Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2298836 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #5460 на: 23 Февруари 2017, 16:04:40 pm »
Искрено, не сум слушнал, до пред 3 години не сум купувал никаков “домакински“ производ.

Живеев со моите родители и за тие “домакински“ работи се грижеше мајка ми, пред 3 години се одомаќинев и сеуште учам некои работи.

Препорака за оние роботправосмукалка, роботсмукалка или како и да се викат.. Има едни во Лилд некоја Vileda марка, Лилд знае да има квалитетни работи, само овие се малку специфични производи.

Како што гледав по интернет добри отценки има iROBOT Roomba 615 и се мислам помеѓу iROBOT Roomba 615 и Cleanmate S800 можам да речам дека се средна класа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5461 на: 23 Февруари 2017, 16:23:06 pm »
Исто како „палома“ и „виледа“, и овие роботизираниве усисивачи се викаат „румба“, по производителот кој прв пат ги претставил на пазарот.

Веројатно го бива тој Roomba 615.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #5462 на: 23 Февруари 2017, 17:32:40 pm »
Искрено, не сум слушнал, до пред 3 години не сум купувал никаков “домакински“ производ.

Живеев со моите родители и за тие “домакински“ работи се грижеше мајка ми, пред 3 години се одомаќинев и сеуште учам некои работи.

Препорака за оние роботправосмукалка, роботсмукалка или како и да се викат.. Има едни во Лилд некоја Vileda марка, Лилд знае да има квалитетни работи, само овие се малку специфични производи.

Како што гледав по интернет добри отценки има iROBOT Roomba 615 и се мислам помеѓу iROBOT Roomba 615 и Cleanmate S800 можам да речам дека се средна класа.

Само Roomba, другиве се само лоши клонови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5463 на: 23 Февруари 2017, 17:34:52 pm »
Јас имам еден Виледа робот, ама не усисава него само го мете ѓубрето, пази.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5464 на: 23 Февруари 2017, 17:44:24 pm »
Фала дечки за информациите, па ке пренесам импресии.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #5465 на: 23 Февруари 2017, 18:00:21 pm »
Ние имаме роомба,  седумсто и нешто е бројката, година дена е и до сега вжбрка работа со оглед на тоа што нема теписи и прагови ја пуштаме и за 2 саати помине секаде...

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5466 на: 23 Февруари 2017, 20:59:24 pm »
Си порачав iROBOT Roomba 615, во меѓувремено си купив и составував оние шкафчиња(помошни масички) што се до креветот.

Само касно ми текна да ги составувам и треба малце да се закова со шајки, позади тој дел што е, ама не сакам да ми се налути комшиката, па да ме кара(на српски језик)

Обожавам кога купам мебел и кога треба сам да го склопеш. Доброволно ке се пријавам во Јуск и Икеа да одам да го монтирам мебелот

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5467 на: 23 Февруари 2017, 22:50:22 pm »
И алатот со кутијата ти е од ИКЕА 100% сум сигурен и јас го имам истиот ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5468 на: 23 Февруари 2017, 23:48:30 pm »
Имам јас натиго-дајмиго и со Икеа и со Јуск. Башка една година работно искуство во Јуск на вилушкар, па ете се нудам на Икеа монтер на мебелот да им бидам ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5469 на: 24 Февруари 2017, 03:03:18 am »
Купи од Мебел - Ви детска соба и склопи ја да те видам. Упаството/шемата им е комедии. А од Икеа ебаго се ти е нацртано ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5470 на: 24 Февруари 2017, 15:22:18 pm »
хахаха, е тоа е вистински предизвик гарантирано

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #5471 на: 24 Февруари 2017, 19:23:03 pm »
Пробав оние Роомба(роботправосмукалка) и тоа не ни одговараше и го вративме. Проблемите беа следните,

прво, имам дебел теписон(влакнест, долги влакна) и таму метење не помага, само смукање. Овие роботправосмукалки(Роомба) не смукат, метат. И не функционира на вакви теписони

второ, треба сите прагови да се тргнат, а на некои места кај праговите има и кабел за тв, интернет и сл.

трето, малце е гломазен и не поминува низ ногарки на тв масичка и норагки на столовите во кујната, а таму е најпотребно.

и затоа жената ми подари нова правосмукалка Bosch 2in1 безжична. Баш пробав на тој проблематичен теписон, дали ке усисува трошки и супер си ја врше работата. Башка може да се трансформира во рачна и да се искористи и за во кола.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #5472 на: 24 Февруари 2017, 20:09:58 pm »
Знае жена ти што да ти подари. :D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #5473 на: 25 Февруари 2017, 12:26:12 pm »

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #5474 на: 25 Февруари 2017, 12:28:28 pm »
Најс, вери најс
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата