Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 628726 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #420 на: 09 Март 2017, 16:15:26 pm »
E да, да си ќутеше ќе го јадеше комшијата од плата сигурно, греота е човекот и така за ич пари работи сигурно
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8382
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #421 на: 09 Март 2017, 16:16:41 pm »
E да, да си ќутеше ќе го јадеше комшијата од плата сигурно, греота е човекот и така за ич пари работи сигурно
Нема смисла. Глупа нација сме и не ни е дадена соодветната обука. Се случува сите да згрешиме.
За мене нема ни фала што подголтнав дур ми се праеше интелигентен ама ај, нека бега од мене.

Ми треба совет за машина за миење садови. Вградлива или не, небитно е.
Приоритетно е да е А++ па и А+++. Уште поприоритетно е да е што помалку бучна. Гледам Електролукс и Бош.

Може да ги земам во предвид Вирлпул и Кенди ако некој од искуство ме убеди (ми помогне со совет) дека има добро искуство.

СТ, Беко, Вокс, Ариели не доаѓаат во предвид.
АЕГ би земал со 20% попуст што го нуди Техномаркет ама морам кеш да ја платам така да останува резервна опција. Сименс нуди помалку за парите, ако треба да го гледам, би земал АЕГ.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #422 на: 09 Март 2017, 17:58:33 pm »
Само што ми се јавија дека стигнала панелката. Ќе одам утре да ја земам , смениле термостат - демек. Изгледа требаше тука да пишам за да се реши проблемот. Иначе 30 работни дена е периодот за нов производ -чекав уште некој ден да помине па да барам ама ништо :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11897
  • Архитект
« Одговори #423 на: 10 Март 2017, 08:44:40 am »
@ pirat_07  Знам дека рече дека не сакаш Беко.
Ама....

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_114_117&product_id=215738

Јас покрај бош, електролукс, горење се одлучив за Беко.
Секоја чест за машината. Сите што дошле кај мене дома се чудат дека машината работи.
Чисти одлично и бери доста работи. Има многу фини детали решени за да наместиш се и сешто. За разлика од бош што беше како копанка внатре.
Многу кул работа е што имаш црвена светилка што свети на под за да знаеш дека работи.

Моја препорака за неа. Беко висока класа.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8382
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #424 на: 10 Март 2017, 08:57:04 am »
Чисти одлично и бери доста работи. Има многу фини детали решени за да наместиш се и сешто.
Од кај го знаиш цело воа бе??? Не даваш да ти се мешаат у кујна? ;D
Мала шала ;)

Секако се забележува кај секој бренд дека си има повисоки класи и најверојатно се си вреди. Забележав дека различни модели и серии нудат различни корпи, подесиви и не знам какви. Тоа ќе треба да се види на лице место.
Знаеш, секој се сретнал со нешто. Другар ми има се Беко. Бел ден не виде со плочата за готвење, 3-4 пати рика електроника. По иљедарка, ја купи пола пак. Не сето тоа отиде тресна 25000 денари на машина за перење Беко. Не ни почна да работи машината. Отиде да се кара во Нептун и едвај успеа да ја смени за Бош.
Секако, како ќе ти се погоди. Рерната и фриЏидерот му тераат.

Фала ти за искуството споделено, секако ќе го имам во предвид.
Замолувам да сподели кој со што има искуство од поновиве, тивките?

Отсутен VT

• Почетник
  • *
  • Пораки: 20
« Одговори #425 на: 17 Март 2017, 11:01:25 am »
Здраво
Разгледувам понуди за бела техника и искрено веќе се ми е измешано :) На крај дознав дека освен Electrolux постои и Eurolux и исто и овие се специјализирани за плочи и фурни. Слушнав пофални зборови за нив но некако не можам баш многу информации да најдам по форуми за задоволство кај клиенти од овој бренд. Дали некој имал искуство со нив?
Фала

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #426 на: 17 Март 2017, 11:49:55 am »
Побарај наназад низ темава, ќе најдеш.

У кратки црти, јас сум презадоволен од Eurolux. Имав плотна, рерна и аспиратор од тој бренд и стварно немам негативни коментари за било кој апарат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен VT

• Почетник
  • *
« Одговори #427 на: 17 Март 2017, 12:01:40 pm »
Super, fala :) Da, posto sum nova na forumov eve celo sabajle go citam i najdov dosta korisni informacii.

Fala uste ednas

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #428 на: 17 Март 2017, 13:13:51 pm »
Само би ти препорачал, ако се решиш за Еуролукс преку Фабер (односно Сколекс, така се вика фирмата), немој да зимаш чешма или мијалник од кај нив, строго само апарати. Немаат соодветна поддршка за „водните“ елементи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен VT

• Почетник
  • *
« Одговори #429 на: 17 Март 2017, 14:11:20 pm »
Да а? А имаш да препорачаш друго место за чешми и мијалници? Иначе, мене во Eurolux освен тоа ми нудеа и машина за садови...и за тоа неам поим ама од овде што читам гледам дека на Beko машините за садови ги фалат па ваљда од таму ке земам.

Прв пат уредувам стан и искрено немам поим што е добро што не е. Гледав да ги фатам овие попустиве во Нептун ама сватив дека поим немам и решив малку прво да се едуцирам :D пред да направам некоја глупост.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #430 на: 17 Март 2017, 15:10:41 pm »
Имам земено машини за садови и за перење од Беко, и сум презадоволен од двете.

Чешми и мијалници можам да ти препорачам да видиш во Про Дизајн, во Злокуќани (или Бардовци не знам кое фаќа таму). Држат Тека и имаат доста избор.
Имаше едни Бланко во Олимписки, ама не знам дали уште постојат.

Отсутен VT

• Почетник
  • *
« Одговори #431 на: 17 Март 2017, 15:18:08 pm »
Super, fala mnogu :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55325
  • Махер
« Одговори #432 на: 17 Март 2017, 15:19:51 pm »
Овде да ѕирнеш, од вратава десно до крај е објектот.
https://www.google.com/maps/place/Skopje,+Macedonia+(FYROM)/@41.998098,21.4618481,3a,60y,132.01h,79.44t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6AZPUjc8RuZ-h1l7IWXv3Q!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x135415a58c9aa2a5:0xb2ed88c260872020!8m2!3d41.9973462!4d21.4279956!6m1!1e1

Не памтам од кај го земавме нашето, ама има 35 години гаранција на мијалник и 10 на чешма. Ако ме служи меморијата.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11897
  • Архитект
« Одговори #433 на: 17 Март 2017, 16:01:54 pm »
Аматери. 35 години гаранција.

“Teka is so confident about our quality standards that we offer a 75-year guarantee in all of our stainless steel kitchen sink models for you to be completely at ease.“

Иначе Тека и други мијалници имаш и во Крономак. Кај ФОН.

Чешми во Шате керамика.
« Последно менување: 17 Март 2017, 16:09:57 pm osmica8 »

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #434 на: 17 Март 2017, 16:07:17 pm »
Абе у наследство на внуците ќе им го оставам мијалникот, а што може да се расипе на мијалник?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата