Самата средина каде живее пчелата, одредени услови мора да се исполнат, не знам точно но еве комшија прв кој одгледува пчели ми кажувал дека ако сакаш навистина пчелата да даде резултати мора во точно одредени денови и во точно одредено време во тој ден да се изврши подготовка на пчелата ако може така да го наречам тој процес, односно да им стави храна, припрема за зима, заштита од болести и кој знае што се им прави друго немам појма ама знам дека пред некоја година кога во Паланка ретко кој од пчеларите имаше извадено мед тој пак имаше принос како и секоја друга година.
Пак ќе кажам јас сум лаик и немам појма од одгледување на пчели и производство на мед но медот кој го понудив за продажба лично гарантирам за него пошто знам каде се одгледува пчелата и многу битно кој ја одгледува. Нема дубари. Јас лаички со мои зборови од моето скромно т.е никакво познавање за пчеларството објаснив што јас подразбирам под органски мед. Ако ти или некој друг сакате да знаете повеќе за органски мед го имате чичко гугл на располагање, ако сакате мед да купите повелете. Има членови тука кои купија и можат да споделат оценка за квалитетот на медот.
Едит: Еве Passat3B веќе споделил
Си купив мед од кај Дибидус на форумот, органски, чист.. за мерак