Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 507591 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1845 на: 06 Септември 2021, 23:47:50 pm »
Јас би го заобиколил Candy.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Причина? Лошо искуство со некој апарат си имал?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1846 на: 07 Септември 2021, 08:24:21 am »
Јас ја имам 5.5 години. До сега само сменет кондензатор. Али, со 2 мали деца, користена ептен.
Глупа им е поставеноста на механиката, сервисерот требаше да извади чудо делови за да стигне до кондензаторот.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #1847 на: 07 Септември 2021, 13:44:52 pm »
Јас ја имам 5.5 години. До сега само сменет кондензатор. Али, со 2 мали деца, користена ептен.
Глупа им е поставеноста на механиката, сервисерот требаше да извади чудо делови за да стигне до кондензаторот.
Ова претпоставувам за суашарта е.
На хартија ок делува, е ова твоето е битно корисничко искуство.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #1848 на: 07 Септември 2021, 14:05:59 pm »
Ако ти менува нешто, брат ми исто има сличен модел само помалку кг, исто со А++, тој ја користи околу 4.5 год, без проблеми.
Candy се во групација со Hoover, чисто информативно, не се некој бренд од вчера.
Може требаше да потенцирам дека мислев на кондензаторот за струја, што е дел од 100 денари.
Што и да купиш, ако ме го одржуваш како што треба, ќе се расипе побрзо. Кај сушарите е најважно после секое сушење да ги чистиш филтрите за прашина и да не ги преполнуваш.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1849 на: 04 Октомври 2021, 14:02:11 pm »
Другарчиња, не знаев во која тема па ај тука. Може ли број од водоводџија во Скопје? Со бојлерчето во кујна имам проблеми (знам што му е - расипано е, ваљда), па да не експериментирам јас, да дојде да го види и ако не чини да го фрлам во првиот контењер. Фала

п.с. станува збор за ова кујнско бојлерче и од моето искуство ви препорачувам понастрана од него
https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10121&product_id=64955
« Последно менување: 04 Октомври 2021, 14:32:08 pm Inter1 »

Отсутен atanasovski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #1850 на: 04 Октомври 2021, 15:18:28 pm »
@Inter1 Za takvi sitni intervencii so vodovod jas bi ti go preporachal Sashe 075446898.

Deckovo raboti vo Hidromak2000( prodavniche za sanitarii na zelen pazar), ama posle rabotno vreme moze da dojde i da ti sredi rabota.

Barem do sega kaj mene doagal i mi ima menjato ventili i slicni raboti i sekogas se sreduval ko shto treba.

Javi mu se i prashaj go, pa ke vidis dali ti odgovara.

Pozdrav

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1851 на: 04 Октомври 2021, 15:23:24 pm »
@atanasovski2000  фала ти на инфо. Ќе го барам деновиве обавезно.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #1852 на: 04 Октомври 2021, 15:26:43 pm »
Јас би си земал директ ново, пошо мајстор за дијагностика и поправка  секако ќе земе пари, вака да не ти искочи поефтино.
Инаку кас имам Аристон, нискомонтажно, 10л,веќе 6 години нон стоп вклучено, де прашувам колку ли бигор има и кога ќе цркне :)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1853 на: 04 Октомври 2021, 15:34:19 pm »
Јас би си земал директ ново, пошо мајстор за дијагностика и поправка  секако ќе земе пари, вака да не ти искочи поефтино.
Инаку кас имам Аристон, нискомонтажно, 10л,веќе 6 години нон стоп вклучено, де прашувам колку ли бигор има и кога ќе цркне :)

@AllMightyMe и мене ми препорачаа Аристон, ама вчера односно ту лејт :)

Немам многу простор под лавабо, одвај и ова од 5литри од горење го напикав и си викам ај горење бла бла, да не е хит или леов како и да се викаат (демек да не е најефтиниот) и тука е првата и огромна грешка. Слаб притисок на вода имам, ако е загреана вода првите 5 секунди на ладна пуштена топла тече и ред други нелогични работи...

Така да или тој што ми монтираше првиот којзнае што направил или бојлерот е за никаде (ова е поверојатно). Ако е бојлерот, а треба да проверам деновиве што како, ќе земам и јас аристон обавзезно, видов некој 6литри во Сетек

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1854 на: 04 Октомври 2021, 16:32:50 pm »
Тоа што ти тече прво топла вода не е до бојлерот, туку до батеријата, односно уметакот.

Тоа што нема притисок, провери какви црева ти ставил од бојлер до батерија.

Отсутен atanasovski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #1855 на: 04 Октомври 2021, 17:02:51 pm »
Јас го имам истото нискомонтажно Gorenje бојлерче веќе 4 години и никаква мака сум немал до сега (од аспект притисок).

Ама па јас сум на трети спрат у зграда.... Ако си на повисоко, можда ќе имаш проблем.

Инаку и кај мене кога ќе пуштиш ладна вода во првите 5 секунди тече жешка, али тоа е така пошто ова Gorenje бојлерче е со работен притисок од (мислам) 0,1 bar.

За да не ти тече прво жешка вода, потребно ти е Ariston бојлерче (ги има у Сетек) и тоа има мислам дека 6 bari притисок.

Јас ден денеска викам дека ќе одам и ќе го купам, ама па чекам да се расипе Gorenje-во.

@Inter1  Види ако можеш да им го вратиш во Сетек и да си земеш Ariston

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1856 на: 04 Октомври 2021, 18:00:20 pm »
@atanasovski2000  od Tehnomarket go zedov i ne sakaat da slusnat ni za vrakjanje ni za zamena. Sum imal rok 15 dena od kupuvanje za zamena, pominal rokot. Ako imam zalbi nadlezen bil ovlasten serviser, nivnoto zavrsilo.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1857 на: 04 Октомври 2021, 18:17:27 pm »
Пак ќе во кажам дека бојлер нема врска со топлата вода на почеток, или е толку квалитетна чешмата па од старт уметакот е тапа, или "остарел" уметакот и бара нов.

И тоа што нема притисок не може да биде до бојлер, туку најверојатно е до цревата, да се провери со каква цолажа е ставено црево.

Барем такво е моето досегашно искуство, а не е мало како за пензионер ;D (според Интер)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1858 на: 04 Октомври 2021, 18:25:49 pm »
@Mikius дојди и поправи ако знаеш. Имам ракија ко за пензионири :D инаку и чешма и бојлер и црева и се се нови купени од пред месец дена. Така да ќе истражувам деновиве проблематика. А за чешмата не е штедено. Најдобраша што можеше ја зедов. Само што не ги ставив цревата што одеа со неа, не стигаа до бојлерчето, купив регулар панцир црево или како и да се викаше од електрометал. 
« Последно менување: 04 Октомври 2021, 18:32:58 pm Inter1 »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #1859 на: 04 Октомври 2021, 19:09:51 pm »
@Mikius дојди и поправи ако знаеш. Имам ракија ко за пензионири :D инаку и чешма и бојлер и црева и се се нови купени од пред месец дена. Така да ќе истражувам деновиве проблематика. А за чешмата не е штедено. Најдобраша што можеше ја зедов. Само што не ги ставив цревата што одеа со неа, не стигаа до бојлерчето, купив регулар панцир црево или како и да се викаше од електрометал.
Со тоа што си купил други црева, си ја изгубил гаранцијата на чешмата. Чисто да си знаеш ако ти затреба.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk