До денес ги држев, нема смисла, комшија ми е вработениот. Како да се симнам на негово ниво???
Ми се јави и ми вика а бе шо направи?
Е сега ми дообјасна денес, за суми над 40,000 денари така било давале грејс период од 3 месеца. WTF, am i retarded???
Ok, i am retarded, you feel good thinking that i believe you.
Е сега тој од финансии го заддржувал предметот оти фалеле рекапитулари инаку ќе не дадел на извршител. WTF?
Ок дома си ми, да не бидам некултурен, му реков: Комши, немој да ме јебеш, законот за извршители е сменет а и да не е немаш основ за на извршител да ме дадеш. Друга работа му викам - Ти си продавач, тој од финансии (што не знаеше на колку рати од стопанска е без камата), е можеби економист, а јас сум правник, така да ај не трескај на празно терај по патот.
А бе чуму глумење лудило???
Комши, ние ја згрешивме, не побаравме се што треба и не си ја завршивме работата како што се бара од нас. Да те замолам да донесеш уште 2 рекапитулари и да ме ослободиш од обврската и теретот на работно место.
И готово, решен проблем. Не сум будала да не ти излезам во пресрет или пак да си бегам од обврските.
Ааааа да...
Четворица ја пополнувааа апликацијата на он лајн платформата на стопанска банка цели 2 часа