Автор Тема: Храна  (Прочитано 1363663 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Храна
« Одговори #7140 на: 03 Мај 2019, 09:02:04 am »
Викендов што јадев шарска  може да кажам една од најдобрите. Мислам дека кафанчето се викаше Вкусно, нешто у стилу на Турист наш али подобар. Лепињите тука ги месат печат, брза реакција на келнери. Масата до нас беа срби и јадеа гулаш, јаао шта је ово невероватно човече, ово оно у нивни стил. Со оглед дека задњи пут у Охрид бев 96-та голем напредок, љубезни, културни, средено Свака Част ...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7362
« Одговори #7141 на: 03 Мај 2019, 09:38:09 am »
Викендов што јадев шарска  може да кажам една од најдобрите. Мислам дека кафанчето се викаше Вкусно, нешто у стилу на Турист наш али подобар. Лепињите тука ги месат печат, брза реакција на келнери. Масата до нас беа срби и јадеа гулаш, јаао шта је ово невероватно човече, ово оно у нивни стил. Со оглед дека задњи пут у Охрид бев 96-та голем напредок, љубезни, културни, средено Свака Част ...
Пиши и локација да знаеме за следен пат.
Мене позитивно ме изненади што уште се трудат да бидат автентични, не отстапуваат од традицијата, на пример во Белведере си чекав 30 мин да дојда келнер, па уште 40 да ти донесат јадење, па нормачно 15-20 за сметка....
У св.Никоа у Струга точно саат време да донесат јадење...
Не би било лошо да прошетаат до Јужниот ни сосед да видат како може за 15 мин. од нарачка се да е сервирано.

Иначе св.Наум многу среден, појдов и до Поградец, седнав у првиот ресторан, Далга мислам беше, рибата ништо поразлична, ни по вкус, ни по цена, али телешкото и салатите одлични.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10583
« Одговори #7142 на: 03 Мај 2019, 11:07:00 am »
Си налетал на ендемски вид ;D

Келнер, разбира се  :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2516
« Одговори #7143 на: 03 Мај 2019, 16:42:03 pm »
Ресторан "Дунав"- Сремски Карловци

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #7144 на: 03 Мај 2019, 17:43:33 pm »
Се смее скарата као во стари добри комунистички времиња.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #7145 на: 22 Мај 2019, 22:34:06 pm »
Dozy burger - го пробав во парк ништо посебно, тестест леб и класична плескавица. Јадев чизбургер јер 280 ден за "премиум" бургер не ми се даваа.

Конец - Аеродром - Ужас:

1. Се намачив додека го најдов - внатре освен 4 барски столици и 2 даски на двете страни на ѕидот нема ништо друго, а
    кујната им се состои од парно-конвекциска печка, фрижидер и микро печка за подгревање на сендвичите.

2. Месото е печено, па го чуваат во фрижидер во пластична кофа па ти ги ставаат во лепче и сето тоа во микро го
    стоплуваат. Ништо посебно не беше месото, на FB можат да прават филмови какви сакаат.

3. Може да се јаде внатре - го добиваш бургерот и ништо друго - никаков прибор.

4. WC има ама само за вработени било - идиотите не дозволуваат да влезеш и да измиеш раце.

Ни на најголем непријател не би му го препорачал, за мене најдобар бургер во Скопје останува M's Fish and chips и како вкус и како цена.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7647
  • French diamond
« Одговори #7146 на: 22 Мај 2019, 22:39:11 pm »
Под точка 4..по дебилна работа од тоа неможи да постои.

Инаку јас како Битолчанец јадев во 7-ка пред некое време и не беше нешто посебно, освем што ме најаде/засити, а ретко кој хамбургер ме најадува.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11878
  • Архитект
« Одговори #7147 на: 22 Мај 2019, 23:16:16 pm »
Кој го пробал Бомбата. Подруги погледи на светот има.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #7148 на: 22 Мај 2019, 23:39:33 pm »
Зарем 7ца е некаков репер? Покатастрофален хамбургер не постои.
Мајонезот не е мајонез, лепињата ко кифла, помфритот бзди на се и сешто, немаат или не сакаат да стават барем лист марула не па нешто друго.

А "перовачата" е посебна прича, кој знае што бутаат.
Ми ствара некој метален вкус во уста као да е радиоактивна, и да не ја спомнувам жедта која се појавува потоа и не можам да ја угасам цел ден.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20375
« Одговори #7149 на: 22 Мај 2019, 23:46:46 pm »
Само Лесковачка во Аеродром.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
« Одговори #7150 на: 22 Мај 2019, 23:50:39 pm »
Во 7ца најчесто јадам пилешки стек или тост со пилешки стек. Оваа вторава варијанта, доколку ми се причекуе да ја стокмат на тост. Ако ги прашаш што салатки има, ќе ти кажат и ќе стават. Не ставаат на сите, пошто не се сите вегетаријанци ;D
Лесковачка спроти мајчин (и позади капитол) е најзакон. Специјалка во тортиља, без сосеви, со што се најде во моментот свежа салата.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #7151 на: 23 Мај 2019, 00:03:28 am »
Во Рамстор, од Ситигрил јадам хамбургер, ок е, барем немам нус ефекти потоа.
Одвреме навреме во гтц, во пролазот кај Стопанска банка (не ми текнува името) бидејки вкусот ме потсетува на времето од Метропол ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20887
« Одговори #7152 на: 23 Мај 2019, 00:20:12 am »
Во Рамстор, од Ситигрил јадам хамбургер, ок е, барем немам нус ефекти потоа.
Одвреме навреме во гтц, во пролазот кај Стопанска банка (не ми текнува името) бидејки вкусот ме потсетува на времето од Метропол ;D

Нино.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #7153 на: 23 Мај 2019, 06:25:20 am »
Во 7ца најчесто јадам пилешки стек или тост со пилешки стек. Оваа вторава варијанта, доколку ми се причекуе да ја стокмат на тост. Ако ги прашаш што салатки има, ќе ти кажат и ќе стават. Не ставаат на сите, пошто не се сите вегетаријанци ;D
Лесковачка спроти мајчин (и позади капитол) е најзакон. Специјалка во тортиља, без сосеви, со што се најде во моментот свежа салата.
+1 и од мене за Лесковачка, позади Капитол, ем вкусна плескавица, ем немаш мучнини, ждригања и слично од кога ќе се најадеш.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #7154 на: 23 Мај 2019, 09:32:44 am »
Која е таа Лесковачка позади Капитол ???
Каде се наоѓа точно?