Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 628668 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #465 на: 14 Април 2017, 21:14:14 pm »
Може уљенце за тачак? За синџир? Мислам дека со тоа ќе можам да се снајдам.

Подзачистив со brake cleaner, попаѓаа мрснотии, ама страв ми е сеа да не е пре-суво кај што треба да врти турбинчето...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #466 на: 14 Април 2017, 21:27:18 pm »
So bilo koe uljence mozes.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #467 на: 14 Април 2017, 21:35:24 pm »
Фала момци!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #468 на: 14 Април 2017, 22:22:37 pm »
So bilo koe uljence mozes.
Само гледај да е според спецификација и мењај го на 10.000 :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #469 на: 14 Април 2017, 23:00:24 pm »
Jas pred godina dena zemav electrolux furna, aspirator i plotna, masina za sadovi bosh, i ariston dupli frizider... mijalnikot go zemav od megatehna graniten grcki eden odlicen petka ni se prlja ni da go cistis top! Electroluxot plotnata mi e pola plin .. e sega nikako ne mozam da go setiram plinot da mi gori plav plamen.. strogo zolt a zoltiot na zenami i gi boi tendzerinjata... nekoj sovet? Povrzano e na boca od makpetrol so nov priklucok.. nekoj Majstor bla bla..

Sent from my iPhone 2G using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #470 на: 14 Април 2017, 23:18:37 pm »
^ не го бивало плинот од Макпетрол, земи си од Окта. Помирно работи машината, а и потрошувачката е помала. :D

од обично пребарување излегува дека недоволно воздух добива шпоретот
мешавината на плин воздух не е во добар сооднос, плинот не согорува добро

A yellow burner flame means the burner is not getting enough air. Gas stoves are popular with homeowners because they provide efficient heat transfer with precise heat control. They heat cookware with flame from a burner. A properly adjusted gas stove burner burns with a blue flame.

https://www.google.com/search?q=gas+yellow+flame&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
« Последно менување: 14 Април 2017, 23:29:34 pm amater »

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #471 на: 15 Април 2017, 10:52:49 am »
Тоа ке е ... сега чекам да се потроши и татко ми викаше само во окта да полнам ама ете кога ја земавме боцата си дојде полна :)

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55325
  • Махер
« Одговори #472 на: 15 Април 2017, 20:09:38 pm »
Пробај уште еднаш ако не враќај ја. Тоа неможе така. Мора да гори правилно. Шпоретине на гас по 50-200 години немаат гајле та за нов ќе се мислам. Ич.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #473 на: 16 Април 2017, 11:48:21 am »
Jas pred godina dena zemav electrolux furna, aspirator i plotna, masina za sadovi bosh, i ariston dupli frizider... mijalnikot go zemav od megatehna graniten grcki eden odlicen petka ni se prlja ni da go cistis top! Electroluxot plotnata mi e pola plin .. e sega nikako ne mozam da go setiram plinot da mi gori plav plamen.. strogo zolt a zoltiot na zenami i gi boi tendzerinjata... nekoj sovet? Povrzano e na boca od makpetrol so nov priklucok.. nekoj Majstor bla bla..

а пробај намали го вентилот на боцата. можеби премногу плин се пушта, па не согорува целосно.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #474 на: 16 Април 2017, 11:56:40 am »

Електролух плинските плотни од фабрика доаѓаат со дизни за гас, но со самата плотна треба да имаш уште два типа на дизни мислам. Едните ти се за плин како кај нас, нив стави ги и ќе ти биде плав пламенот.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #475 на: 17 Април 2017, 00:59:25 am »
Знаеш дека си во право.. има екстра две дизни... мислев дека се тие екстра за понатаму... ај ке проверам утре фала на совет... ако го средам имаш пиво!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7808
  • French diamond
« Одговори #476 на: 18 Април 2017, 22:47:35 pm »
Клабери сакам да земам тостер за двопек... да препорачате некој од лично искуство ?

И што би била разликата еве помеѓу овие три наведени модели, освем името ? Најефтиниот е најмоќен на хартија. Дали е исплатливо да дадам 1000 денари повеќе или иста фукција ќе бркаат ?

http://tehnomarket.com.mk/product/9124727/neo-tt-900-black

http://tehnomarket.com.mk/product/9070634/neo-tt-1000ix

http://tehnomarket.com.mk/product/9147475/gorenje-t850bk

Функција за одмрзнување не ми треба.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45142
  • Il Moderatore
« Одговори #477 на: 18 Април 2017, 23:23:48 pm »
Најефтиниот ја врши својата работа. Ја не би купил фенси шменси, нема потреба.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #478 на: 18 Април 2017, 23:27:09 pm »
Најевтиниот навеќе троши ;)
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45142
  • Il Moderatore
« Одговори #479 на: 19 Април 2017, 07:44:28 am »
Ама најбзро ги пече лепчињата :P
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.