Автор Тема: Best In Class според CAR Magazine UK  (Прочитано 13949 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Best In Class според CAR Magazine UK
« Одговори #45 на: 08 Февруари 2012, 20:19:00 pm »
Ааа, ок, не сме се разбрале. :)

Енивеј, за дизајн коментираат субјективно, пошто привлечноста на еден дизајн е субјективна работа. А бројката на продадени возила мислам дека не е индикатор за привлечност на дизајн.

Од друга страна, автомобилските медиуми - магазини, списанија, емисии, што и да е, играат улога во изборот на нов автомобил. Ако ништо друго, на луѓето кои ја немаат шансата да ги пробаат сите возила (зборам да ги возат по ден-два, не да направат само тест возење од 10 минути) како што треба, ќе им помогнат во споредбата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #46 на: 08 Февруари 2012, 20:27:21 pm »
Еве вака...Прво возилото треба да те привлечи,да ти се допадни,па од овие наведините јас би бирал меѓу Хонда-та и Астра-та(мада би ја купил Хондата),значи од старт ги бришам Форд и Фолксваген,така да пак не се важи тоа што го пишува во авто-магазините...Некој друг па би одбрал обратно...Значи овие авто магазини се за оние луѓе кои поим немаат и слепо веруваат во она што ‘некои‘ личности ке го кажат...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #47 на: 08 Февруари 2012, 20:29:33 pm »
Прво викаш дека од старт ги бришеш Форд и Фолксваген, а после тоа дека магазините се за оние кои немаат поим и слепо веруваат во тоа што „некои“ личности ќе го кажат.

Никогаш не сум го разбирал игнорирањето на некој автомобил само заради брендот. Постојат многу субјективни причини (па и бренд) за да не сакаш некое возило, но конкретно брендот не ми е на прво место.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #48 на: 08 Февруари 2012, 20:32:57 pm »
Еве вака...Прво возилото треба да те привлечи,да ти се допадни,па од овие наведините јас би бирал меѓу Хонда-та и Астра-та(мада би ја купил Хондата),значи од старт ги бришам Форд и Фолксваген,така да пак не се важи тоа што го пишува во авто-магазините...Некој друг па би одбрал обратно...Значи овие авто магазини се за оние луѓе кои поим немаат и слепо веруваат во она што ‘некои‘ личности ке го кажат...

Што правиме ако тие што си ги избришал (Форд и VW) ти го прават ќејфот во возење подобар него тие што си ги одбрал по изглед (Хонда и Астра)? После дали изборот би ти бил ист?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #49 на: 08 Февруари 2012, 20:34:35 pm »
Нема врска брендот со мојот избор,значи пак велам дека се се сведува на индивидуалниот избор,односно погрди ми се Голф-от и Фокус-от од Астра-та и Цивик-от...
А ти велиш дека ги селектирам по бренд--- не смеам да си дозволам да ги направам Хонда и Опел поголем бренд од Фолксваген,барем не на форумот ;) :D ;D

п.с Заборавив да пишам,неможам да возам нешто од кое секое сабајле ке ми се лоши кога ке го видам

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #50 на: 08 Февруари 2012, 20:35:26 pm »
Слободно можеш. Мене VW не ми е омилен бренд, ако на тоа имплицираш. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #51 на: 08 Февруари 2012, 20:37:08 pm »
Немој да мислиш дека алудирам,дека ти го браниш VW заради тоа што купи Голф...Едноставно си кажувам свое мислење

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #52 на: 08 Февруари 2012, 20:39:23 pm »
Поштено. :)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #53 на: 08 Февруари 2012, 20:41:53 pm »
Искрено новиов цивик на ништо не личи  и многу фанови на Хонда го признаваат тоа, сеа да не постирам слики ќе ја затупиме темава ептен.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #54 на: 08 Февруари 2012, 20:42:55 pm »
И шо спомена Брасика погоре околу вожњата и уживањето во неа,битна е и тоа многу но сепак мислам дека треба нештото кое го возиш треба да ти биде убаво и привлечно...Пример е БМВ-то(кантата) која ја имам,која вади убава вожња,но сепак има и привлечен лик(барем за своето време),и затоа  си го чувам,ко ке имам некој денар плус ке го средам.....

Стиг- го имам видено новиот Цивик (на слики) и изборот го кажав погоре

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #55 на: 08 Февруари 2012, 21:39:35 pm »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 03:14:36 am zippo »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #56 на: 08 Февруари 2012, 21:45:10 pm »
Zero списаниево го купуваш кај нас или од нет го нарачуваш?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #57 на: 08 Февруари 2012, 22:01:08 pm »
Кај нас, во Свет Прес (или како и да се викаше), карши Custom Pub. Иди прашај, али ќе те распамети цената. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #58 на: 08 Февруари 2012, 22:04:04 pm »
Кај нас, во Свет Прес (или како и да се викаше), карши Custom Pub. Иди прашај, али ќе те распамети цената. :)

:) може, ја чат пат добивам по некое Gente Motori од Италија тоа е едно евро а има за читање читање...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #59 на: 08 Февруари 2012, 23:07:34 pm »
Едино чудно е како Астрата дошла до второ место. Језда внатре е боља од Хондата и Фокусот, ама и најдешка, и најголема загуба на вредност, и најслаб мотор.
Оваа хонда мора да се види што ја сториле. Сепак по мене, ќе си остане Инсајт како единствен избор од Хонда сега за сега.