Денес го видов FilipV на раскрсницата кај FON и МакАутоСтар. Му свиреше ревносно на тој пред него и гестикулираше нешто доста нервозно додека возеше позади возилото. Прилично некултурно, лепејќи му се после семафорот на браник. Уствари, да не изреагираше така некултурно, немаше ни да го приметам
А шпиц време 16:15-20, очекуваш луѓето да се смирени во гужвата... 
Прочитана книга е, ја не знам зашто уште некој се пали на неговите ишарети.
Aбе ти може си прочитал, али дали нешто си разбрал - тоа е друго прашање. А треба да читаш со разбирање, иначе џабе.
За гестикулирање не сум гестикулирал, освен можеби во фантазиите на Симо. За кратко свирнување (не знам што му значи „ревносно“ на симо, нема подесување на јачината на свирањето барем не кај мојата кола) може и сум свирнал. Но, со ништо од тоа...
(...пази сеа, ова е битниот момент џиџи, ако више си мераклија за читање...)
...не сум ја загрозил безбедноста во сообраќајот. Тоа што ти, како и еден куп други, ме стереотипизираш па реагираш на секое отстапување од стереотипот, повеќе зборува за тебе отколку за мене. А бидејќи немаш блага претстава што е стереотип, за да разбереш што ти кажувам треба прво на википедија да прочиташ што е стереотип. Само напред, ти незаситнику по знаење.
А ти Симо престани да инсинуираш со измислени гестикулации и „ревносни“ свирења. Ко некој увреден џак-шестак си ебате.