Јадачи, имам мисија и ми треба совет...
Ќе правам пушара или како и да се вика:

Е сега, комбинацијата е да ја правам од бољери или имам на ум да купам буре за точење пиво.
Арно ама еден швајцер ми кажува дека секој инокс не бил ист, наводно имало разлика од инокс за тенџере, цистерни за вино, буриња за пиво и слично... И ако земеш погрешен материјал инокс, при температура испуштал таму свои материи, не знам што испуштал...
Питањето е дали буре за точење пиво или евентуално инокс бољер можам да го искористам за ова?
Нели иноксот не кородира и потраен и почист да биде, тоа ми е целта...
Исто така, обичните бољери наводно содржеле цинк од внатрешната страна. И кога ќе му запалиш оган, ќе изгорел и толку од цинкот...

Ајде ве молам за стручно мислење?
Благодарам.