Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 602060 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4148
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #1485 на: 30 Декември 2020, 16:27:19 pm »
И ние имаме Беко сушара, еве ја 5-6 години интензивно користење и да не ја подречам никаков проблем до сега.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9532
« Одговори #1486 на: 30 Декември 2020, 16:42:21 pm »
Фала дечки, пак гледав денес најверојатно беко ќе биде само да помине 31ви катанга е насекаде

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7247
« Одговори #1487 на: 30 Декември 2020, 18:04:43 pm »
Разликата е заради топлинската пумпа. Зароа едната е Б а другата А+ енергетска класа.

Верувај има разлика голема во потрошувачката. Едното ќе потроши 2 кв по циклус, другото 6.

Јас имам Кенди, 5 година ја терам, почна нешто да зеза, како да нема сила некогаш да го сврти барабанот, па морам рачно да го поместам, па пак да ја пуштам. Како што читав или каишот или кондензаторот. Али, користење скоро секој ден.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1488 на: 30 Декември 2020, 20:31:39 pm »
Јас би бегал од Беко како од ѓавол од досегашното искуство со 3-4 апарати до сега.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1489 на: 30 Декември 2020, 20:35:06 pm »
Хаха, Беко е за атеисти ;D

Кај мене сушарата и шпоретот се Беко и тераат без проблем веќе 10та година.
Немав големи очекувања, тенок ми беше буџетот па критериумот беше цена :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2310
« Одговори #1490 на: 30 Декември 2020, 23:20:25 pm »
Фала дечки, пак гледав денес најверојатно беко ќе биде само да помине 31ви катанга е насекаде

Оваа ја зедов пред месец-два,А++ со топлинска пумпа,сензори за влага/топлина и 5 год. гаранција.Сега за сега си е топ.

https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DF-7439-SX
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1491 на: 30 Декември 2020, 23:31:43 pm »
Јас би бегал од Беко како од ѓавол од досегашното искуство со 3-4 апарати до сега.
Жими сушарава се погоди :)
Машинана за алишта  така-така, ако стајш јакна на пример  треба да е пазиш, да не замина в комшии :)
Фрижидерон почна да кородира за 2 год.
Машината за садови, едната(уградна 65цм) е ок, другата така-така.
Али сушарава да не ја урочам :) И уградната.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1492 на: 30 Декември 2020, 23:49:20 pm »

Оваа ја зедов пред месец-два,А++ со топлинска пумпа,сензори за влага/топлина и 5 год. гаранција.Сега за сега си е топ.

https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DF-7439-SX

Da bash na ovaa i frliv oko.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1493 на: 31 Декември 2020, 08:07:10 am »
Ние дома ја зедовме таа од Горење најефтината за 18000ден, Б класа, претежно за преку зимата само ќе се користи и не секогаш, па и на ефтина струја разликата во потрошувачка ќе ни биди незначителна преку годината. 6000ден плус за А+ класа не ни беше исплатливо, евентуално по 10-15 години можи ќе излезеше есапот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1494 на: 31 Декември 2020, 08:15:27 am »
И јас таа ја гледав, ама не е само зима користење, веќе од доцна есен до рана пролет се користи и незнам како се претвора во пари 3 пати помала потрошувачка на струја. Затоа сакам на поефикасна опција да одам

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #1495 на: 31 Декември 2020, 08:47:15 am »
Што и да земеш, гледај со сензор да биде.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
« Одговори #1496 на: 31 Декември 2020, 09:03:42 am »
Не знам што толку фобија од Беко.

Дома ми е речиси сВе Беко - аспиратор, вграден шпорет со плотна, фрижидер, вградена машина за садови, машината за перење и правосмукалка за колата.

Еднаш е сервисирана машината за садови, во гарантен рок. Ни зошто, ни како, никаков проблем, дојдоа, утврдија, заменија за пола саат.

Машината за перење сега ја заменив со Самсунг, не ради тоа што не бев задоволен, туку дека бубањот на Бекото бил премал. Самсунгов е за 8 кила, и бубањот е 15 сантими поширок и е стално полупразен сега. :D

Едина замерка беше исто со онаа на @Bicikle , ако ставиш нешто потешко, премногу бучна беше и тресеше.

Не се расипа, туку четкиците се потрошија, и нејќев да се ебавам со мајстори, кога секако поголема ни требаше дома.

А на машината 6 години МАСТА, ЗНАЧИ МАСТА и е извадена. Две години сами со сопругата, и после речиси четири со бебе и мало дете. Ај детето што мора да се пере секој ден, ама и јас не дека сум болна педантерија... Сигурен сум дека преку 2000 циклуси ги сврте.

За 1000-ка се средуваше, ама ете...

Беко има добар сервис. Дечко од Велес работи за овој регион, и е супер стручен и услужлив.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1497 на: 31 Декември 2020, 09:16:29 am »
Od Beko uplavov e zosto ili ke nemas nikakov problem naredni 100 godini i ke si prezadovolen ili ke imas 100 problemi uste prvata godina :D
Da ne se urocam, doma eden kup tehnika od Beko imam, dosega nikakov problem so nishto. Brat mi zemase Gorenje raboti mn poskapi od Bekoto, pa se nesto problemi ima

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1498 на: 31 Декември 2020, 11:59:40 am »
@Diesel што самдунг зеде ? Колку те фати ?
Е сега деуго прашање, на пример машината за перење е 8 кг, ја полниш до заби, машината за сушење е исто така 8кг. Може топтан да ги префрлиш алиштатат или се рачуна и водата ?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1499 на: 31 Декември 2020, 12:08:14 pm »
Ne, tezinata e za vlazni