Автор Тема: Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V  (Прочитано 120495 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
« Одговори #30 на: 16 Септември 2011, 01:27:14 am »
200 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #31 на: 16 Септември 2011, 02:01:27 am »
K&N Filter + chip tuning = Gandalf the Gray...

Не си гаите многу илузии за наводната излезна моќност после тие модификации... Ќе има промена, ама не колку што би очекувале, и после ќе барате кривица кај некој друг...

Бај д веј, сори на негативниот старт, али огромен респек за Филип и за количево... Порано си праев некоја ваква варијанта на онлајн конфигураторот на Фиат :) Прекрасно Пунто, нормално, пред фејслифтот, пошто сеа е ко ретардирана жаба, со најдобрата боја за него, и дефинитивно меѓу најубавите фабрички бандажи EVER! Со здравје да ти праи меракот :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #32 на: 16 Септември 2011, 08:39:55 am »
Одлично пунтово,со здравје да се возиш!
3 врати со одлична опрема,уште JTD да беше :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #33 на: 16 Септември 2011, 09:03:38 am »
Да беше 1.3 Multijet одма би :D Сепак, бензин си е бензин, кефот е поголем (за џепот не :(). Да направам еден сервис, имам уште 1600 и нешто ситно километри за возење, програмирано е да се сервисира на 10 000км. Потоа ќе видам за чип, може и панелен К&N филтер.

Ми треба антена за радиото, ја нема на колата уште од кога ја купив, бев во Фиат и ми рекоа 1450 денари за едно пемпере никакво  :(. Ги видов и Пунто Ево, внатре е убаво, ама предницата, баш ретардирана жаба
« Последно менување: 16 Септември 2011, 09:05:17 am FilipM »
I’m so mean, I make medicine sick

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 16 Септември 2011, 09:16:02 am »
Извонредно аутце! Со здравје да ролаш по улиците :)
А изгледа „ко` коза“ затоа што имаш малку „месо“ на гумите. Стави стандардни 15-ки, ќе изгледа „мрсно“ под крила :) За тоа е лек само прописно спуштање со едни „ајбах“, но и не мора.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #35 на: 16 Септември 2011, 09:18:05 am »
  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 16 Септември 2011, 09:59:55 am »
Не ги вади лајсните, и бандасшите графитно сиви (и спуштање по пропис ;) ):

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #37 на: 16 Септември 2011, 10:06:29 am »
На ова се само бандашите црни (или графитно сиви) а не е спуштено.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 16 Септември 2011, 10:11:14 am »
Ех, сеа ќе ме тераш на стари години да барам по нетов сличе и спуштено со црни бандажи ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 16 Септември 2011, 10:14:10 am »
Ех, сеа ќе ме тераш на стари години да барам по нетов сличе и спуштено со црни бандажи ;D

Само ова ги нема лајсните (што ја мислам дека добро стојат, поготово црни - контрастно)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #40 на: 16 Септември 2011, 10:15:57 am »
Ах леле зошто вака сега   8)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #41 на: 16 Септември 2011, 10:17:29 am »
Зошто знам мене како ми беше со Стилото - роден да се мачам :D :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #42 на: 16 Септември 2011, 10:25:32 am »
Со среќа нека е. Многу добар избор. Многу добра боја :).
Гледав често едно вакво карши Св.Јован црквата во Капиштец, веќе не го гледам, може е тоа :)

Не не 100% тоа беше со таблива СК-128-**

Иначе многу убаво и лично количе, уште пред да го земеш, коа го пушти огласот на форумот, мене ми се допадна... и не згреши да знаеш

А вакво пунто сум возел, и сум се тркал, некако за 95 кс како иде не ми прави мерак.... дали ради фабричките големи бандажи, или лошиот сооднос на мењачот... поточно преносот...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #43 на: 16 Септември 2011, 10:25:53 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Само ова ги нема лајсните (што ја мислам дека добро стојат, поготово црни - контрастно)
Предобро изгледа  :o
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #44 на: 16 Септември 2011, 10:31:01 am »
Не ги вади лајсните, и бандасшите графитно сиви (и спуштање по пропис ;) ):

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене ми се свига вака, значи... спуштено уште плус 2-3 цм од стандарно гранде пунто спортинг, и со црни бандажи, каде во овој случај прв пат казувам дека добро ке стојат црни бандажи на некоја кола...

Имам еден другар, кој има вакво исто, па ке земам од него маил, фб, скајп ке ти го дадам, да ти каже све што има правено он, од типот на инокс цевки уснињаци за ваздук...