Автор Тема: Следна екскурзија - локација?  (Прочитано 41767 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Одг: Следна екскурзија - локација?
« Одговори #240 на: 19 Септември 2011, 08:51:20 am »
Абе не е проблем вожња 2 саати у правец ама за таа екскурзија ќе потрошам 2 боци плин т.е. околу 50 литри што не е баш шала. Уз пат се патарини и триста чуда + ќе испадне 120км/ч да се вози вие ќе возите 200a, јас ќе се влечкам сам позади со Викса и уште некој. Не е лош предлогот ама со оглед на финансиите што ги имаме на располагање некако не ми е изводливо 2000ден. мин. да ми отидат за гориво + патарини.

Сепак вие сте главни вие како ќе кажете така ќе биде. (no offense)

Е да си ми жив и здрав... Тоа е веќе реален проблем! И мене од тој аспект не ми е баш сеедно, поготово сеа, пошто сум у малце неповолна ситуација. Ако идеме негде подалеку, ќе се шверцам кај класниот у дизелаш ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #241 на: 19 Септември 2011, 08:52:19 am »
Клоклоклокло...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #242 на: 19 Септември 2011, 09:03:19 am »
Клоклоклокло...

Абе сеа, ја би сакал да збрмчам малце низ Македонијава, али, јбг, клоклокло, ама 4.5 l/100 km ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #243 на: 19 Септември 2011, 09:53:33 am »
Јас мислам дека има премногу дискусија и полемизирање во темава, сосема непотребно. Дадовте предлози, по тие предлози ќе се одлучи и тоа е тоа. Кој може и сака ќе дојде, кој не не. Да сме живи и здрави :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен sase07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 547
« Одговори #244 на: 19 Септември 2011, 09:55:55 am »
Јас мислам дека има премногу дискусија и полемизирање во темава, сосема непотребно. Дадовте предлози, по тие предлози ќе се одлучи и тоа е тоа. Кој може и сака ќе дојде, кој не не. Да сме живи и здрави :)
taka e

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #245 на: 19 Септември 2011, 10:01:23 am »
Од Скопје до Битола има возење 2 саата. Тоа во километри се 170 + 3 патарини. Ова е со нормално возење со нормална кола, да можи и со шкодилакот. Со оглед на тоа дека ја поминуваш пола македонија, ова е скоро најдалечното место за патување. Било кое место што се наоѓа во централна македонија би било поблиску и пократко за патување. Што значи дека максимално време на патување би било 1 саат.
И нормално дека не е битно каде ќе се оди, побитно е дружбата и возењето. Јадење - пиење и слични активности се на трето место.
Јас ја подржувам секоја идеа што ќе биде донесена во врска со собирот, па макар било и на место кое веќе сме го поминале или пак сме често таму.
Поз.

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #246 на: 19 Септември 2011, 10:21:59 am »
OK, site imame finansiski nepovolnosti, no navistina ne znam dali stanuva malku pojasno ili seuste e samo zamateno???

CarClub - ring a bell?

Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #247 на: 19 Септември 2011, 10:49:17 am »
Vele, од една страна кажуваш како не е проблем да се извозат катаљарда милиметри, а од друга страна ќе се шверцаш со клокотарецот...И згора на се ја ругаш институцијата кафана...

Предлагам да се направат две анкети на кои ќе бидат замолени да гласаат само оние кои имаат намера да додјдат, и тоа:

1) Анкета со 3 предлози за дестинација
2) Анкета со 3 предлози за датум

Еве од мене по еден предлог за собир: 1-ви Октомври(Сабота) Галички Пасишта

П.С. Немора да се оди во кафана, може културно скара да си распалиме. Ќе се договориме кој да носи месо, кој пиење, кој кифлици и благо и готово.

« Последно менување: 19 Септември 2011, 10:52:53 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен sase07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 547
« Одговори #248 на: 19 Септември 2011, 10:58:21 am »
Vele, од една страна кажуваш како не е проблем да се извозат катаљарда милиметри, а од друга страна ќе се шверцаш со клокотарецот...И згора на се ја ругаш институцијата кафана...

Предлагам да се направат две анкети на кои ќе бидат замолени да гласаат само оние кои имаат намера да додјдат, и тоа:

1) Анкета со 3 предлози за дестинација 1 oktomvri mi odgovara kade izberete tamu jas sum za

П.С. Немора да се оди во кафана, може културно скара да си распалиме. Ќе се договориме кој да носи месо, кој пиење, кој кифлици и благо и готово.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #249 на: 19 Септември 2011, 11:10:27 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Гојдо, ги знам местава, предлогот не е лош. ГО знам и патот, сум бил претходно на астрономски кампови. Погледнете ја локацијава:
http://maps.google.com/maps?saddr=41.63716,20.705101&hl=en&sll=41.640175,20.712404&sspn=0.022547,0.045447&vpsrc=0&mra=mift&mrsp=0&sz=15&t=h&z=15

Местото е рамно, а тоа јајцестото е суво ледничко езеро. Внатре собира 30-тина коли, не дува ветер а и патот е добар. Нешто слично како на форката на Гојдо само за разлика од тоа овде е сосем рамно. Маврово ни е на 80км + 10км до пасиштата, мислам дека не е многу пат. Само ако не биде чисто времето можно е да биде проблем со грмотевици. Тоа не е баш занемарлив проблем...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #250 на: 19 Септември 2011, 11:24:25 am »

Јас реков дека во овој момент сум во малце неповолна финансиска ситуација, а не дека нема да одам. Еве хипотетички, ако идеме следниов викенд, или ќе се шверцам, пошто сум лабав на бензин, или ќе идам со другата кола, што е дизелаш. Ако се иде следеќи викенд, ќе идам со моја кола, пошто треба да ми се поправи ситуацијата. Очигледно дека не праам проблем за катаљардата километри...

А кафана не вреѓам, туку не глеам поента да идам да возам, и да се затворам после у кафана... Едноставно, не ми е тоа филмот. Башка, ко што спомна Казан, идење на вожња, па у кафана, во ниеден момент не влијае поволно врз било чива финансиска ситуација, пошто оде пара и за гориво за кола, и за „гориво“ за возач :)

Ми се свиѓа предлогот со Галички Пасишта (мада иронијата ме убија... gOJDO предложува Пасишта ;D), ама муабетот беше да се тежнее према средишниот дел на државава, за да можат да дојдат клабери од сегде.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #251 на: 19 Септември 2011, 11:28:38 am »
(мада иронијата ме убија... gOJDO предложува Пасишта ;D)
Он планира да не троши пари на храна...

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #252 на: 19 Септември 2011, 12:01:16 pm »
a da ideme u p.... mater

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #253 на: 19 Септември 2011, 12:16:13 pm »
1. Мој предлог е да биде не повеке од 200 км во двата правци Велес два правци е 120-130 км, штип е 220 км, Маврово е 220 км
2. Датум, ако биде на 2-ри ја нема да идам, ке возам драгстер

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #254 на: 19 Септември 2011, 13:02:56 pm »
Бре бре бре...ама сум се наместил на пенал...

Епа добро, дајте предлог за локација во централен Фиромстан.

@Riki

Маврово е на 10 километри ако тргнеш од Галичник или на 200км ако тргнеш од Добрејци.
« Последно менување: 19 Септември 2011, 13:30:29 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!