Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Мазохизам е, да се отвара темава за време на постење.
Цитат: AllMightyMe на 03 Април 2015, 14:43:09 pmЦитат: marjanot на 26 Март 2015, 10:19:37 amНа автобуската карши Бисер, во зградата на ТелеКабел има едно пекарче.Охридски геврек се вика ова и е нај вкусниот геврек што некогаш сум го јадел.Малечко е, ама 2 со чашка јогурт се таман за од сабајле(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Најубавиот ѓеврек до сега е од фурна Јовче кај Бисер. Исто добар ѓеврек со маслинки сум јадел и кај ЖуЖу ама друго ЖуЖу е ова се наоѓа кај влезот во пазарчето спроти Собрание Цитат: osmica8 на 03 Април 2015, 18:19:16 pmЦитат: smole на 03 Април 2015, 16:36:48 pmЦитат: AllMightyMe на 03 Април 2015, 14:43:09 pmНајубавиот ѓеврек до сега е од фурна Јовче кај Бисер. Исто добар ѓеврек со маслинки сум јадел и кај ЖуЖу ама друго ЖуЖу е ова се наоѓа кај влезот во пазарчето спроти Собрание Потврдувам. Најубавиот обичен ѓеврек за мене е во Верона, Милано или како год да се вика бурекџилницата на автобуската кај Градежен, за накај центар, во уличето.После геврек со сланина во силбо, во Верона е убавиот геврек со сусам - солен. А ако сакате оргинал геврек, охридски со мед, поминете до Жито Леб или во Тинекс од сабаље. Вчера Веле ме преосветли со Силбо и ми купи геврек со сланина. И сега, еве, не можам да се одлучам
Цитат: marjanot на 26 Март 2015, 10:19:37 amНа автобуската карши Бисер, во зградата на ТелеКабел има едно пекарче.Охридски геврек се вика ова и е нај вкусниот геврек што некогаш сум го јадел.Малечко е, ама 2 со чашка јогурт се таман за од сабајле(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Најубавиот ѓеврек до сега е од фурна Јовче кај Бисер. Исто добар ѓеврек со маслинки сум јадел и кај ЖуЖу ама друго ЖуЖу е ова се наоѓа кај влезот во пазарчето спроти Собрание
На автобуската карши Бисер, во зградата на ТелеКабел има едно пекарче.Охридски геврек се вика ова и е нај вкусниот геврек што некогаш сум го јадел.Малечко е, ама 2 со чашка јогурт се таман за од сабајле(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: smole на 03 Април 2015, 16:36:48 pmЦитат: AllMightyMe на 03 Април 2015, 14:43:09 pmНајубавиот ѓеврек до сега е од фурна Јовче кај Бисер. Исто добар ѓеврек со маслинки сум јадел и кај ЖуЖу ама друго ЖуЖу е ова се наоѓа кај влезот во пазарчето спроти Собрание Потврдувам. Најубавиот обичен ѓеврек за мене е во Верона, Милано или како год да се вика бурекџилницата на автобуската кај Градежен, за накај центар, во уличето.После геврек со сланина во силбо, во Верона е убавиот геврек со сусам - солен. А ако сакате оргинал геврек, охридски со мед, поминете до Жито Леб или во Тинекс од сабаље.
Цитат: AllMightyMe на 03 Април 2015, 14:43:09 pmНајубавиот ѓеврек до сега е од фурна Јовче кај Бисер. Исто добар ѓеврек со маслинки сум јадел и кај ЖуЖу ама друго ЖуЖу е ова се наоѓа кај влезот во пазарчето спроти Собрание Потврдувам. Најубавиот обичен ѓеврек за мене е во Верона, Милано или како год да се вика бурекџилницата на автобуската кај Градежен, за накај центар, во уличето.
Најубавиот ѓеврек до сега е од фурна Јовче кај Бисер. Исто добар ѓеврек со маслинки сум јадел и кај ЖуЖу ама друго ЖуЖу е ова се наоѓа кај влезот во пазарчето спроти Собрание
Милорад Миќун Дамљановиќ има 48 години и раблеовски апетит уште од дете. Важи за легенда во реонот на Горњи МИлановац каде го знаат како "човекот кој не може да се најаде".Има завршено виша сообраќајна школа, бил инструктор, возел камиони а денеска е на биро, но се занимава со земјоделски работи. Иако има 140 килограми, не знае што е тоа гастритис ниту пак има проблеми со холестерол и триглицериди.Својата карма ја открил уште од мали нозе, кога почнал да јаде цели печени кокошки па после се вадел кај родителите дека им давал на кучињата. Своето полнолетство го прославил така што свиткал цело јагне кое биле спремeно за гости. Мисли дека неговиот талент е генетски предодреден бидејќи и дедo му и неговиот брат важеле за свеждери со голем капацитет.Никогаш не се натпреварува во јадење туку јаде исклучиво од ќеиф. Но, не дека немал проблеми поради апетитот:- "Ти веќе на слава да не ми доаѓаш", му рекол еден домаќин намќор откако овој како предјадење решил 5-6 печени кокошки а потоа од јагнето оставил само мошти. "На такви слави не ни мора да одам," вели Милорад."За зимница подготвив четири свињи по 250 килограми, замрзнувачите ми се полни. Не знам колку кила кајмак можам да изедам пред да почнам со ручекот, прасе не ми е проблем а со сласт можам да сркнам грав во лонец од 10 литри," сумира Ненајед,
Od kaj be toa deka za dorucek se jadelo leb so nutela? Pa notmalni li se? Ajde edna tegla da ja mavnes, ama ne so godini da si drmas leb i seker za dorucek.Lebce crno, prsutce, kaskavalce, puterce, jogurtce... Toa se doruckuva. Pa od vreme na vreme da mavnes leb i seker ne e strasno.