Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 458853 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5652
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #2550 на: 13 Декември 2024, 00:26:34 am »
Вок е убава работа, ама шознам, ако немаш екстра голем горилник плински не гледаш некој фул потенцијал од тавата, освен естетски за ќеф.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7865
  • Плинаш!!!
« Одговори #2551 на: 13 Декември 2024, 02:52:39 am »
Ова тостер, душата со години му ја вадиме. Тежок, растура со печење.

Туку каде во Скопје се продаваат производи на братство инокс Охрид? Конкретно ја барам вок тавата арно ама никаде ја нема. Меркур, нема. Веро имаат нешто купон + со братство ама и таму нема. Каде да барам на друго место, кој друг држи братство производи?

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Се надевам ова го бараш.

https://tehnomarket.com.mk/product/29401245/bratstvo-606128-f28-vok-tava
Да тоа го барам, вчера проверив во техномаркет во Ѓорче, немаа ама може треба да одам до стадион да видам.

@vladic3110
Горилник на плин немаме, така да ваљда повеќе е за естетика. Не се разбирам многу многу во готвење, туку само осполнувам желби на лепша половина.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2552 на: 31 Декември 2024, 09:57:10 am »
Си има предности вок тава. Има со рамно дно, како за нас а има и со заоблено дно како за кинезите за на плин-бренер.
Би ти препорачал да се осигураш дека рачката е соодветна за во рерна.

За слична цена ако начекаш на попуст по странскиве сајтови, може да лапнеш De Buyer, ако имаш кој да ти ја довлече. Минерален челик, профи тава. Исто гледај рачката да е соодветна за во рерна. Јас ја имам години ама не вок, топ е.

https://www.debuyer-brandshop.com/en/de-Buyer-Mineral-B-Element-WOK/31311

https://www.debuyer-brandshop.com/en/de-Buyer-Carbone-PLUS-WOK-35-cm/11153

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 420
« Одговори #2553 на: 05 Јануари 2025, 09:09:52 am »
Ми треба мини шпорет со добра рерна.
 MBS е најдобар избор или има и нешто друго?

Гледам Леов повеќе нема, а имам пријатели кои се фалат од него за печење.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
« Одговори #2554 на: 06 Јануари 2025, 21:52:38 pm »
избегнувајте ги производите на леов во поширок лак, подолго време се соочуваат со финансиски проблеми и губат мајстори секојдневно (последна тура изгубиле деновиве откако поделиле 1.000 ден. К-15) работат со лица од улица такаречи колку да се на број

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14091
« Одговори #2555 на: 06 Јануари 2025, 22:03:13 pm »
Не можам да го избегнам Леов. Бојлерот дома ми е Леов 😂

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
« Одговори #2556 на: 06 Јануари 2025, 22:56:53 pm »
за купување нови производи е пишаното, тие купените кои се ок нормално дека ќе се користат додека се во функција, кај мене бољерот е исто леов и е >10 год. за нов кога ќе дојде ден ќе биде од друга фирма поради погоре набројаните причини  ;)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2274
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #2557 на: 18 Јануари 2025, 13:15:51 pm »
Некој да сподели искуство, сакам за во кујна да наместам црн или антрацит боја  на садопер дали некој има веќе искуство како е со бигор и одржување после пуштање на вода? поминав во неколку продавници ептен ми се допаѓа но и од самите продавачи ми кажаа никако црн се земи само црн или пак боја антрацит не многу тешко за одржување па на два памети сум.Сега ми е шанса после да не вадам растурам и барам мајсторинки.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5075
« Одговори #2558 на: 18 Јануари 2025, 15:18:53 pm »
Некој да сподели искуство, сакам за во кујна да наместам црн или антрацит боја  на садопер дали некој има веќе искуство како е со бигор и одржување после пуштање на вода? поминав во неколку продавници ептен ми се допаѓа но и од самите продавачи ми кажаа никако црн се земи само црн или пак боја антрацит не многу тешко за одржување па на два памети сум.Сега ми е шанса после да не вадам растурам и барам мајсторинки.
Zaebi vo Skopje bilo sto crno na toj bigor

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7073
« Одговори #2559 на: 18 Јануари 2025, 15:49:15 pm »
Претходно каде што живеевме имавме крем боја садопер вештачки гранит
Сеа ставивме мат инокс.

Убаво за око и за некои што воопшто не готват.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2704
« Одговори #2560 на: 19 Јануари 2025, 14:11:32 pm »
Da ne ima nekoj so iskustvo so Haier furna?
Izgleda odlicno izrabotena i nudi poveke opcii od etabliranite brendovi kaj nas, a kako pece?

Отсутен nikoloskim23

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 56
« Одговори #2561 на: 19 Јануари 2025, 18:47:22 pm »
Баш од тие причини секаде каде што сум изработувал кујни само инокс сум ставал а дека убаво изгледа црн/антрацид да али сите се жалат од одржување..

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
« Одговори #2562 на: 07 Февруари 2025, 11:44:00 am »
Ве молам за препорака за класичен болјер 80л, до 10к. денари. Имам Аристон неколку години стар, исчистен од бигор, но многу споро ја грее водата, повеќе од 3 саати некогаш му треба, сакам да го сменам.

Присутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #2563 на: 07 Февруари 2025, 12:08:02 pm »
smeni mu greac. Inaku, epten se oskapeni , ako anjs nekoj za 8-10k koj bilo zemi.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 471
  • The best or nothing.
« Одговори #2564 на: 07 Февруари 2025, 16:40:12 pm »
Ве молам за препорака за класичен болјер 80л, до 10к. денари. Имам Аристон неколку години стар, исчистен од бигор, но многу споро ја грее водата, повеќе од 3 саати некогаш му треба, сакам да го сменам.

Кога ти е чистен последен пат, и на која бројка ти е ставен?