично добро ги спремаат. Забораив и панцеротите на Енрико да им ги пофалам, страшно добра панцерота која страшно многу потсќеа на оние од жито лукс пицеријата што беше на ќошот на трговски.

Мартин, коа го спомна жужу, у задње време у центар ич не ми ги погаѓаат сендвичите, али затоа карши градежен ми немаат утнато сендвич. А за благо, да не се урочам неам проблеми со шеќер и мерката за јадење благо ми е додека не ми се слоши да не престанам. Заради тоа многу поштуем тулумба, чоко-локум, 400 грама нутела намачкана у 10 палачинки :)

Него дај кажете некоја исхрана со која што ќе ослабам, значи не да држам диета, туку да се хранам убаво или у превод да бидам најаден а да не се дебелеам.

Забораив и ќебапите да ги спомнам. Не знам што толку сите дестан, дестан. Лично по мене Дестан е преценет, а и со цената малце забегал. Најбоље ќебап што иам јадено, кај чардакот у турска чаршија. Значи покрај тоа што се неверојатно вкусни, после јадење немаш мука, не ги ждригаш цел ден. Исто и фонтана кај рампа има добар ќебап и рио кај стоковна мост, ама сеа го нема више рио, пошто градат нешто таму.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2046 на: 13 Март 2013, 07:15:10 am »

Него дај кажете некоја исхрана со која што ќе ослабам, значи не да држам диета, туку да се хранам убаво или у превод да бидам најаден а да не се дебелеам.

Рибешко!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2047 на: 13 Март 2013, 08:50:58 am »

овошје и зеленчук.... јади КОЛКУ САКАШ

рачунај дека првите неколку дена ќе те спотера тенкосерка, али тоа дур организмот да се навикне дека НЕ му шибаш еден вагон протеини, мрсно и шеќери.... Откако ќе се навикне, топ гомна ќе сереш ко никад у живот, со правилна форма, текстура и структурен интегритет  :P

Отсутен srbeen

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 102
« Одговори #2048 на: 13 Март 2013, 09:53:41 am »
Стижи ми баклаве из Мкд у петак ујутру

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2049 на: 13 Март 2013, 10:01:17 am »
Кај се најдува ова 511 поточно?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2050 на: 13 Март 2013, 10:05:06 am »
Кај се најдува ова 511 поточно?
На Васил Ѓоргов 29, карши капиштец во зградите

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2051 на: 13 Март 2013, 10:12:08 am »
Фала Дени

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #2052 на: 13 Март 2013, 20:08:19 pm »
@ ficomk

Па види, јас за разлика од Американците ретко (односно никогаш) не јадам кинеска, индиска, МекДоналдс, KFC и слични срања кои тие ги јадат. Поготово, она што они го нарекуваат сирење, што го ставаат на начос. Наместо тоа, ние пинџур, пиперки, патлиџани, кромид, праз, грав и ќе поминеш.. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2053 на: 13 Март 2013, 20:09:53 pm »
Туку Zero спомна дека Coca Cola Zero дошла кај нас, знае некој дали и каде има!?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2054 на: 14 Март 2013, 01:33:48 am »

Баниче со меФце... Мх мх мх... Ждригање до Велигден :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.