Костарика прави вкусни, но пресолени пици
У задње време се пребацив на пици од „Пелистер“ (Македонска, поточно)
Секако, ќебапите се од Дестан.
кај е ова пелистер? да не е она дал фуфо што беше? така некако во глава ми се мота...
иначе кога јдам пици а тоа во последен период е се поретко, си имам ја свое местенце, во Kапиштец во 511 идам само. ми паше услуга, ми паше цена, а нај повеке ми паше амбиент. уствари избор на локација каде ке јадам е 50-50 т.е. добра храна-амбиент
Искусно
И јас можам да потврдам,одлична пица со одлични цени.Тивко и многу мирно место,најчесто без многу гужва за да се заебаваш со резервации.
511 е топ местенце каде што има топ пици, со либето често знаеме таму да седнеме. Али усраа работа од пред некое време бапнаа зонско таму мамицат у сред зона да им ја наебам. Е баш ради тој паркинг фаќам накај Енрико. Енрико малце со цените се занеле, ама пре би дал појше пари за пица и бензин до лептокарија него ли на лоповите паркинг да им плаќам. Иначе девојка ми многу ја фали пицата со пршут у Пелистер, ја сум појше на макарона карбонара коа јадам таму, фантастично добро ги спремаат. Забораив и панцеротите на Енрико да им ги пофалам, страшно добра панцерота која страшно многу потсќеа на оние од жито лукс пицеријата што беше на ќошот на трговски.
Мартин, коа го спомна жужу, у задње време у центар ич не ми ги погаѓаат сендвичите, али затоа карши градежен ми немаат утнато сендвич. А за благо, да не се урочам неам проблеми со шеќер и мерката за јадење благо ми е додека не ми се слоши да не престанам. Заради тоа многу поштуем тулумба, чоко-локум, 400 грама нутела намачкана у 10 палачинки

Него дај кажете некоја исхрана со која што ќе ослабам, значи не да држам диета, туку да се хранам убаво или у превод да бидам најаден а да не се дебелеам.
Забораив и ќебапите да ги спомнам. Не знам што толку сите дестан, дестан. Лично по мене Дестан е преценет, а и со цената малце забегал. Најбоље ќебап што иам јадено, кај чардакот у турска чаршија. Значи покрај тоа што се неверојатно вкусни, после јадење немаш мука, не ги ждригаш цел ден. Исто и фонтана кај рампа има добар ќебап и рио кај стоковна мост, ама сеа го нема више рио, пошто градат нешто таму.