Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2304733 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #5805 на: 25 Април 2017, 20:45:23 pm »
кај мене има разлика. моментално ја симињам Carmageddon: Reincarnation. на таа игра доста тапа ми беше графичката, ќе пробам, и ќе видам и тука разлика. во меѓувреме се симиња и Battlefield 1, Assassins Creed: Syndicate, Black Ops 3 и уште по некоја (игри на кои знам дека едвај мрдаа работиве), па очекувам да има доста напредок. :D

да спомнам само, процесорот ми е клокнат на 3.6GHz.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #5806 на: 25 Април 2017, 20:54:22 pm »
Battlefield 1 на резолуција 1270х700 со некои детали на медиум, идеше со по 25-30 фрејма кај мене.
Не е многу захтевна игра, а и не е нешто посебно, тапа мисии, брзо се завршува, скоро сите мисии можеш во Stealth да ги завршиш.
Откако ја завршив, гледав Speedrun  на јутуб, една мисија каде што се движиш низ ровови, можеш за 30 секунди да ја завршиш ако само претрчаш, додека да те забележат и почнат да пукаат војниците, ти си далеку напред.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5807 на: 25 Април 2017, 21:19:01 pm »
Глеам се зазборевте за игри...
Строго за игри, боље е инвестиција у конзола (многу веројатно ПС4) или у конфјуктор?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5808 на: 25 Април 2017, 21:23:19 pm »
Строго за игри, боље е инвестиција у конзола (многу веројатно ПС4) или у конфјуктор?

Вечита дилема.... Копљутор е побољи и поскап. Конзола е пали-пуцај. Копљуторот ти е ОС, драјвер, антивирус, печ, крак, мишот не ти кликал, тастатурата лизгала, картицата не вадела миљон фрејмови на дум 2, кулерот затропал, напајањето сварило кафе...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5809 на: 25 Април 2017, 21:26:16 pm »
PC master race.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #5810 на: 25 Април 2017, 21:34:02 pm »
нејќум конзоли. никад не сум ги сакал. претпочитам компјутер. :D

а инаку, само за игри, најверојатно е попрактично и поисплатливо би било конзола...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5811 на: 25 Април 2017, 21:46:39 pm »
После само 10 игри купени исплатливоста у ѓубре нема да можеш да ја најдеш не па дома пред тв. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5812 на: 25 Април 2017, 21:51:41 pm »
А бе така ако глеаме и филмови во кино се апсолутна глупост. Глеј си ги од замунда и пајрат беј, ќар до гуша.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5813 на: 25 Април 2017, 22:18:34 pm »

Вечита дилема.... Копљутор е побољи и поскап. Конзола е пали-пуцај. Копљуторот ти е ОС, драјвер, антивирус, печ, крак, мишот не ти кликал, тастатурата лизгала, картицата не вадела миљон фрејмови на дум 2, кулерот затропал, напајањето сварило кафе...

Абе еве, убавото е што на компјутерот ќе може и да се работи, меѓутим, за да може компјутерот „мазно“ да вози игрици како што би го тоа правела конзола, треба грда пара да се заџитка... Чинам испод некои 1200 евра, тешко би можело да се склопи гејмерска конфигурација (мада одамна немам гледано цени на хардвер). А од друга страна, ПС4 се наоѓа за 300 евра со два контролери и можда и по некоја игра у пакет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #5814 на: 25 Април 2017, 22:21:07 pm »
ПС4 мислам дека неможе да играш игри режени од луге што ги продаваат по 150 денари од ЦД рецимо. Мислам дека заклучени се, не се чипуваат, ќе мораш оригинал игри.
Мислам дека X-box е подобра варијанта од ПС4.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5815 на: 25 Април 2017, 22:24:23 pm »
Не планирам, а не ни можам да набавувам пиратски софтвер за 15 миљарди на пазарче :)

Дали мислењето за Икс Бокс ти е базирано само на достапноста на игрите, или поради нешто друго?

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #5816 на: 25 Април 2017, 22:27:03 pm »
Поради достапноста на игрите, другар го има Xbox 360, значи постарата верзија, не Xbox One, по 150 денари од ЦД го чинат игрите, од човек ги набавува тука и му работи засега сеуште ок. Можеш и хард диск да закачуваш на Xbox-от.

Е сега таму горе во Германија незнам, ако е идентично набавувањето на игрите и за Сони и Хбокс, ондак можеби би било идентично, не би имало разлика мегу двете конзоли.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5817 на: 25 Април 2017, 22:28:50 pm »
Достапноста на игрите ќе ја тргнеме на страна... Дали од функционален аспект Икс-Бокс нуди нешто повеќе од ПС4?

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5818 на: 25 Април 2017, 22:29:32 pm »
Да Red Ring of Death само дисфункционален е аспектов :D
« Последно менување: 25 Април 2017, 22:36:21 pm Klen »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #5819 на: 25 Април 2017, 22:36:54 pm »
Достапноста на игрите ќе ја тргнеме на страна... Дали од функционален аспект Икс-Бокс нуди нешто повеќе од ПС4?

Ти кажав, бидејки си во Германија, можда исто би било. Тука кај нас би избрал Хбокс заради достапноста на игрите по поефтина цена што можеш да ги набавуваш.
Е сега дали е вистина или незнам, тој што му ги реже игрите на другаров му велел дека требало специјален режач или програм за да можеш да ги режеш во домашни услови.
Дали е вистина или не, не сум се замарал да гуглам.