Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 507576 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1875 на: 07 Октомври 2021, 21:14:00 pm »
A++++, +humidifier, +ozoner, +air freshener, +heater, concatenate();
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А где је Орбитрек?
Па така бе, го редиш орбитрекот под клима и решен проблем. Озбилно зиме сушарата ми е под клима, климата секако на доле дува, топ работа.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1876 на: 20 Октомври 2021, 14:43:53 pm »
Другарчиња, како што почнува загадувањето, така ми се зголемува желбава да купам прочистувач на воздух.
Има некој искуство со тие? Превара е некоја или стварно чистат? Гледам има филипс, ровента и шаоми од 10 до 15000 различни модели итн, па може да каже некој збор два што користи дали вреди или не и што да се бара кај тие апарати? Зошто на флаер/реклама испаѓа дека и во Чернобил да ги ставеле ќе го прочистеле воздухот :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #1877 на: 20 Октомври 2021, 14:52:06 pm »
https://www.winixmk.mk/

Јави се по телефон и ќе добиеш и други цени.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1878 на: 20 Октомври 2021, 15:21:43 pm »
Имаш ваков? Кој конкретно модел? Има придобивки или се е превара? Ќе дадам 10-12-15к не е проблем, ама прочистуваат стварно или пласебо е ефектот? Има некоја осетна разлика во квалитет на воздух? Филтри на колку време се менуваат? Такви инфо ми требаат, две зими по ред таман ќе помислам да купам и неможам да најдам човек што има вакво нешто да каже усер експиприенце :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1879 на: 20 Октомври 2021, 23:00:51 pm »
Zero го имам.

Лани го зедовме. Работеше цела зима и пролет.
Скоро секогаш на најслаба брзина. Кога ќе почни детето да скока по троседи или кога ќе пафка со перници, тогаш се крева на најако.

На 2 недели филтерот што е првиот е цел со прав густ. Се поминува со правосмукалка и тераш така. До сега не сум сменал филтер.
Оваа сезона ќе сменам нов.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #1880 на: 21 Октомври 2021, 08:22:20 am »
Имаш ваков? Кој конкретно модел? Има придобивки или се е превара? Ќе дадам 10-12-15к не е проблем, ама прочистуваат стварно или пласебо е ефектот? Има некоја осетна разлика во квалитет на воздух? Филтри на колку време се менуваат? Такви инфо ми требаат, две зими по ред таман ќе помислам да купам и неможам да најдам човек што има вакво нешто да каже усер експиприенце :)

Стварно прочистуваат, купив мерач за квалитет на воздух и он го потврдува ова.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 779
« Одговори #1881 на: 21 Октомври 2021, 09:59:48 am »
@Inter1  nie doma imame vakov https://tehnomarket.com.mk/product/785660/blueair-pure-221pac-prochistuvach vekje 3 godini ovaa ke mu bide 4ta i super si ja brka rabotata.

Solen e da se slagam, no koga razmisluvav za filter povekjeto rabotea na princip na jonizacija shto spored internetov i ne e bash idealno. Ovoj ima ogromna kanta so filter i ventilator epten e prost kako mashina.

Na naj tivko skoro da ne se slusha za spienje a preku den voopshto bidejki nivoto na buchava od nadvor e mnogu pogolemo. Prviot filter istera 2 godini so non stop (BUKVALNO) rabotenje vo tekot na cela grejna sezona. Lani smeniv filter no dali poradi koronata dali od drugi prichini ne beshe tolku zagadeno pa pomalku go koristevme.

I na svetsko nivo ima visoki oceni spored efikasnosta za chistenje edinstveno mu zabelezuvaat deka e 20tina procenti poskap od konkurencijata (mene realno ne mi e jasno zoshto tolku drzi cena koga e epten prosta mashina, mozebi zatoa shto e tivok i ima ogromen filter)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1882 на: 21 Октомври 2021, 10:19:34 am »
Ќе разгледам. Баш видов и во нептун попуст пуштиле на прочистувачи и винкс ќе прашам и ова блу аир. Почна навечер по малку на гума/пластика да мириса, па прашање е само кој прочистувач ќе го земам. до 20 000 преголем избор има, филипс, ровента, шаоми, винкс, блуаир... да истражам малку нет, ревјуа бла бла па би требало да земам.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #1883 на: 21 Октомври 2021, 10:38:09 am »
Јас го имам овој земено https://www.mi-store.mk/product/mi-air-purifier-3h/ покажува процент на истрошеност на филтерот уште не му дошол денот за мењање, кога ке се отвори балконска врата на крш време одма рипаат вредностите и на тераса пуштен на почетокот да видам дали покажува разлика, цело време на автоматски режим е оставен да си врти, пс.@Deni знам дека еднаш ми одговараше на слично прашање според прочистувачот во станов во дневната ми е горе доле 55%влажност таму и инвертерот врти спалната варира од 57 до 62 дали е тоа океј или да зимам одвлажнувач да не ми појави некаде влага ? температура на негреено е 20-22 онака константа сега за сега докај 24 се загрева

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1884 на: 21 Октомври 2021, 10:56:13 am »
Јас го имам овој земено https://www.mi-store.mk/product/mi-air-purifier-3h/ покажува процент на истрошеност на филтерот уште не му дошол денот за мењање, кога ке се отвори балконска врата на крш време одма рипаат вредностите и на тераса пуштен на почетокот да видам дали покажува разлика, цело време на автоматски режим е оставен да си врти, пс.@Deni знам дека еднаш ми одговараше на слично прашање според прочистувачот во станов во дневната ми е горе доле 55%влажност таму и инвертерот врти спалната варира од 57 до 62 дали е тоа океј или да зимам одвлажнувач да не ми појави некаде влага ? температура на негреено е 20-22 онака константа сега за сега докај 24 се загрева
Тој го имам и јас (мислам) кога ќе измине филтерот можеш да го извадиш НФЦ налепницата од долната страна и да го вратиш. И после да го ресетираш филтерот. Он по часови го мери тоа не по истрошеност, така да може да не е многу истрешен. Имено пред зима менувам, за да се фати најгрозното со нов филтер што по ефикасно. А реално мене за аспиратор ми служи највеќе.
Инаку еве сега ставиле попувче во мистор и си нарачав еден заменски.
« Последно менување: 21 Октомври 2021, 11:02:39 am Deni »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1885 на: 21 Октомври 2021, 11:57:17 am »
Пишува во упатството кај мене додека се готви дома да се исклучи.
Така и правиме. Иначе се швркнува од дување во таква ситуација.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1886 на: 21 Октомври 2021, 12:46:27 pm »
Кога се готви логично би било да се исклучи. Кога се отвора прозор исто логично би било да се исклучи. Зошто инаку ќе се изремети апаратов, ке мисли чернобил е и ќе работи макс, а ќе нема потреба. Плус негде на нет и на викс изгледа на ЗероПро моделот исто стои кога треба да се исклучува. Џабе да не си трошиш и стуја и филтри и се.
« Последно менување: 21 Октомври 2021, 12:54:37 pm Inter1 »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #1887 на: 21 Октомври 2021, 16:05:07 pm »
I jas go imam Zero. Edina mana preskapi filteri

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1888 на: 21 Октомври 2021, 16:28:33 pm »
Скапи се општо прочистувачиве (скапи за наш стандард), ама како што нема најава нити воља да се регулира загадувањево, подобро 10-20к за прочистувач отколку рак на дробови...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #1889 на: 21 Октомври 2021, 22:38:27 pm »
Ne te spasuva od toa procistuvacot a i nadvor ke izlezesh sigurno