Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Природен камен си нашол?Органски ли е или GMO?Вештачки камен е тој што испушта канцерогени честички?
Цитат: marjanot на 16 Јануари 2018, 08:40:54 amКОлеги скараџии,имам мермерна плоча во димензии точно за скаракога ќе затопли ќе правам ѕидана скара, па прашањето ми е дали наместо решетка да ја ставам плочата?дебелината е 15 или 18 ммскара на камен (тенок) сум правел, ама не знам како и дали доволно би се загреала (и дали би држела топлина) плочава за да експериментирам Мермерот пука, особено ако температурата на различни делови на парчето варира (а сигурно ќе варира, затоа што самиот извор на топлина е таков. Совет: Најди си гранит. И надворешната скара направи ја пола решетка пола гранит. Ем поголема скара, ем на гранитот може да запржиш/запечеш нешто од соковите од месото.
КОлеги скараџии,имам мермерна плоча во димензии точно за скаракога ќе затопли ќе правам ѕидана скара, па прашањето ми е дали наместо решетка да ја ставам плочата?дебелината е 15 или 18 ммскара на камен (тенок) сум правел, ама не знам како и дали доволно би се загреала (и дали би држела топлина) плочава за да експериментирам
Kaj mene granitot pukna.
Мммм ребричи, да не знаеш шо сос ставаат одозгора? Летото во агустинер биргартен јадев слични, сосот ги прави предобри.
Шо тежина си легич? Ако си слабодушно, само се фалиш... од 100 нагоре признавам