Автор Тема: Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V  (Прочитано 120504 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
Одг: Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
« Одговори #60 на: 16 Септември 2011, 18:15:58 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #61 на: 16 Септември 2011, 18:22:39 pm »
Xaxaxaxa... Абе Мартин грешно си ме разбрал, се понудив дека од Битола ако планира сам да се занимава да ги фарба да му поможам шмирглање ова она, имам чоек со компресор итн...

Инаку барај ја како gun metal grey бојата ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #62 на: 16 Септември 2011, 18:25:13 pm »
Xaxaxaxa... Абе Мартин грешно си ме разбрал, се понудив дека од Битола ако планира сам да се занимава да ги фарба да му поможам шмирглање ова она, имам чоек со компресор итн...

Инаку барај ја како gun metal grey бојата ;)

Те разбрав де, ми се свиде завршниот продукт и укажувам дека е лесна процедура доколку се има желба. :)

Отсутен Marec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 92
« Одговори #63 на: 16 Септември 2011, 18:27:29 pm »
cestito :) mi se sviga bojata

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #64 на: 16 Септември 2011, 20:09:51 pm »
На задњиот собир такозвани со повојница кај Ате ;D ;D имаше еден дечко со Гранде, и беше совршено, али спуштено тепсија.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #65 на: 16 Септември 2011, 21:47:21 pm »
На задњиот собир такозвани со повојница кај Ате ;D ;D имаше еден дечко со Гранде, и беше совршено, али спуштено тепсија.

Па од него викам да му дадам контакт, дека он цело пунто го има преправено

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #66 на: 16 Септември 2011, 23:38:22 pm »

1.4 Турбото?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #67 на: 16 Септември 2011, 23:39:44 pm »
Или ваква - http://media.photobucket.com/image/forf%20fiesta%20mk7%20grey%20rims/samfiesta/064.jpg

Бојан најевтино ти е спреј да си купиш каков сакаш и да си ги прсниш сам. Не е некоја кузнај каква филозофија. Не се ни последиците големи ако утниш нешто. + ако викниш некој од членовите од форумот на помош, сигурен сум дека драго би ти помогнале.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #68 на: 16 Септември 2011, 23:47:36 pm »
Размислував и за тее опција ама па ако не го направам/ме еднакво па да бидат сите тркала различни, ептен ќе се каам :D и + тоа кога ќе почне да се лупи многу лошо ќе изгледа...иначе мислиш на спрејовине што ги има во Хубо,Меркур...? И ОБАВЕЗНО ќе викнам некој од вас на помош,ако не му е тешко, да помогне...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #69 на: 17 Септември 2011, 00:20:27 am »
Ne zaboravaj lak.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
« Одговори #70 на: 17 Септември 2011, 01:17:36 am »
Другар со срека количето и многу безгрижни километри да си поминеш. Значи бојава ептен му одговара. А за кочниците ке се навикнеш со тек на време. Пунто 1 и Гранде Пунто имаат многу осетлива кочница.
« Последно менување: 17 Септември 2011, 01:23:54 am ZilePunto »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
« Одговори #71 на: 17 Септември 2011, 01:20:42 am »
А за К&N филтер ти е добра идеата, али јас не сум за спуштање, не дека нема да му личи ама и сам знаеш кави ни се улициве
« Последно менување: 17 Септември 2011, 01:23:36 am ZilePunto »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #72 на: 17 Септември 2011, 07:00:29 am »
Или ваква - http://media.photobucket.com/image/forf%20fiesta%20mk7%20grey%20rims/samfiesta/064.jpg

Бојан најевтино ти е спреј да си купиш каков сакаш и да си ги прсниш сам. Не е некоја кузнај каква филозофија. Не се ни последиците големи ако утниш нешто. + ако викниш некој од членовите од форумот на помош, сигурен сум дека драго би ти помогнале.

Размислував и за тее опција ама па ако не го направам/ме еднакво па да бидат сите тркала различни, ептен ќе се каам :D и + тоа кога ќе почне да се лупи многу лошо ќе изгледа...иначе мислиш на спрејовине што ги има во Хубо,Меркур...? И ОБАВЕЗНО ќе викнам некој од вас на помош,ако не му е тешко, да помогне...

Ne zaboravaj lak.

Пријателски совет.... Не се заебавај со тие спрјеви и глупости, кога станува збор за бандаши. Само профи работа ќе биде добра. За штопови, фарови и слични ситници, ОК е, бандашите се излжени на многу агресивни влијанија, бензини, глупости на асфалт што ги има, агресивни средства за перење на бандаши и што ти ја знам, а боите и лаковите во тие кантите се толку разредени што се живо ѓубре! Јас косилицата ја „реновирав“ со бои и лакови од компримирана конзерва, испадна џам, ја исушив убаво, на топло време ја работев, све кул. после неколку капки бензин  јасно ми стана „колку е саат“.
Ако сакаш сам, тогаш нека ти измешаат боја и лак посебно во оние профи мешачниците,  земи компресор или електична шприцлка (БТВ кај има да се најде ваква за купување), и шмиргла 800-1000 и обезмастувач.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #73 на: 17 Септември 2011, 07:02:23 am »
.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #74 на: 17 Септември 2011, 09:15:25 am »

1.4 Турбото?

Да да, од него...  пациент ми е знаеш...

.

Во право е кариер, бандажот е иложен дирекно на снег, сол, вода... и триење, па ако правиш направи како што треба...