Автор Тема: Honda Civic 1.5 V-TEC  (Прочитано 159058 пати)

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Honda - The Power of Dreams.
Одг: Honda Civic 1.5 V-TEC
« Одговори #765 на: 17 Јануари 2018, 00:54:02 am »
После месец дена колата е завршена, презадоволен сум останаа уште некои ситници да се досредат само.
Има видео во Хонда клуб се пуштив со ВТИ и неможе да ми избега повеќе од кола и тоа уште не беше досреден моторот, отворот од кутијата лежеше на стубот и немаше доволно воздух, лоши гуми се слуша на видеото колку шлајфува.
Денес земав свеќици NGK (Старите беа Bosch во катастрофална состојба, максимално истрошени) и уље Motul 300V, сега има некое си Тотал пред 14.000км ставено. Ми остана уште филтер за уље највероватно ќе земам од Хонда.
Моторот останува се стандард ништо нема да се чепка фабрички е со P28 компјутер и 4-2-1 грана, можно е само K&N пенален филтер да земам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29693
    • CARclub.mk
« Одговори #766 на: 17 Јануари 2018, 06:41:02 am »
Ај честито!

Фотки нешто?

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
« Одговори #767 на: 17 Јануари 2018, 22:48:29 pm »
Или K20A2 од Грција. Самиот мотор и менувач е евтин, околу 2000 евра, ама целиот swap.... ќе фати 5 ко ништо. Математиките се правени само парите потешко се прават. :)

Кога последен пар праша во Грција за таков мотор? Дај кажи каде стои за 2 000 евра уште денес имам купувач за него.До вечер ке одиме да го земеме.Мислам оти имаш малку грешка во сумата :D
До пред некоја недела имаше две хонди еп3 во хрватска, комплетни и во возна состојба за 3000 и 3500 евра на англиски таблици. Нема врска колку е стар, моторот е многу популарен и има многу потенцијал за тјунинг и многу поддршка со афтермаркет делови, мада и како сток не е воопшто лош. За во EK е must have. :)
Нормално, еден од најдобрите мотори на Хонда и стандард е ракета :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

И го возев тој мотор во Акордот :D

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #768 на: 17 Јануари 2018, 23:38:56 pm »
И јас би сакал да се насладам на слики па и клипче ако може.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #769 на: 18 Јануари 2018, 00:23:38 am »
После месец дена колата е завршена, презадоволен сум останаа уште некои ситници да се досредат само.
Има видео во Хонда клуб се пуштив со ВТИ и неможе да ми избега повеќе од кола и тоа уште не беше досреден моторот, отворот од кутијата лежеше на стубот и немаше доволно воздух, лоши гуми се слуша на видеото колку шлајфува.
Денес земав свеќици NGK (Старите беа Bosch во катастрофална состојба, максимално истрошени) и уље Motul 300V, сега има некое си Тотал пред 14.000км ставено. Ми остана уште филтер за уље највероватно ќе земам од Хонда.
Моторот останува се стандард ништо нема да се чепка фабрички е со P28 компјутер и 4-2-1 грана, можно е само K&N пенален филтер да земам.

aj sea,gumite ne cinele ....

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
« Одговори #770 на: 18 Јануари 2018, 21:42:23 pm »

aj sea,gumite ne cinele ....

Па ти ме напна да ги ставам зимските подобро ке било ;D

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
« Одговори #771 на: 18 Јануари 2018, 21:56:54 pm »

Вчера ги сменив свеќиците.
Ќе ставам видео деновиве Civic D16Z9 vs Accord F20B6 ;D ;D ;D Ќе има и слики само да го потсредам малце кошот, уште километражата остана да ја направам па малце е растурено штрчат некои жици што се од VSS-то.

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
« Одговори #772 на: 02 Февруари 2018, 15:27:52 pm »
Буквите ќе бидат како на првите слики.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #773 на: 02 Февруари 2018, 21:29:18 pm »
Убаво изгледа. Филерот го прскаше на подебел слој или слабо ти е одмастен капакот пред да го прскаш? Гледам ко меурчиња ти е направен.
Битно финишот е одличен :)

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
« Одговори #774 на: 03 Февруари 2018, 01:47:45 am »
Убаво изгледа. Филерот го прскаше на подебел слој или слабо ти е одмастен капакот пред да го прскаш? Гледам ко меурчиња ти е направен.
Битно финишот е одличен :)

Хахах добро си приметил морав да прскам подебел слој, на едно место и ми протече филерот. Немав за компресор филер па некој спреј најдов низ гаража а спреј ко спреј ако е тенок слој после кога се шмиргла филерот со едно поминување цел ке се извади. А и ради температурата да има некоја подлога измеѓу бојата и капакот, п.с одлично искочи како што брзав за 1 ден да го завршам не ни очекував ваков крај.

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1383
  • Велешанче
« Одговори #775 на: 03 Февруари 2018, 01:53:15 am »
Дај слики монтиран, вака изгледа одлично
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
« Одговори #776 на: 03 Февруари 2018, 18:19:58 pm »
Еве како изгледа на кола.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13975
« Одговори #777 на: 03 Февруари 2018, 18:36:31 pm »
Топовини!

Продај ми ја ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #778 на: 03 Февруари 2018, 19:09:31 pm »
Следно, капакот над грана фаќај го.
Хондава е појава у живо.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5577
« Одговори #779 на: 03 Февруари 2018, 19:13:13 pm »
Фали еден полжав голем тука кај граната :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html