Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 509412 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #600 на: 26 Октомври 2017, 08:50:48 am »

Лично се познавам со газдата на http://www.elektropromet.com.mk кој е увозник за faber /nardi,eurolux и lino,рекламациите биле реткост и банални.Ми дадија 7% попуст и еве после 2 години се си работи совршено.Бивши колега работи во Сетек кој има редовно рекламации од горење и електролукс.....

Малку не е пристрасно ова познавање со газдата ? Зарем мислиш дека познанството е доволен репер за да имаш информација дека нешто ретко се расипува. Хипотетички, еве не ре расипува. ОК. Ама дали би си дозволил да ти каже нешто друго ?
Сервисот, барем на времето, кога главниот увозник беше во Скопје, беше одличен. Мене ми настрада ( по вина на жената што чисти  ) еден регулатор за плин од плотната. Сервисерот брзо дојде, ама делот се чекаше околу 2 месеци да стигне од Нарди. Тогаш за плотната единствена опција ми беше Нарди, бидејки едниснтвено они ги имаат плотните со сите 4 рингли на плин. Во меѓувреме си купив решо од пластична улица.

Немој погрешно да ме разбереш, ама расипливоста кај сите брендови е варијабилна, и зависи од модел до модел. Со оглед на огромната понуда и асортиман на сите брендови. Она што не сакам е некој да лаже.

Од сајтот на твојот пријател :

Електропромет е ексклузивен претставник и официјален дистрибутер за Р.Македонија на двата италијански производители Faber -аспиратори за кујни, Nardi апарати за вградување, Eurolux бренд на Faber i Nardi и Lino (економичена линија на апарати) им нуди на свотие потрошувачи производи со висок квалитет и извонреден дизајн со што ги задоволуваат и најприбиливите вкусови.

Обрни внимание или прашај го газдата

- Дали Електропромет е преставник и дистрибутер директен, или тоа е матичната фирма во Бугарија ?
- Дали Eurolux e бренд на Фабер и Нарди или на Лексгруп http://www.leksgroup.com . Лексгруп е дистрибутер на Фабер и Нарди, а под чаршав бута бренд кој се прави за негово име и потреби.

Пак ќе кажам, за квалитет и гаранција не правам муабет.

Имам конкурент кој продава бренд лагери, кој бренд го шета на визит карта, и се удара во груди со него.  Под чаршав нуди поевтина алтернатива која е ваљда ОК, ама далеку од брендот. Продавам Кока Кола, ама и Лондон кола е добро....

Јас би размислувал на бренд како и да е. Или, можеби е подобро купување на поскапо а подобро, е поради финансии, да се купат производите со временски размак .

Бош/Сименс имаат неколку увозници, ама имаат одличен и брз сервис ( после 13 години ми настрада амортизер од машина за перење, чија промена сосе РР на лице место беше 700 денари ) . Треба добро да се размисли при купување, и различности на цени. Јас правев споредба со машина за перење од 15.000 и 30.000. Разликата во моторот беше дупла снага, а тоа значи поскапата работи со некаде 60 % од снагата, додека оваа од 15К - 95-97%

И да, и јас би ги заобиколувал и Elektrolux, и AEG на пример. Разбрав дека се само купени имиња ради имиџ потребен на кинезите. Истото е и со Grundig во Сет.
Она што прво прашувам кој и каде е сервисот. После купувам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #601 на: 26 Октомври 2017, 11:40:29 am »
Сума сумарум-како ќе ти се погодит....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #602 на: 26 Октомври 2017, 13:23:16 pm »
Сума сумарум-како ќе ти се погодит....

Секогаш и во вечни векови, во врска со буквално се'!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #603 на: 26 Октомври 2017, 13:24:35 pm »
Амин!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #604 на: 27 Октомври 2017, 08:23:08 am »
Само Miele и ништо друго, евентуално Smeg за фрижидер. Другото се е ѓубре.
Џабе нерви си трошите.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #605 на: 27 Октомври 2017, 09:55:07 am »
koljega seg asite se prajat za da trajat 5 godinki, i po taja cena se prodavaat... posle 5 godinki tije se stari modeli i se kupuvaat novi koj ima budzet za toa... ili se koristat uste 5 so zamena na nekoj delovi... ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #606 на: 27 Октомври 2017, 10:54:21 am »
Па... фино кажа Веле штрумф... ене кај моите беко-то, постар модел, класична изведба 10тима години нема писнато(фрижидер). Не знам што е паметно човек да кажит... порано само горење биле и траеле по 30+год,  сега поинаку е... мајка ми зимаше бош машина за алишта 5 год дали потраја со маки и тоа.. предходно имавме беко, и таа има 10 год сеуште пере без проблем само што нема толку команди како новиве и не е А+++++... ете Миле го критикуваше шпоретот на беко,  кај мене функционира задоволотелно (освен регулацијата за плин) али факт е дека штеделе на бакар, само кај мене конкретно тоа не прави проблем. Не можеш да им речиш, е чеки да го отворам да видам дали ставиле 1.5 ило 2.5мм^2 жица. Али па е со 2 рингли на струја најверојатно таман е и 1.5мм жица. Фрижидерот спомнав дека ме зеза тоа што е еден термостат, кога би земал сега радо би самсунг како на ауди, ама кој заел.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #607 на: 27 Октомври 2017, 17:25:30 pm »
Покрај советите од јаре, да дополнам само убаво да си ги прегледате апаратите при испорака зошто дистрибутерите маме им ебаваат. Не потпишувајте прием па колку сакаат нека чекаат. И вклучете ги нарнано што можете не подоцна од 7 дена, зошто тогаш согласно ЗЗП должи се да ви ги вратат парите ако сакате во случај на дефект

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #608 на: 07 Декември 2017, 14:40:07 pm »
BOSCH SMV24AX00E 2017 Модел, на флаер со 5г гаранција и премиум услуга некоја си, што и да значи...
http://setec.mk/index.php?route=product%2Fproduct&path=10090_10104_10108&product_id=70429

Или

Electrolux ESL5310LO,
http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10090_10104_10108&product_id=69086

?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #609 на: 07 Декември 2017, 14:44:30 pm »
Втората ја нема на лагер.

Јас лично, би идел на првата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #610 на: 07 Декември 2017, 17:24:26 pm »
Втората ќе ја најдам во Техномаркет.

Некоја конкретна причина чуму Бош а не Електролукс?
Јас имам апарати и од двата бренда и се ТОП.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #611 на: 08 Декември 2017, 09:37:41 am »
Втората ќе ја најдам во Техномаркет.

Некоја конкретна причина чуму Бош а не Електролукс?
Јас имам апарати и од двата бренда и се ТОП.
Elektrolux ne sum imal, Bosch e vrv.

Razgledaj Bosch i vo www.elipso.mk , oni uvezuvaat Bosch.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #612 на: 06 Јануари 2018, 18:25:54 pm »
Колеги, мајка ми сака да купи некој многу јак усисивач, со вода, но воедно да не е преголем. Да биде доволно јак да усисива душеци, кревети ово оно.

Кој купувал во скоро време, и е задоволен, нека даде предлог кој би чинел ДО 12000 денари (секако препорачливо е пониска да е цената).

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #613 на: 06 Јануари 2018, 18:58:09 pm »
Мора на вода? Више се исфрлаат од употреба.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #614 на: 06 Јануари 2018, 19:10:22 pm »
Колеги, мајка ми сака да купи некој многу јак усисивач, со вода, но воедно да не е преголем. Да биде доволно јак да усисива душеци, кревети ово оно.

Кој купувал во скоро време, и е задоволен, нека даде предлог кој би чинел ДО 12000 денари (секако препорачливо е пониска да е цената).

Тешко веројатно сите тие ставки да бидат штиклирани у некој евтин пакет.

Од тие “на вода”, нема подобри од Rainbow, ама тие си коштаат.