Автор Тема: Совет за бела техника  (Прочитано 601991 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Совет за бела техника
« Одговори #750 на: 08 Мај 2018, 01:04:52 am »
@AllMightyMe  @Дибидус

Ова https://www.euronics.lv/t-en/96867/home-appliances/dryer-beko-(7-kg)/dps7405gxb2 или ова https://www.euronics.lv/t-en/102490/home-appliances/washing-machine-dryer-beko-(8kg-5kg)/htv8733xs0

или ниту една од овие? :D

Верзија од првата имам дома, да не речам скоро иста. Оваа е со функција-две повеќе од мојата. Јас сум задоволен од неа. Имаш опција посебно да сушиш осетлив материјал на облека, посебно памук, спортска облека, фармерка, долна облека и многу други функции. Во контекст кажаното од Олмајти ќе додадам дека имаш опција за подесување да сушиш 30 или 45 мин. Јас ја зедов од Бугарија и цената и беше тука некаде. Зимај.

Втората бидејќи е и перална и сушара јас не би играл на таа карта.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #751 на: 08 Мај 2018, 07:38:35 am »
@AllMightyMe  @Дибидус

Ова https://www.euronics.lv/t-en/96867/home-appliances/dryer-beko-(7-kg)/dps7405gxb2 или ова https://www.euronics.lv/t-en/102490/home-appliances/washing-machine-dryer-beko-(8kg-5kg)/htv8733xs0

или ниту една од овие? :D

Верзија од првата имам дома, да не речам скоро иста. Оваа е со функција-две повеќе од мојата. Јас сум задоволен од неа. Имаш опција посебно да сушиш осетлив материјал на облека, посебно памук, спортска облека, фармерка, долна облека и многу други функции. Во контекст кажаното од Олмајти ќе додадам дека имаш опција за подесување да сушиш 30 или 45 мин. Јас ја зедов од Бугарија и цената и беше тука некаде. Зимај.

Втората бидејќи е и перална и сушара јас не би играл на таа карта.
Најмногу ме интересира дали се суви-суви алиштата? Брат ми има Бош и сум многу позитивно изненаден колку се суви алиштата. Ако заборавиш да ги извадиш исто така има функција да не ги гужва и на неколку секунди врти машината.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #752 на: 08 Мај 2018, 07:55:15 am »
Ебате мужите што се задоволни од машина за сушење, од правосмукалка што шмука јако, од релна што пече.
Остајте тие муабети на сопругите, нек ги тераат на фемина.
;D
Се мајтапосувам бе.
Ајде да одам да ги допеглам алиштана.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #753 на: 08 Мај 2018, 08:30:07 am »
Тесла не паламуди :) . Во секој од нас се крие папучар. Јас лично се борам за златна папуча.

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #754 на: 08 Мај 2018, 08:57:47 am »
„Каква пи**а сум е**л на LG Direct Drive 1400 RPM/9 kg/A+++ веш машина, земена на 48 рати со минимално учество од Нептун, уфффф!!“
- златна средина.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2828
« Одговори #755 на: 08 Мај 2018, 10:09:57 am »
Ти не знаеш колку години возам Ланчиа а и колку е добра или не.

Мај поинт игзекли! Ја пошто не сум ни видел ланчиа неможам да му дадам совет на некој дека не треба да ја есапи и дека Голф е права ствар затоа што тоа сум го пробал и е топ. Ок е да споделиш искуство, ама не е искуство ако збориш за нешто што не си го ни видел.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #756 на: 08 Мај 2018, 13:06:23 pm »
Абе за коли прашајте ги сопругите, арно си праевне муабет за пегли...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8357
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #757 на: 09 Мај 2018, 22:29:57 pm »
Ти не знаеш колку години возам Ланчиа а и колку е добра или не.

Мај поинт игзекли! Ја пошто не сум ни видел ланчиа неможам да му дадам совет на некој дека не треба да ја есапи и дека Голф е права ствар затоа што тоа сум го пробал и е топ. Ок е да споделиш искуство, ама не е искуство ако збориш за нешто што не си го ни видел.
Виден Вирлпул, затоа и зборам.
Виден Електролукс, затоа и зборам.

Кажи си и ти мислење, форум е ова.

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
« Одговори #758 на: 28 Мај 2018, 22:19:17 pm »
Некакви искуства со овие болјери http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10090_10119_10120&product_id=65908 Атлантик

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8357
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #759 на: 28 Мај 2018, 22:44:28 pm »
Проверена варијанта во ценовниот ранг Аристон. И во станот и сега во куќата ми се брзи и ми се ок.

Некој спомна демек други брендови имаат подобра изолација. Не сум упатен до толку да тврдам.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #760 на: 28 Мај 2018, 23:04:34 pm »
momci, od elektroelement sto vredi da se zeme za opremuvanje na stan? na sajtot nema nisto da se razgleda peralni, frizideri i slicno.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
  • Сузуки Витариче
« Одговори #761 на: 28 Мај 2018, 23:11:09 pm »
momci, od elektroelement sto vredi da se zeme za opremuvanje na stan? na sajtot nema nisto da se razgleda peralni, frizideri i slicno.
Лустери, плафоњерки, електрика, лед сијалици итн. Исто и за бања елементите и санитаријата.
Сите овие најчесто се најефтини кај нив.

Sent using Tapatalk

Потпис.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11165
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #762 на: 29 Мај 2018, 08:05:54 am »
Проверена варијанта во ценовниот ранг Аристон. И во станот и сега во куќата ми се брзи и ми се ок.

Некој спомна демек други брендови имаат подобра изолација. Не сум упатен до толку да тврдам.

мојов Аристон бојлер има некој чуден режим на работа (или пак е расипан)
не грее константно, туку на периоди
иако е скроз празен, почнува да грее 5мин. па исклучува, па пак 3 мин. па исклучува и се така додека не загрее вода после 2 часа

чисто за споредба, имам и Хит бојлер кој за 15 мин веќе има загреано вода за еден човек да се избања, а за 40 минути е фул за 5 да се избањаат

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #763 на: 29 Мај 2018, 08:43:37 am »
Греачот треба да се чисти од каменец, затоа уклучува исклучува.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #764 на: 29 Мај 2018, 09:21:10 am »

мојов Аристон бојлер има некој чуден режим на работа (или пак е расипан)
не грее константно, туку на периоди
иако е скроз празен, почнува да грее 5мин. па исклучува, па пак 3 мин. па исклучува и се така додека не загрее вода после 2 часа

чисто за споредба, имам и Хит бојлер кој за 15 мин веќе има загреано вода за еден човек да се избања, а за 40 минути е фул за 5 да се избањаат
Брат аристонот има магнезиумска анода што е кај греачот да влече бигор и од што е кај греачот многу се прави со бигор и греачот. Затоа, вадиш - чистиш и ја фрлаш анодата и 2-3 години немаш гајле. пУздраФ