Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 506588 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #2610 на: 18 Мај 2025, 16:03:17 pm »
https://kares.mk/product/premium/za-gotvenje-premium/staub-tava-26-sm-eucalyptus/?utm_source=Facebook+Catalog+Feed+%2F+Instagram&utm_campaign=KARES+Group&utm_medium=cpc&utm_term=136046&media_type=image&fbclid=IwY2xjawKV8CNleHRuA2FlbQEwAGFkaWQBqxQNmv7y4QEeLGSov4P9ug1KqBEXyXY__ilEpk7_IteLnHJZmKqUPPE1yVtNEM6TlTu2ExE_aem_oR7VjnwoPs0BGepC1QjkIQ&utm_id=120207041221480065&utm_content=120211863718290065
Вредит 200 еу?
Карес носат видни имиња, мада такви садови има и за 70% пониски цени.

Не знам дали Гасикс - Крушевац имаше вакви по пристојни цени...?

Тука исто да се провери:
https://www.facebook.com/share/1AnZc4UXjr/

Епа тоа де, значи од таа од 200 еу до овие за сиротињи нема да направам разлика. Името мене не ми е битно  за тава :)
 Владиц, ќе фрлиш некоја муабет, и после не се сеќава. Бетер од жена ми си се напрајл  :-X ;D
« Последно менување: 18 Мај 2025, 16:19:29 pm Bicikle »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2611 на: 19 Мај 2025, 21:13:40 pm »
Pumpa za elwktrolux? Za sadovi.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #2612 на: 21 Мај 2025, 11:50:45 am »
Планирам да купам фрижидер со големина од 180 до 186цм
 Гледав повеќе, но ми фаќаат око  највеќе Samsung и Gorenje. Сумата е до 28к ден.
Предничи Gorenje со изгледот.
Elektroluks со метал cooling е над 34000 ден и ми е надвор од буџет

Некој да има збор два за gorenje во последен период.Дали имаат своја продавница?

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #2613 на: 21 Мај 2025, 12:04:00 pm »
 Гледав повеќе, но ми фаќаат око  највеќе Samsung и Gorenje. Сумата е до 28к ден.

Некој да има збор два за gorenje во последен период.Дали имаат своја продавница?
Колку што знам јас горење е во сопственост на Hisense. Гледав и јас да земам двокрилен фрижидери и приметив дека ST, Gorenje и Midea некој модели се 1:1 физички исти :) Моја претпоставка е дека се генерик производи со залепен бренд на нив. Моментално користам Samsung фрижидер и топло би ти препорачал да одиш со Samsung, Liebherr, Electrolux и остали попремиум брендови. Јас барем би ги заобиколил буџет брендовите, а ете сепак имаш ти во твојот буџет и попремиум бренд.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #2614 на: 21 Мај 2025, 13:03:39 pm »

Beko или ако можеш да си дозволиш LG. Ништо друго, Горење никако.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #2615 на: 21 Мај 2025, 14:06:34 pm »
Горење можи се поплитки и не собираат колку Самсунг, ама барем се расипуваат почесто ;D
Шала настрана, Горење НЕ. Самсунг или ЛГ.

П.С. Збор- два за Горење... Фурните и плотните им се солидни, останатите апарати им се просечни, малите апарати се потпросечни.
Од декември 2024, Горење немаат своја продавница.
« Последно менување: 21 Мај 2025, 14:56:01 pm Ipkisija Meskosa »

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2616 на: 21 Мај 2025, 15:23:39 pm »
Сервисот да работи, за купување е најлесно.  ;D

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2617 на: 21 Мај 2025, 16:24:20 pm »
Им работи сервисот.

Отсутен Temelk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
« Одговори #2618 на: 21 Мај 2025, 20:29:15 pm »
Додека е темата за фрижидери, некој да сподели искуство со поефтините? Јас пак бев убеден да земам горење некој поефтин..

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #2619 на: 21 Мај 2025, 21:30:49 pm »
Додека е темата за фрижидери, некој да сподели искуство со поефтините? Јас пак бев убеден да земам горење некој поефтин..
Што им фали на Горење фрижидерите ?
Јас имам дома Горење фрижидер, кога купував беше на средина некаде, ни најефтин, ни најскап.
10 години, лади, тивок е, не се замрзнува комората, супер му затвора вратата и гумата, го препорачувам и пак би земал.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2620 на: 21 Мај 2025, 22:22:36 pm »
Gorenje se top frizideri. Neznam samo sto im fali sto gi onadite tolku.
Prviot od dedo noe od Sfrj preku 20 god.
Vtoriot za svadba go dobiv istera tocno 15 god i odednas go ispusti freonot bez nikakov defekt.
Eve tret vekje 2ra godina tera tivok No frost maka nema.
Da napomenam prviot od sfrj odnesen kaj vujkomi uste sluzi bez maka.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2621 на: 21 Мај 2025, 22:35:34 pm »
Еден другар на викендица има Ободин од седумдесетите, функционален, никогаш непоправан...

Конвенционалните фрижидери не се толку подложни кон расипување,си тераат години, некои фаќаат поќе мраз во замрзнувачот, некои помалку и тоа е тоа.

Кај No Frost фрижидерите, конретно кај горење, често се случува да има протекување на фреон и тоа е непоправливо, но најчесто се случува во гарантен рок (5 години) и го признаваат дефектот, даваат заменски фрижидер или враќаат пари, само остануваш без фрижидер додека се изјасни позитивно сервисот :)

Според ценовниот ранг кој го посочи колегата клабер погоре, заинтересиран е за No Frost (што е нормално, зошто би купил нов фрижидер со застарена технологија).

Друг момент, изработката на Горење е на пониско ниво за разлика од споменатите Самсунг, ЛГ... можеби иноксот на вратата делува примамливо, ама слободно кој сака нека провери по продавниците, нека ја види изработката позади, на кое ниво е Самсунг, на кое ниво е Горење.

Друг момент е волуменот, ист ценовен ранг со Самсунг, околу 500 евра, 185ка, пример, Горење е околу 5 сантиметри поплиток, внатрешниот дел е потесен...
Некои модели се произведени во Србија, некои во Кина, тие од Србија се поокеј. Компресорите претежно им се исти, GMCC.

Ако мора Горење, тогаш овај, од Србија:
https://www.neptun.mk/categories/KOMBINIRANI_FRIZIDERI/GORENJE-NRK-6192-AXL4
Ама е над 28 000...

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #2622 на: 21 Мај 2025, 23:22:06 pm »
Gorenje se top frizideri. Neznam samo sto im fali sto gi onadite tolku.
Prviot od dedo noe od Sfrj preku 20 god.
Vtoriot za svadba go dobiv istera tocno 15 god i odednas go ispusti freonot bez nikakov defekt.
Eve tret vekje 2ra godina tera tivok No frost maka nema.
Da napomenam prviot od sfrj odnesen kaj vujkomi uste sluzi bez maka.

Значи не правиме муабет за Gorenje кога било Gorenje пред години туку за денешното Gorenje кое е во сопственост на кинески бренд. Муабетот е дека сепак се буџет фрижидери и се генерик производи кој што имаат на нив само Gorenje бренд. Истиот фрижидер ќе го најдеш под брендот Midea или St и ќе го платиш помалце пари. Не дека имам нешто против ама верувај дека има голема разлика од секој можен аспект со брендовите како Samsung, LG, Liebherr.... Секако дека во буџет во кој што би влегле и Gorenje и Samsung би се препорачало Samsung. Нормално дека и поефтините фрижидери задоволуваат потреби,далеку од тоа, ама сепак има разлика со брендовите.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2623 на: 21 Мај 2025, 23:24:20 pm »
Кога веќе го спомнуваме Самсунг:

https://tehnomarket.com.mk/product/29400513/samsung-rb34c602es9ek

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #2624 на: 22 Мај 2025, 10:21:51 am »
Само Самсунг. 25 години го користам во Битола, без никакви проблеми (да не го почудам).
Од Бекото што го имам во Скопје, не сум толку задоволен.
Сеа не знам каков квалитет се новиве Самсунг.

Во Горење неам доверба баш. Не е тоа Горење што беше во СФРЈ.