Автор Тема: Храна  (Прочитано 1153956 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
Одг: Храна
« Одговори #4245 на: 27 Ноември 2014, 16:59:37 pm »
Тури пепел на ваква "фабричка" пица.

Па и оваа е рачно правена, како и сите пици на светов. Шо ако е стаена у картон?

Ти мислиш дека у фабрика се праи, дека искача од лента?

Не, мислам дека е правена по рецепт кој секој пат ќе дава идентичен вкус, изглед и мирис, со идентична количина и вид на намирници.

Таквите пици за мене не се прави пици, туку се бљувотина, и се позастапени на запад од вистинските пици кои ги прават пица мајстори, а не приучени вработени.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4246 на: 28 Ноември 2014, 01:28:59 am »
how is made... побарајте за сериско производство на пици, па ке видите колку се “рачно“ правени и колку всушност има тука рачна работа а колку роботска...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #4247 на: 28 Ноември 2014, 03:30:12 am »
Сум ја гледал таа епизода и во неа конкретно се покажува како се прават замрзнати пици кои одпосле америте ги лупаат само во микро и имаат вечера.Во пица деливери како Папа Џонс,Доминос и остали, пиците се изработуваат рачно и разликата е огромна од пиците за сериско производство.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #4248 на: 28 Ноември 2014, 09:17:12 am »
Neznam kako vi se slatki ovie pici. Po ednas samo imam probano i ne ni sakam poveke.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #4249 на: 28 Ноември 2014, 09:31:28 am »
Вкусот на пиците во Доминос не е лош. Различен е. Можеби на некого ќе му се свиѓа, на некого не. Мене некои од нивните пици ми се океј, со неколку сум се заебал и нема да ги земам пак.

За жал, во Скопје снемува место каде што има добра пица. Костарика ги усра работите, Балила одамна прави мини-пици наместо пици.. Остануваат 511 и Енрико, и сега тазе ми е пицеријата на Едон. Пред некоја недела пројдов кај Едон, ми направија одлична пица со пршута.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #4250 на: 28 Ноември 2014, 09:40:09 am »
Прашав еднаш и не добив одговор, но пак ќе прашам, кое и каде е дувлото на Едон?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #4251 на: 28 Ноември 2014, 09:44:27 am »
Пицеријата се вика Хистрија, десно од платото во Лептокарија, гледано од Партизанска.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #4252 на: 28 Ноември 2014, 09:46:13 am »
Кое плато? Мислиш на оној дел кај Мартини?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4253 на: 28 Ноември 2014, 09:47:09 am »
Кај Флуид, у средина на Лептокарија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4254 на: 28 Ноември 2014, 10:36:46 am »
Вкусот на пиците во Доминос не е лош. Различен е. Можеби на некого ќе му се свиѓа, на некого не. Мене некои од нивните пици ми се океј, со неколку сум се заебал и нема да ги земам пак.

За жал, во Скопје снемува место каде што има добра пица. Костарика ги усра работите, Балила одамна прави мини-пици наместо пици.. Остануваат 511 и Енрико, и сега тазе ми е пицеријата на Едон. Пред некоја недела пројдов кај Едон, ми направија одлична пица со пршута.
или јас имам курата среќа или стварно сум во право... 2 пати јадве пица од доминос и двапати ни до пола не ја изедов, а бев гладен многу... не ми се свиѓа вкусот нивни... незнам зашто, ама мноооогу ме потсеќаше дека јадам маргарин... како што рече, до вкусот е веројатно, бидејки се поинакви...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4255 на: 28 Ноември 2014, 10:38:56 am »
Не ти легнала... Мене ми праат мерак пиците од Доминос. Све што имам пробано, ми се свиѓало, дури и вегетаријанските :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4256 на: 28 Ноември 2014, 10:44:32 am »
ај убеди ме терет пат да пробам.... која пица да ја земам?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #4257 на: 28 Ноември 2014, 10:49:22 am »
Мама Италијана прават супер пица на дрва, Пица Хот Деливеру во Аеродром се исто ок (иако знаат да мрчат ако треба накј Центар да носат пици - бараат + 50че некогаш), од пиците со носење.

Кај Гиго си е стандард добра, кај Фуфо е добра пицата, во Занзибар е добра али прескупа со оглед на тоа каква нереновирана дупка е Занзи.

И онаа 2 за 70че на Рекорд ми е супер.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4258 на: 28 Ноември 2014, 10:51:05 am »
ај убеди ме терет пат да пробам.... која пица да ја земам?

Хммм... мислам дека џабе би те убедувал, чим од два пати едвај до пола си стигнал... Шо знам... Еве моја препорака е Barbecue Passion Beef или Cheddar Melt. Ако не ти праат мерак, тргни ги на страна, ќе ги зеам покасно :D

Мама Италијана прават супер пица на дрва, Пица Хот Деливеру во Аеродром се исто ок (иако знаат да мрчат ако треба накј Центар да носат пици - бараат + 50че некогаш), од пиците со носење.

Кај Гиго си е стандард добра, кај Фуфо е добра пицата, во Занзибар е добра али прескупа со оглед на тоа каква нереновирана дупка е Занзи.

И онаа 2 за 70че на Рекорд ми е супер.

Мама Италијана имаат убедливо најбрза достава, али 2-3 пати уназад, пицата е катастрофа. Коста Рика (или Коза Ностра, појма неам како се викаа тие кај Фонтана у парк) имаат стандардно високо квалитетна пица.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #4259 на: 28 Ноември 2014, 10:56:41 am »
Чудно, мене од 15 пати еднаш дали ми се погодила тапа пицата. Пробај ја Олива следен пат, иако нема сувомеснато, добра е.

Коста Рика се кај фонтана.