Автор Тема: Авијација  (Прочитано 166136 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
Одг: Air crash investigation
« Одговори #345 на: 28 Март 2015, 21:52:47 pm »
Па што знам. Тоа ваљда е поише тема за правници... прашање е како би можеле да го спречат тоа?  Ако и таму се работи за ист случај. Овие германциве секако можеле, ако се што изнесоа во јавност е точно.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #346 на: 28 Март 2015, 22:28:45 pm »

Факт е дека авиокомпаниите никако не можат да спречат таква работа (за МН17 зборувам).
Нејсе, мене размислувањето ми е во насока дека живееме во време кога дефакто и дејуре се рушат авиони за геополитички интереси и цели. МН17 е преседан. Ништо не би ме изненадило ни во овој случај со Германвингс, а до овој момент се што се слуша се само шпекулации.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #347 на: 28 Март 2015, 22:51:34 pm »
Јас само стојам на тоа дека е со намера. А од кои причини и под кои услови... Бил сам, не бил сам... Сешто може да биде

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #348 на: 29 Март 2015, 03:58:22 am »
http://www.atc-sim.com/ - Да разбиеме сериозност, повелете кој сака да биде контролoр на летање :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Air crash investigation
« Одговори #350 на: 29 Март 2015, 11:11:07 am »
Чим е од вечер не верувам во ништо :-)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #351 на: 29 Март 2015, 13:38:36 pm »
Јас не го ни отварам :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #352 на: 29 Март 2015, 13:50:58 pm »
Го ставив да се насмееме малце :D

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #353 на: 30 Март 2015, 08:48:28 am »
Значи новинариве обожаваат да пишуваат за теории на заговор а притоа незнаат ама баш ништо окулу темата за која пишуваат или препишуваат сеедно. Најинтересна ми е теоријата за chemtrails, демек не прскале со авиони од горе :) Циркузи

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #354 на: 30 Март 2015, 08:56:52 am »
Најинтересна ми е теоријата за chemtrails, демек не прскале со авиони од горе :) Циркузи

Треба да бидеш на повеќе нивоа затнат меѓу ушите за воопшто да го земеш како можност. Не е доволно само у авијација да не се разбираш. Треба плус и да ти фалат некои основни вештини на критичко мислење.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #355 на: 30 Март 2015, 12:57:12 pm »
Значи новинариве обожаваат да пишуваат за теории на заговор а притоа незнаат ама баш ништо окулу темата за која пишуваат или препишуваат сеедно.

Нашиве секако се препишувачи, а сите новинари обожаваат сензационализам. Е сега сето тоа на страна... До лани, кој веруваше дека е можно некој намерно да собори голем цивилен авион заради политичка корист?
Не само MH17, туку и MH370 потоа - кој сеуште е исчезнат без трага.

Затоа е нормално човек да се сомнева, и во случајов со Германвингс. Зарем на никој не му е чудно дека во црните кутии се „најдени„ само аудиоснимките, но не и записите од техничките податоци? Токму тие ќе расветлеа многу работи - меневрите на авионот, отварања / затварања на вратата кон кабината, дали навистина копилотот ги реџектирал обидите за отварање на вратата, итн итн...

едит:
Целава приказна со „самоубиството„ на копилотот, без докази е само приказна. Можеби другиот пилот го урнал авионот? Можеби трет човек го киднапирал авионот? Можеби третата страна што го управувала авионот не ни била во самиот авион?
Ова се разбира - се само теории, ама теории кои се исто толку поткрепени со факти колку и официјалната приказна.
« Последно менување: 30 Март 2015, 13:03:24 pm Van »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #356 на: 30 Март 2015, 13:16:52 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #357 на: 30 Март 2015, 13:18:39 pm »
И на еден домашен случај се најдени само аудиоснимките.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Одг: Air crash investigation
« Одговори #358 на: 30 Март 2015, 13:24:09 pm »
Целава приказна со „самоубиството„ на копилотот, без докази е само приказна. Можеби другиот пилот го урнал авионот? Можеби трет човек го киднапирал авионот? Можеби третата страна што го управувала авионот не ни била во самиот авион?
Ова се разбира - се само теории, ама теории кои се исто толку поткрепени со факти колку и официјалната приказна.

Не, не се исто толку покрепени. Првата (официјалната) приказна е поткрепена со однесувањето на авионот пред паѓањето, податоците од радарите и снимките на „црните кутии“. Другите приказни ем не се поткрепени со ништо освен со бујната фантазија, ем им противречат на некои од утврдените факти.

Да се каже дека се „исто толку поткрепени“ е уште еден пример на лажен баланс.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #359 на: 30 Март 2015, 14:59:34 pm »
Треба плус и да ти фалат некои основни вештини на критичко мислење.

Каква иронија...

Затоа е нормално човек да се сомнева, и во случајов со Германвингс.

Они (тие што ја имаат  власта со информирањето) лажеа и за Грција и за Сребреница и за Грузија и за Ерменија и са мал милион други работи. Дај ми една добра причина зошто да верувам на информации пласирани од некој што докажано лаже во јавност без око да му трепне?

Треба плус и да ти фалат некои основни вештини на критичко мислење.
Морав уште еднаш.