Автор Тема: Храна  (Прочитано 1237133 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Одг: Храна
« Одговори #6585 на: 19 Јули 2018, 11:59:15 am »
Кај јадите бурек во Скопје? Јас секаде каде што сум пробал е многу мрсен и корите се дебели.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #6586 на: 19 Јули 2018, 12:11:09 pm »
Добар бурек има на пазар во Ѓорче карши Вршник, во Цујо не е лош и во Ново Сараево во Карпош 4.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #6587 на: 19 Јули 2018, 12:12:25 pm »
Сликиве не се мои, за илустрација само.

Изедов пола тепсија ( 2-четврта со месо )

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Одморив едно 15-минути, и изедов 5-комада

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Како собра се, поима немам.
Би го повторувал ова секој ден. ;D

„Секој ден јадев по 2 четвра најмрсен бурек со месо и 5 слатки и ништо не ми беше...“
                                                                                                  - Некој од „оној“ свет
;D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6588 на: 19 Јули 2018, 13:06:40 pm »
Еве ви бурек (технички пита е) под сач, со @Banzai отепавме по една четвртка со јогурт сабајлево.

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 163
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
« Одговори #6589 на: 19 Јули 2018, 13:07:32 pm »
Дека има у СК бурек под сач?

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #6590 на: 19 Јули 2018, 13:08:44 pm »
Ова во Гостивари е, нема во Скопје вакви убајни. ;D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6591 на: 19 Јули 2018, 16:07:00 pm »
Ова во Гостивари е, нема во Скопје вакви убајни. ;D

Локација, колега.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 163
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
« Одговори #6593 на: 19 Јули 2018, 16:24:36 pm »
Интересно, Гостивар ми остави впечаток на најќич град во Македонија, толку бев згрозен од ќичот и вештачките исфарбани води што се продаваат како сокови по уличните маркети. И затоа вакво нешто како бурек под сач ме изненадува. Кој го држи, македонци или албанци?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #6594 на: 19 Јули 2018, 16:25:24 pm »

„Секој ден јадев по 2 четвра најмрсен бурек со месо и 5 слатки и ништо не ми беше...“
                                                                                                  - Некој од „оној“ свет
;D

Али кога ќе фатам да шалувам, па мешање малтер. Се се троши. :D
Еднаш месечно ваков адет. ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #6595 на: 19 Јули 2018, 16:52:23 pm »
Интересно, Гостивар ми остави впечаток на најќич град во Македонија, толку бев згрозен од ќичот и вештачките исфарбани води што се продаваат како сокови по уличните маркети. И затоа вакво нешто како бурек под сач ме изненадува. Кој го држи, македонци или албанци?

Шо си пиел ти бе брат ;D Гостивар е кич во голем дел од времето, ама има убави места кај што човек може да се нахрани со солено, па после со благо, па со сладоледче ефтино а убаво... Како град во глобала е срање, ама поединечни работи што ги има тука, ги нема никаде на друго место.

Би сакал, ако можеш, да ми пуштиш локација од местото со обоените води, многу ме интересира што си пиел и каде ;D

Имам направено еден guide за храна во Гостивар, ама ќе направам пак, тазе апдејтиран зошто има некои новитети :) Еве глеам @smole е шетан човек, може ќе му послужи нему а и на сите останати :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6596 на: 19 Јули 2018, 16:59:41 pm »

- Некој од „оној“ свет
;D

Али кога ќе фатам да шалувам, па мешање малтер. Се се троши. :D
Еднаш месечно ваков адет. ;D
Сите ќе умреме, некој гладен некаој најаден :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #6597 на: 19 Јули 2018, 17:01:51 pm »

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #6598 на: 19 Јули 2018, 19:29:35 pm »

Шо си пиел ти бе брат ;D Гостивар е кич во голем дел од времето, ама има убави места кај што човек може да се нахрани со солено, па после со благо, па со сладоледче ефтино а убаво... Како град во глобала е срање, ама поединечни работи што ги има тука, ги нема никаде на друго место.

Би сакал, ако можеш, да ми пуштиш локација од местото со обоените води, многу ме интересира што си пиел и каде ;D

Имам направено еден guide за храна во Гостивар, ама ќе направам пак, тазе апдејтиран зошто има некои новитети :) Еве глеам @smole е шетан човек, може ќе му послужи нему а и на сите останати :)

пред 5-6 години последно во гостивар сум јадел едно од подобрите јагнешки печења, плус крезли, јатки и сл. да ме отепаш ако знам кај беше кафаната, само знам дека во куќа беше, македонци газди.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #6599 на: 19 Јули 2018, 19:35:37 pm »
Стресот е лош по мое, месното ќе ти се внуши кад тад. Како помлад се давев во свинско, сега еднаш во неделата ако ручкам, али стресот е по не избежен.