Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 507592 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1830 на: 02 Септември 2021, 10:10:52 am »
Ако го чистите филтерот по 6 месеци ќе ви стане јасно која и каква е улогата на аспираторот, односно сметајте дека сета таа маснотија би ви била низ кујната доколку не би имале аспиратор.
Нормално дека еден дел од миризбата и пареата би била исфрлена надвор, но илузорно е да се очекува 100% учинок.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #1831 на: 02 Септември 2021, 12:12:56 pm »
Овој му е телескопски. Тој мојот е целосно вграден. Чисто од естетска природа да се има на ум.
P.S. А и од практична и монтажна.
Така си е, ама има уште еден момент поврзан со практичната.
И јас сум за вграден, од естетска природа, ама вградениот опфаќа 30 сантими над плотната, а плотната е 60... дел од пареата ќе оди дирекно во вратничето од висачот, со можност со текот на времето да се оштети, да се одлепи кантот... пример...
Не кажвам кој ми кажа ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1832 на: 02 Септември 2021, 12:29:49 pm »
Ноту со телескопскиот нема да постигнеш нешто подобро при иста ширина на аспиратор.
Нереално ми е да е аспиратор широк 30цм или на филтерот мислите?!?
Јас имам Лино земено 400м3/ч целосно вграден пред 6 години, со метални филтри (заради полесно миење во машина за садови).
Не е баш 60 цм широк, ама е околу 50, да горните елементи се окупирани со него, ама јбг.
Инаку кај мене монтиран е со пластична цевка како за одвод од тие сивите.

Клабери, не е само аспиратор во една кујна. Имате и оков на елементи, хпл иверки, најразличен прибор за јадење, сет ножеви, бела техника..... Ако почнете си логиката купи најскапо, терајте ја до крај а не аспиратор од 500 е а сет чинии од Порцеланка Велес.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #1833 на: 02 Септември 2021, 12:38:12 pm »
Не мислев на должината на аспираторот мислев на ширината. Ширината е колку ширината на висачот, то ест е вграден во висачот а ширината на висачот во глобала е таа, 30 см од ѕидот на кој виси. Телескопскиот кога ќе го извлечиш ја опфаќа плотната и пареата не се слева толку на вратничката/те што се над него. Мислам дека појаснив што ми беше мислата.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1834 на: 02 Септември 2021, 13:22:00 pm »
Не мислев на должината на аспираторот мислев на ширината. Ширината е колку ширината на висачот, то ест е вграден во висачот а ширината на висачот во глобала е таа, 30 см од ѕидот на кој виси. Телескопскиот кога ќе го извлечиш ја опфаќа плотната и пареата не се слева толку на вратничката/те што се над него. Мислам дека појаснив што ми беше мислата.

Со првата порака не те разбрав, ама со втората сега да. Тогаш оди со телескопски, ако мислиш дека кантот ќе ти се одлепи. Мене не ми текна на тоа, а и да ми текнеше пак ке одев со вграден ради изгледот. И секогаш бирај најјак што можеш за парите. Особено ако мн готвиш. Тие Лино што ти ги пратил осмица се добри, ако можеш Сколекс да ги добиеш на тел и да нарачаш нешто.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1835 на: 02 Септември 2021, 14:34:44 pm »

Извини, не сум сфатил за кои 30 цм мислиш :D

Ако е со пвц трака, еве од мое искуство, 6 години, нема проблем. Инаку да знае некогас ако не го пуштам посилно а има нешто голема количин н пареа да фати и на тој дел.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1836 на: 04 Септември 2021, 19:42:08 pm »
Читајќи низ нетов, изгледа малиот излез е проблемот. За мојот аспиратор треба 15цм, тие што ми местеа ми лупнаа 10цм цевка. Ако можам периодов ќе пробам сам да сменам со поголема без да зезнам нешто, ако не предложете мајстор за зафатот :)
зашто, го гуши ?

Машина за сушење, без греачи ?

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1837 на: 04 Септември 2021, 23:10:02 pm »
Читајќи низ нетов, изгледа малиот излез е проблемот. За мојот аспиратор треба 15цм, тие што ми местеа ми лупнаа 10цм цевка. Ако можам периодов ќе пробам сам да сменам со поголема без да зезнам нешто, ако не предложете мајстор за зафатот :)
зашто, го гуши ?

Машина за сушење, без греачи ?

Mu namaluva performansi potenkoto crevo. Slikovito, 4 brzini se, so tenkovo crevo 3ta i 4ta skoro isto vlecat. So ubav odvod, 150mm kolku sto e preporacan 4tata ke korne.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1838 на: 05 Септември 2021, 19:13:26 pm »
Ме замисли сега да раскопува, ама фабрички си има редуктор на 150 или 120 мм...

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #1839 на: 06 Септември 2021, 20:50:50 pm »
Мамички хелп. Деновиве треба да докупам машини за перење сушење и за садови. Па... дали некој користел некоја од наведените.

Дали е е ова најразумен избор за вложено добиено?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #1840 на: 06 Септември 2021, 20:56:38 pm »
Susharata ti e klasa B. Toa e mnooogu struja. Gledaj A++

Отсутен tomaso

• Редовен
« Одговори #1841 на: 06 Септември 2021, 21:10:20 pm »
Знам ама со оглед на тоа шо ќе се корсти само неколку месеци... Многу е разлика во пари со сушара со топлотна пумпа.
Размислував и за комбинирана машина ама сите ми рекоја ако имаш простор купи си посебни.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #1842 на: 06 Септември 2021, 21:14:25 pm »
Da posebni e najdobro. Imash candy so toplinska pumpa mislam za neshto okolu 20 / 21 iljada

Отсутен tomaso

• Редовен
« Одговори #1843 на: 06 Септември 2021, 21:58:54 pm »
Da posebni e najdobro. Imash candy so toplinska pumpa mislam za neshto okolu 20 / 21 iljada
https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/CANDY-CSO-H8A2DE-S

Да да сега видов. Ме изненади цената, во техномаркет ми нудеа самсунг со попуст за само 55к сушара. Демек последна му била....

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1844 на: 06 Септември 2021, 23:43:48 pm »
Јас би го заобиколил Candy.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk