Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 507577 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1860 на: 04 Октомври 2021, 19:50:58 pm »
Што има врска додадените црева со гаранцијата на чешмата?!?
Кко би знаеле тие што и како правел. Чешма е или работи првите 5 минути и продолжува следни 20 години или во старт не чини.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #1861 на: 04 Октомври 2021, 20:19:45 pm »
Секоја батерија си оди со панцир црева на неа,и не може да се сменат, туку ако не стигаат до бојлерот ги наставуваш. Ако е нискомонтажно бојлерче, ставаш батерија со 3 црева.
Тоа што враќа топла вода на почеток, е неисправен неповратен вентил на бојлерчето

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #1862 на: 04 Октомври 2021, 20:21:30 pm »
Незнам ни јас ама така ми кажаа од електрометал. Не им ја гледам поентата како тоа ке потврдат дека се стави други црева ама ете такво правило имаат и тоа не само во електрометал и предходно сум го слушнал муабетов од луѓе ама не ми беше верно.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1863 на: 04 Октомври 2021, 20:21:53 pm »
Ја зедов некоја си проточна, 2 ра год немат гајле, е сега ја е зедов нај скапата (4300), ама верувам дека истата фирма друг модел ќе биде ист квалитет, освен што мојата е пониклована ( и почна да се лупит), адругите не беа, ама сметам дека другото све е е исто. Побарај Smart shop на фб, или овде

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #1864 на: 04 Октомври 2021, 20:22:35 pm »
Секоја батерија си оди со панцир црева на неа,и не може да се сменат, туку ако не стигаат до бојлерот ги наставуваш. Ако е нискомонтажно бојлерче, ставаш батерија со 3 црева.
Тоа што враќа топла вода на почеток, е неисправен неповратен вентил на бојлерчето
Не е точно. Чешмата што ја купив 8маше панцир црева ама не беа заштрафени на чешмата.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #1865 на: 04 Октомври 2021, 20:28:27 pm »
Не е точно. Чешмата што ја купив 8маше панцир црева ама не беа заштрафени на чешмата.

кој бренд?
јас реков дека си оди со панцир црева 1/2" или 3/8", и не можеш ти што сакаш да ставиш.
а загубите на притисок за црево од 20см се минимални ако споредуваш 1/2" или 3/8".
можно е да е запушен перлаторот на батеријата или филтерот на ек вентилите (ако се со филтер)
« Последно менување: 04 Октомври 2021, 20:51:09 pm Leonid »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1866 на: 04 Октомври 2021, 21:02:09 pm »
3/8 bese debelina, a dolzina bea 40cm valjda fabrickite pa toj me natera od elektrometal (toa mi e najblisku) 60cm da zeam. Inaku i fabrickite creva gi cuvam. Ali vo princip nervi iskinav

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1867 на: 05 Октомври 2021, 03:15:51 am »
И ја мосла дека работата е со типот на бољерот, кај тие што не се под притисок мора да истекува вода додека грее, и ко ќе пуштиш ладна вода треба прво вруѓата да ја истуркат па да дојде ладна. Мада кај мене прајше така и на бољер ппд притисок што работи.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1868 на: 07 Октомври 2021, 18:19:23 pm »
dali nekoj ima iskustvo so ova, elekticna susara ?  klasika na zica za ispruzanje alista samo so greaci vo sipkite...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1869 на: 07 Октомври 2021, 19:22:47 pm »
dali nekoj ima iskustvo so ova, elekticna susara ?  klasika na zica za ispruzanje alista samo so greaci vo sipkite...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ааииии магично! :)
Уште да може да ги наместиш алиштата нагоре да висат, јер топли воздух нагоре оди да суши, а не надолу, топ би било! :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1870 на: 07 Октомври 2021, 19:33:06 pm »
da istoto go raz - mislueev , gore zica odozdola greaci ... ke napraam uvid kako/kolku gree i dali taka moze da se iskombinia...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1871 на: 07 Октомври 2021, 20:26:44 pm »
Ако имаш простор и пари, за 400 е имаш сушара со А+. Се друго се играчки што ќе чинат повеќе пари и нерви на долг рок.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1872 на: 07 Октомври 2021, 20:48:25 pm »
A++++, +humidifier, +ozoner, +air freshener, +heater, concatenate();

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1873 на: 07 Октомври 2021, 20:51:50 pm »
Otto Grunf approved дивајси :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8891
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1874 на: 07 Октомври 2021, 20:58:49 pm »
Министерство за транс, поп и виски.