Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 507607 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #150 на: 21 Август 2015, 22:34:41 pm »
Не дајрект драјв со каиш. Брашлес со каиш.

Целата поента е да нема каиш!

https://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor

https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_drive_mechanism

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #152 на: 21 Август 2015, 22:53:44 pm »
@SaleSK

Не се скапи овие што ги викаш ЕлЏи, а гледам со Директ Драјв се сите скоро. Рецимо оваа https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_204_45&product_id=206478 е некои 20тина иљади што е живо џабе, ако викаш дека се добри со квалитет.

Само прашањето е дали се добри со програмирањето и испуштањето на омекшивачот?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #153 на: 21 Август 2015, 23:14:27 pm »
Стана збор поназад за Gorenje, епа јас купив таква машина пред неколку години со не заштрафени амортизери.
Се утепав од штелување под васер вага (пошто шеташе низ купатило), ставав гумички на ногарките, разни глупости и еднаш сосема случајно видов дека нешто лупа во страничниот лим. Кога отворив гледам амортизерите си висат на страна, ни штраф ни ништо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #154 на: 21 Август 2015, 23:23:27 pm »
Не си следел упатство ваљда. Има шипки кои се вадат за да не се љуља бубањот при транспорт, и потоа се стегаат амортизерите. :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #155 на: 22 Август 2015, 06:37:34 am »
Ni shipki ni nishto nemashe..

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #156 на: 22 Август 2015, 09:33:50 am »
@SaleSK

Не се скапи овие што ги викаш ЕлЏи, а гледам со Директ Драјв се сите скоро. Рецимо оваа https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_204_45&product_id=206478 е некои 20тина иљади што е живо џабе, ако викаш дека се добри со квалитет.

Донеси алишта, ке испереш па ке видиш. Јас сум задоволен до сега од неа во целост.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #157 на: 22 Август 2015, 12:54:32 pm »
година дена користсм ЛГ дирелт драјб земена од нептун до 10 години гаранција. значи за машина за перење закон, ги пере без мака,  и ставаш малце омекшивач и мириса цел стан, а омекшивач Ленор 70% концентрат :)
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #158 на: 22 Август 2015, 14:56:10 pm »
А да ѕирнеш нешто и од сименс... не ми текнува дали римеко дали вуделго го имаа, јас имам една Сименс, наследена ми е, незнам точно од каде потекнува, али ми делува многу корисно, башка тежи барем 80 кила, па ај нека мрдне да ја видам. И патем доста е тивка, има дисплејче со информации од типот на избрана програма, моменатлно што прави, тајмер итн и мислам дека и фали само усб за да може да поврзам тастатура на неа, пошто тоа копчињата и тркалото за избор на програма ич не ги разбирам.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #159 на: 24 Август 2015, 00:50:00 am »
не мирисаат алиштата на омекшивачот

еден совет да ти дадам, пред да купиш машина... чисто од аспект од искуство....

алиштата НЕ ТРЕБА да ти мирисаат на омекшивачот. омекшивачот е средство кое хемиски се врзува со текстилот т.е. тесктилните влакна. неговата парфимираност на незнам ти што (праска, дуља, море, лето, зима и дрн дрн дрн) пред се доаѓа само за да го прикрие неговиот оригинален ТЕЖОК мирис.. сепак е хемикалија...

кога ова ке го сконташ, прејди на следново и пробај да го сконташ:

доколку, алиштата ти мирисаат интензивно, повторувам ИНТЕНЗИВНО на омекшивачот, тоа значи дека машината за перење не ги плакне доволно... а по дефиниција тоа значи дека КАД ТАД ке добиеш ти како корисник на тие алишта, некаква алергиска реакција, која ке се манифестира со сврабење/чешање насекаде по телото каде што ке те допира тој текстил... и после (нај често) причините ги бараат во неквалитетниот омекшивач или детергент за алишта, па се бара “друг тип“ кој нема да ти го прави тоа... а вистината е дека кожата после одреден времеснки период добива реакција на тие хемикалии...

затоа.. таа машина која ке го исплакне омекшивачот е одобра од таа од која ке се осеќа омекшивачат на велико... јас секогаш ке ја изберам првата, т.е. таа што ке исплакне убаво... а за да мирисам јас убаво, не ми треба омекшивач... за тоа постојат парфеми, дезодоранси и слично... уште помалку сакам гаќите (и содржината што ми ја покриваат) ДА МИ МИРИСААТ НА ЛЕНОР... :)

сето ова важи и за постелнината на која спиеме.. и таа треба да биде убаво исплакната а не да мириса на омекшивачот, зашто така всушност, преку нејзе и највише се иритира кожата, поготово ако се запотиш додека спиеш, или исто и преку долна маица, ако се запотиш додека ја носиш (работиш, возиш точак, или ете во јули-август-септември) пешачиш малку побрзо...

имај го на ум ова што ти го кажав...а би можел и кај некој дерматолог, или кожен специјалист да се посоветуваш за ова што ти го посочив... да не се направиш еден ден како печурка крастава па да се чудиш што ти се случило...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #160 на: 24 Август 2015, 01:17:00 am »
Откако долго време не може да ја задоволи во кревет, Мујо ја прашува Фата:
­ Како го переш мојот веш?
­ Како мислиш како го перам? Па во машината за алишта.
­ А што ставаш?
­ Прашак.
­ А уште нешто друго ставаш ли?
­ Малку омекнувач.
­ Еееее, еве каде лежи зајакот, тоа ме мачи мене!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #161 на: 24 Август 2015, 01:32:27 am »
Го имам на ум тоа, уште пред да ги поставам прашањата. Досега некои BOSCH, старите Gorenjе и Miele го нудат тоа што го барам само според кажувањата на корисниците на gorenje, lg, bosch, miele, candy. Испран чаршав со патлиџан да излезе пак бел, и да мирисаат на омекшивач.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #162 на: 24 Август 2015, 02:08:46 am »
ти си знаеш голем си... да не се повторувам пак од погорниот пост, прочитај уште еднаш убаво за мирисот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #163 на: 27 Август 2015, 15:00:19 pm »
Дали некој знае кај да најдам вакво црево за машина за садови, тоа што го имам е кратко

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #164 на: 27 Август 2015, 15:12:06 pm »
Анса, Гарска трговија, пазарче...