Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2882167 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #5925 на: 28 Мај 2017, 11:24:52 am »
Картите сеуште не се пуштени. Тоа демек ке бидат по 500еу карта, може да најдеш по толку некој да продава пред врата. Инаку мислам дека беа околу 40-60еу. Се знае дека Манчестер е првиот тим што ке патува за Скопје, а се чека вториот тим, Реал или Јувентус.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #5926 на: 28 Мај 2017, 11:58:45 am »
Мислам дека цените беа објавени и ќе бидат некаде од 15-40е ако не се лажам..
Проблемот ќе биде како да се стигне до карта, бидејќи само он-лајн ќе биде продажба и ќе се продадат многу брзо, веројатно дента по обајавување на продажбата :)

Имаше едно девојче пишано на инстаграм дека бара карти, бидејќи онлајн веќе биле распродадени. Веќе да се пуштени, а не се ни знае кој со кого ќе игра? :)
Таман работа на финалиња да се чека кој со кого ќе игра па да се продаваат карти.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45165
  • Il Moderatore
« Одговори #5927 на: 28 Мај 2017, 12:21:17 pm »
Мислам дека цените беа објавени и ќе бидат некаде од 15-40е ако не се лажам..
Проблемот ќе биде како да се стигне до карта, бидејќи само он-лајн ќе биде продажба и ќе се продадат многу брзо, веројатно дента по обајавување на продажбата :)

Имаше едно девојче пишано на инстаграм дека бара карти, бидејќи онлајн веќе биле распродадени. Веќе да се пуштени, а не се ни знае кој со кого ќе игра? :)
Верувај ми, не се распродадени и не се пуштени во продажба. ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830
« Одговори #5928 на: 28 Мај 2017, 20:40:50 pm »
Не се пуштени за да бидат распродадени. Неможе да ги пуштат затоа што тимовите добиваат одреден број на карти што им следуваат нив и на нивните навивачки групи, а пошто не се знае кој се тимовите, неможе ни да ги пуштат. А тие цените... некој пробува да напрај дубара ем превара. Као што деновиве сите шеруваат на фејсбук карти од луфтханза, демек 230 бесплатни карти. Домејнот е регистриран на 23ти месецов и контакт е Private Eye со мејл на џемаил. Ма дај...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #5929 на: 28 Мај 2017, 20:55:52 pm »
Некоја препорака за наменски патики за трчање?

До сеа сум зимал само нормални, скејтерски и за баскет, па не знам на што да обрнам внимание или кој бренд би бил најподобен.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #5930 на: 28 Мај 2017, 20:59:42 pm »
Побарај Asics DynaFlyte или буџет варијанта Asics Gel, знам ги нема кај нас ама ги бараа овие модели трчачиве баш сега кога беше маратонов беше муабетов за патиките. И New balance исто златен стандард за трчање од стално.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5931 на: 28 Мај 2017, 21:00:54 pm »
Имаш најразлични, јас би барал од New Balance trail running shoes, од причина што се најиздржливи на секаков терен.
Последните што ги имав со каунтер имав истрчано со нив преку 4000км и не знам колку хајкинзи, зборам вистинска статистика.

Ол треил се патики за секаков терен а цената е приступачна, зирни на сајт.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #5932 на: 28 Мај 2017, 21:16:50 pm »
Некоја препорака за наменски патики за трчање?

До сеа сум зимал само нормални, скејтерски и за баскет, па не знам на што да обрнам внимание или кој бренд би бил најподобен.

Иди во некој Siemes Schuhcenter и си купи Asics за трчање или тенис со гел. Од ланската сезона се за некои 3-40 евра. Ќе се препородиш.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5933 на: 28 Мај 2017, 21:42:10 pm »
Фала момци!

New Balance немам заприметено по продавнициве, додека некој модел на Asics (појма неам кој) најдов за 35 евра во Deichmann.

Секако дека има и "пазарски" у Лидл и Алди што се по 10ина евра, ама не би зимал такви :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #5934 на: 28 Мај 2017, 22:42:48 pm »
У Deichmann се наоѓаат патики по прифатливи цени,јас имам два пара од нивните брендови Victory мамата им ја расплакав цела германија ја прошетав со нив и еве уше ги носам нигде се немаат скинато а екстра удобни се.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5935 на: 28 Мај 2017, 23:10:42 pm »
Овие ги најдов, појма неам ги бива ли или не:

Asics Rapid 5

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #5936 на: 29 Мај 2017, 02:53:16 am »
Nike: http://store.nike.com/us/en_us/pw/mens-runners-must-have/7puZrc6
Adidas: Ultraboost, Pureboost
Asics: скоро било кои што ти одговараат
(ова се реално скапи патики)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6706
« Одговори #5937 на: 29 Мај 2017, 07:05:14 am »
Овие ги најдов, појма неам ги бива ли или не:

Asics Rapid 5
Никако! Ова ти се буџет линии ка асикс.
Од пред година активно трчам, идам по маратони и такви работи. Поминав 800км со Асикс ГТ 2000-3 и патиките се многу стабилни. Сепак, како најголема болка на генерално сите асикс модели е транзицијата. Сега имам наик вомеро 11 и не се толку стабилни али патиката е преудобна и многу побрза. Има многу подобри патики од адидас и наик што кога трчаш имаш филинг при секој удар како се повраќаш назад (bounce back) ефект. Кај асикс при секој скок е меко ама патиката не те дава ефект на отскокнување, ама од друга страна се многу стабилни и повреди помалку можеш да очекуваш на нозете.

Од асикс барај нимбус/кумулус/гт модели/кајано (во зависност какво стапало имаш), од наик барај пегасус/вомеро/zoom-structure а од адидас сupernova Sequence 9/supernova glide.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5939 на: 29 Мај 2017, 08:10:38 am »
Дечки, фала за предлозите, али да напоменам дека барам нешто што е поише наменето за трчање него ли патиките што ги носам нормално.
Не планирам да идам по маратони и сериозно да се занимавам со ова, така да, би одел максимум до кај 50 евра.