Автор Тема: Следна екскурзија - локација?  (Прочитано 41768 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
Одг: Следна екскурзија - локација?
« Одговори #210 на: 18 Септември 2011, 16:27:15 pm »
Јебо ал не јебо курцу време пролази.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #211 на: 18 Септември 2011, 16:28:37 pm »
Бидејќи очигледно не можеме да стигнеме до решение кое ќе им одговара на сите, и дискусијата оди во целосно погрешна насока, а луѓето некои ствари ги сфаќаат лично, ја пресекувам дискусијата. Кога ќе одлучиме каде ќе одиме, ќе објавиме, па на кого му одговара, бујрум, на кого не, пак бујрум.

Само да напоменам уште еднаш.

- Ова е форум за коли. Ако на некого му е проблем да повози за да стигне некаде, дали припаѓа тука?
- Целта на екскурзиите не се да седнеме у кафана, да се најадеме и толку. Тоа можеме и во Скопје да го правиме. Целта е да се повозиме, да видиме нешто што можеби не сме го виделе, да се дружиме и да направиме нешто различно.
- Идејата за пикник е одлична, и финансики многу попристапна до сите членови. Не сите можат да седнат во кафана. А на крају краева, седење во кафана може и досадно да стане. Ова не е кафанаклуб.мк него карклуб.мк.

Поздрав!

И од мене едно ашколсун!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #212 на: 18 Септември 2011, 21:04:19 pm »
Бидејќи очигледно не можеме да стигнеме до решение кое ќе им одговара на сите, и дискусијата оди во целосно погрешна насока, а луѓето некои ствари ги сфаќаат лично, ја пресекувам дискусијата. Кога ќе одлучиме каде ќе одиме, ќе објавиме, па на кого му одговара, бујрум, на кого не, пак бујрум.

- Ова е форум за коли. Ако на некого му е проблем да повози за да стигне некаде, дали припаѓа тука?
- Целта на екскурзиите не се да седнеме у кафана, да се најадеме и толку. Тоа можеме и во Скопје да го правиме. Целта е да се повозиме, да видиме нешто што можеби не сме го виделе, да се дружиме и да направиме нешто различно.
- Идејата за пикник е одлична, и финансики многу попристапна до сите членови. Не сите можат да седнат во кафана. А на крају краева, седење во кафана може и досадно да стане. Ова не е кафанаклуб.мк него карклуб.мк.

Поздрав!

Bravo covece, BRAVO!!!
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #213 на: 18 Септември 2011, 21:10:38 pm »
Така си е. Молим лепо.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #214 на: 18 Септември 2011, 21:12:59 pm »

Поздрав!

A кој тоа да одлучи кај да се иде???

Мислам, дека треба сите да учествуваат и да разглабаат за тоа кај да се иде... јас мислам, неможе пример, ако мене ми се иде во Неготино или во Гевлеглија и, ајде сите влечи ги за нос...

Треба да се дадат предлози... тамо тамо, или тамо... а не кај ке сака само некој....

Плус Ова е форум за коли да, но немој да мислиш дека сите би имале пари да поминат по ... 500-600 км... за да идат на пикник и да се гледаат...  па да не биде собиров да отидат само 5 коли на вожња... ???

По исплатливо за сите е да се повозат некој ... 100 до 200 км идење и враќање и да им останат на лугево пари за кафана... каде што во источниот дел од Македонија, храната е џабе...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #215 на: 18 Септември 2011, 21:27:33 pm »

Поздрав!

Мислам, дека треба сите да учествуваат и да разглабаат за тоа кај да се иде... јас мислам, неможе пример, ако мене ми се иде во Неготино или во Гевлеглија и, ајде сите влечи ги за нос...

Треба да се дадат предлози... тамо тамо, или тамо... а не кај ке сака само некој....

Плус Ова е форум за коли да, но немој да мислиш дека сите би имале пари да поминат по ... 500-600 км... за да идат на пикник и да се гледаат...  па да не биде собиров да отидат само 5 коли на вожња... ???

По исплатливо за сите е да се повозат некој ... 100 до 200 км идење и враќање и да им останат на лугево пари за кафана... каде што во источниот дел од Македонија, храната е џабе...

+1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #216 на: 18 Септември 2011, 21:55:18 pm »
Riki nikoj ne spomna deka treba da se vozat 500km za piknik. Sto ti falese vo Mavrovo??? Zosto kompliciras koga ne e komplicirano??? Ke odime na piknik i ke vidis deka ok e idajata...

Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #217 на: 18 Септември 2011, 22:15:04 pm »

Плус Ова е форум за коли да, но немој да мислиш дека сите би имале пари да поминат по ... 500-600 км... за да идат на пикник и да се гледаат...  па да не биде собиров да отидат само 5 коли на вожња... ???

[/quote]
+1

Се сложувам со тебе ..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #218 на: 18 Септември 2011, 22:44:23 pm »
Ја вака да се одраза ако може...!

Ве чита вака овдеа со овој малакисов шчо е овде и не можа да се изначуда!

Абе шутмангали...до пазарење ли ви дојде...?

Ба да ве ебам сите во гас по ред...!

Првите пати кога правевте собири кого прашавте?

Да не ве карам сега овде пред мене!

Фино лепо како и до сега, администрација нека си закаже собир некаде а кој сака нека дојде кој не сака или не може.....не мора.

А во Велес не знам што КУР барате?

Освен езероно нема ништо друго а и ќе се повозите 50 км од Скопје и толку.

Дајте бре нешто да возиме минимум 150 км да биде интересно, да можат и Битолскине арамии да дојдат да им и водиме тоа конзервите скапани а може и некој од оние Охридскине педеришта ќе дојде?

За јадење и за пиење ако сакате не треба собир.

земете еден минибус, накрцајте се 25 души...дојдете Велеса града и ќе јадеме пити до сабајле и ќе си одите сите дрво пијани.

За добар собир од најголмо значење е добро друштво....па кај сака нека е.

На еден смрден паркинг напраивме супер собири...значи...није битно кај си...битно е со кого си!

На кој не му се вози...нека не иде!

Толку!

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #219 на: 18 Септември 2011, 22:48:33 pm »
Ја вака да се одраза ако може...!

Ве чита вака овдеа со овој малакисов шчо е овде и не можа да се изначуда!

Абе шутмангали...до пазарење ли ви дојде...?

Ба да ве ебам сите во гас по ред...!

Првите пати кога правевте собири кого прашавте?

Да не ве карам сега овде пред мене!

Фино лепо како и до сега, администрација нека си закаже собир некаде а кој сака нека дојде кој не сака или не може.....не мора.

А во Велес не знам што КУР барате?

Освен езероно нема ништо друго а и ќе се повозите 50 км од Скопје и толку.

Дајте бре нешто да возиме минимум 150 км да биде интересно, да можат и Битолскине арамии да дојдат да им и водиме тоа конзервите скапани а може и некој од оние Охридскине педеришта ќе дојде?

За јадење и за пиење ако сакате не треба собир.

земете еден минибус, накрцајте се 25 души...дојдете Велеса града и ќе јадеме пити до сабајле и ќе си одите сите дрво пијани.

За добар собир од најголмо значење е добро друштво....па кај сака нека е.

На еден смрден паркинг напраивме супер собири...значи...није битно кај си...битно е со кого си!

На кој не му се вози...нека не иде!

Толку!

Toa e тоа.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3912
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #220 на: 18 Септември 2011, 22:55:20 pm »
сума - сумарум... сите се согласија за дестинација до MAX. 150км.

тоа е напредок.

следно? да падне уше договор за дестинација...

првичната цел на темава мислам дека и беше за предлози за дестинација за ПИКНИК. значи, пикник е сигурно, уште да се реши каде? така да, уште не е касно, давајте предлози, па ќе се види шо како и каде, како и до сега.... ужи круг на 3-4 места, и ќе се одлучи каде... ништо тешко, а ние тука напраивме каша - попара.. :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #221 на: 18 Септември 2011, 23:00:40 pm »
Според мене на темава и треба клуч, зошто лоша дупла S кривина фаќа, а има одрон на патот и се вози повеќе од дозволеното.
Како и претходно, ќе си одлучи админ каде и кога има вожња и што ќе се дешава, кој му одговара ќе дојде кој не нема. Чисто ко солза.
Испадна најголема грешка што се дозволи дискусија околу на оваа тема.
А тек па што ќе испадне кога ќе се каже датум/ден, па ручек со фамилија, па именден, па свадба, па дај другиот викенд..
C'mon piplz

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #222 на: 18 Септември 2011, 23:08:48 pm »
Според мене на темава и треба клуч, зошто лоша дупла S кривина фаќа, а има одрон на патот и се вози повеќе од дозволеното.
Како и претходно, ќе си одлучи админ каде и кога има вожња и што ќе се дешава, кој му одговара ќе дојде кој не нема. Чисто ко солза.
Испадна најголема грешка што се дозволи дискусија околу на оваа тема.
А тек па што ќе испадне кога ќе се каже датум/ден, па ручек со фамилија, па именден, па свадба, па дај другиот викенд..
C'mon piplz
вака или така, жива вистина !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #223 на: 18 Септември 2011, 23:11:18 pm »
Македонија е 150км уздуж и попреку, еате беља. И поприлично многу е тоа зошто во два правци тоа е 300км, што не е убаво да се вози во еден ден скоро 4 саати...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #224 на: 18 Септември 2011, 23:12:20 pm »
Македонија е 150км уздуж и попреку, еате беља. И поприлично многу е тоа зошто во два правци тоа е 300км, што не е убаво да се вози во еден ден скоро 4 саати...
дали биле 120, дали биле 150... мислам и не е многу разлика...