Автор Тема: Оваа зима каде на одмор?  (Прочитано 58625 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Оваа зима каде на одмор?
« Одговори #105 на: 24 Ноември 2015, 01:14:14 am »
кај да барам резервации за во некој хотел во банско? постновогодишно време, значи за 1,5 месеци од сега? зборам за полн пансион.. или со доручек и вечера... не ми пречии работни денови да бидат...

предлог некој? искуство?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #106 на: 24 Ноември 2015, 01:20:54 am »
Предложете убав хотел на планина каде има убава природа за прошетки за викендов. Да има спа центар, игротека за деца, добар смештај и одлична храна ол инклузив или халф борд со доручек и вечера. Да не е подалеку од 3–3,5 часа возење.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
New blood of old school

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #108 на: 24 Ноември 2015, 12:44:42 pm »
кај да барам резервации за во некој хотел во банско? постновогодишно време, значи за 1,5 месеци од сега? зборам за полн пансион.. или со доручек и вечера... не ми пречии работни денови да бидат...

предлог некој? искуство?
eve nesto od bansko sto mene mi se dopadna:
http://www.booking.com/hotel/bg/st-george-spa.en-gb.html?label=gen173nr-15CAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaJMBiAEBmAEuuAEEyAEE2AED6AEB;sid=2dad03bd0bbdf919c5710b85bf0ba9a5;dcid=1;dist=0;group_adults=2;sb_price_type=total;srpos=1;type=total&
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #109 на: 24 Ноември 2015, 17:47:12 pm »

предлог некој? искуство?

Иди у Скопје Турс (во ТЦ Шампионче се), имаат доста хотели во Банско на понуда, ок цени и ок услови за плаќање.

Од хотели јас сум бил во Стражите и е сосема ок хотелот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #110 на: 24 Ноември 2015, 20:35:26 pm »
Барај на booking, airbnb и тоа шо знам. Кај нас по агенции незнам стално сам си организирам

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #111 на: 25 Ноември 2015, 07:15:33 am »
ИЗбери хотел и директно пиши им мејл, така најефтино се поминува. Ни ербнб ни букикинг ни агенции.. Сите тие провизии зимаат. Поготово ако се работи за мали приватни хотелчиња, ептен е исплатливо директен контакт.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #112 на: 25 Ноември 2015, 07:17:28 am »
На booking е поскапо од агенција, агенциите горе долу имаат иста цена.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #113 на: 25 Ноември 2015, 07:20:00 am »
За следново зимовање во Боровец, скопска агенција вс директен контакт со хотелот 9-10% разлика. Чисто за споредба...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #114 на: 25 Ноември 2015, 08:22:39 am »
Јас пред месец имав обратна ситуација... ама пак зависи од хотелот, секој хотел има различна политика за работење.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #115 на: 25 Ноември 2015, 08:42:16 am »
не е точно дека е поскапо ако одиш преку airbnb или booking.

прво airbnb работи со луге кои приватно издаваат нив нема како да им пишеш, booking најмногу е со хотели апартмани и слично но многу често има добри зделки.

едно е скопска агенција со хотелот други е booking.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #116 на: 25 Ноември 2015, 09:47:41 am »
Јас туристичка агенција не сум исконтактирал повеќе од 10 години :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #117 на: 25 Ноември 2015, 10:00:42 am »
Јас викендов бев во Банско Хотел Перун/Платинум и сум многу задоволен од хотелот и го препорачуваам. Собите се топли и чисти, приватен паркинг не се наплаќа, WiFi низ цел хотел исто така не се наплаќа а и појадокот беше многу добар. Преку booking.com резервирав и ме фана 37евра од ноќевање за 2ца со појадок.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #118 на: 25 Ноември 2015, 10:25:40 am »
Јас туристичка агенција не сум исконтактирал повеќе од 10 години :)
Тоа е. Прва опција букинг пошто е едноставно, а и ништо не кошта директен контакт по мејл со хотелот/смештајот. Некогаш и одоговорот е „резервирај преку букинг“.

прво airbnb работи со луге кои приватно издаваат нив нема како да им пишеш, booking најмногу е со хотели апартмани и слично но многу често има добри зделки.

Airbnb веќе одамна не е само со луѓе. Таму имаш апартмани, смештаи итн, што може да ги најдеш и другачие (и на букинг и директно). Побарај за некое туристичко место во Грција на airbnb на пример, ќе видиш куп комерцијални смештаи.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #119 на: 25 Ноември 2015, 10:29:07 am »
да ама не се хотели.

комерцијални се сите. ти ако имаш 5 стана во Охрид и издаваш на airbnb е исто. и ти ке си комерцијален

Грција не ми е најдобар репрезент за airbnb.