Автор Тема: Храна  (Прочитано 1121204 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Храна
« Одговори #2520 на: 11 Јуни 2013, 21:39:24 pm »
Druze ja imam lek za tebe !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2521 на: 11 Јуни 2013, 21:41:30 pm »
Druze ja imam lek za tebe !
Што е лекот? Некој ваков диетален сендвич?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2522 на: 11 Јуни 2013, 21:42:09 pm »
@Sportex

Pevaj brate !

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2523 на: 11 Јуни 2013, 21:48:36 pm »
Дени, лебов многу жилав. ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2524 на: 11 Јуни 2013, 21:49:49 pm »
Ке те барам утре да напраам уште еднаш муабет со човекот,  да не се пресеравам тука на форум сега !

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #2525 на: 11 Јуни 2013, 21:50:56 pm »
O.K. Dobar tek  ::)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #2526 на: 12 Јуни 2013, 01:03:00 am »
onak... сеа ти си готов! Вчера бев на ехо и јетрата ми е дебело замастена :( Пијам Silymarin, алкохол и месо ми забранија ... Тууу бре, раат да не е чоек :) Ти уживај брат и убаво да си поминете АМА чувај се !!!
Џиџи ајде со мене по кеј да трчнеме малку. Таман и кичмата ќе ја размрдаш а и јетрата ќе ја одмастиш. Со помин нека е.

Мое мислење(немора да е точно, не ме убивајте одма) колку повеќе се чуваш, толку повеќе се разболуваш. Ама па и ова незначи дека треба да се претерува со некои работи.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2527 на: 12 Јуни 2013, 01:23:23 am »
а иначе ако сакаш да ти дадам совет, само лично, како да ги поминеш психичките кризи што ке почнат да те дрмаат 2-3-4 ден откако ке смениш режим на живот... физички кризи ке немаш пошто тоа му годи на организмот, ама психичките се ужас... немој само да почнеш по дома да тепаш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2528 на: 12 Јуни 2013, 01:26:09 am »
немој само да почнеш по дома да тепаш...

Аман бе?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2529 на: 12 Јуни 2013, 01:46:19 am »
недај боже да доживееш да се најдеш во таква ситуација, кај што се осеќаш реалтивно добро но заради едно некое мало проблемче си отишол на лекар и таму те ИЗВЕШТЕРАТ колку тоа е опасно... и се до тука е ок, ке преживееш си викаш, ама се враќаш дома, на лист хартија ти е напишан новиот начин на живот кој во своето појаснување 99% е со исхраата и скоро кај сите, 100% е промена на комплетниот начин на исхрана... е првите неколку дена 2-3-4 се држиш до тој режим цврсто убеден дека така е подобро и со јака желба и исто така убеден дека ке истраеш...  но после тој мал период увидуваш дека ништо не се мењава (пошто нели брзо живееме и бараме брзи промени) и тогаш почнува психичкиот проблем... почиња да ти фали се, ама буквално се, зашто од тоа претходно нема ништо и почиња нервоза... е сега кај ке отиде таа нервоза (а мора да излезе негде), е тука е прашањето, каде? ти ке одлучиш и ке се наведеш себеси...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2530 на: 12 Јуни 2013, 01:59:16 am »
Ги разбирам тие ситуации, бев и јас во таква ситуација, беше и мајка ми (можеби уште е). Совршено ги разбирам, но ми се виде многу екстремно тоа „да не тепаш по дома“. Можно е и да не си го напишал како што си го мислел.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #2531 на: 12 Јуни 2013, 08:43:38 am »
Почнав да идам на базен и искрено ми прија. Проблем малку е гужвата, а се плива на стази кои се сепак малку. Ја не сум олимпиец туку идам рекреативно (лечам кичма и живци :) ). Како и да е, малку физичка активност мораше. Не можам да трчам, а и глупо ми е трчањето-некако бесцелно, цигарите ги заменив со електронски, е сеа јебига - часни исклучоци мора да има ... Замисли у викендица си со друштво, музика, скара и све остало, а ти да не се напиеш ракииче уз салатичето или пиво уз скарата :D Тоа ти е ко' жена без цицки ... ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #2532 на: 12 Јуни 2013, 10:56:12 am »
onak... сеа ти си готов! Вчера бев на ехо и јетрата ми е дебело замастена :( Пијам Silymarin, алкохол и месо ми забранија ... Тууу бре, раат да не е чоек :) Ти уживај брат и убаво да си поминете АМА чувај се !!!

Мене Silymarin-от не ми помогна, ниту тие габички и разно-разни марифетлуци.
Ама затоа:

После еден месец здрав начин на исхрана (некои диета го викаат), резултатите се евидентни. Кај мене :)

Последниот пат кога проверив крв, повторно ALT и AST ми беа 3 пати од дозволеното и морав да пресечам.

А едноставна е диетата: газирано се немам напиено месец дена, благо немам ставено во уста (суво овошје јадам), бел леб или било какво пециво немам ставено во уста (само црн леб или нутри), алкохол нихтс, пржољки никакви, ниту помфрити, крилца, прсти... само печено или варено месо.

Наутро овошје, ужинка суво овошје, ручек туна сендвич или од дома нешто спремено, до вечера некое непечено бадемче, вечера мевце со изобилство на салата (марула, патлиџан, краставица, брокула, ротквица, варена пченка и црн грав). После 19:00 нема јадење, евентуално сончоглед додека гледам Хоумленд или Биг Бенг Тиори.

Симнав ца.10 кила (не се мерев пошто не ми е гајле колку +/- кг имам), мевот го снема, се осеќам многу подобро, жена ми вика дека сум и по секси ;D
Најбитното, за што се нафатив на режимов, ALT ми се влезени во нормала, AST уште малку па во нормала но многу намалени. За само месец дена. Без никакви апчиња (претходно и тоа ми препишуваа).

Сега си дозволувам чат/пат некој излет со она што „си забранив“ но не претерувам. И што е најважно, стрвноста е на сосема друго ниво сега од претходно. Претходно не требаше да бидам гладен за да јадам, туку бутав. Ако следува 1 ребро по човек, јас 3 јадев пошто ми беше убаво. Благо по кило на ден јадев. Сега не ми се ни јаде :). Онака колку да заблажам душа.

До храната е :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2533 на: 12 Јуни 2013, 10:59:37 am »
Точно. До храната е. Секогаш. Ама треба бетонска воља.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #2534 на: 12 Јуни 2013, 11:13:49 am »
а ти да не се напиеш ракииче уз салатичето
Салата конзумирана без ракија ја утнала професијата :)
Така велам јас како ултра мераклија на ракија, а така велеа и едни други мераклии на ракија со години стаж...нека им е лесна земјата :)