Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2027050 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14910 на: 06 Декември 2024, 23:46:04 pm »
Не им давај идеи...

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2082
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14911 на: 07 Декември 2024, 06:35:13 am »
Нека ти е со среќа електричното возило -немам што да кажам повеќе скептик сум за струја нели рже моторот да капка бензин ... ... Лека полека ке им дојде крајот на машинистите што тупеа глава по 7-8години на школо....до кај отиде светот кога Г класа ја направија на струја тоа ти е а не други модели ... како смо се надали добро смо се удали.Среќно

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #14912 на: 07 Декември 2024, 09:43:39 am »
Vcera bev do Skoda, sakam Superb Combi 2.0 TDi 4x4 190ks. Broevi za donacii naskoro

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #14913 на: 07 Декември 2024, 17:38:13 pm »
Си купив вчера електрична четка за заби (доаѓа со 3 глави во кутија), првпат користам во животов. Исто си докупив и две глави - S2 Sensitive.

@Ordevski - Док, мислам дека доволно се обучив теоретски како да постапувам. Сабајлево првпат се измив заби, супер делуваше, скоро како да сум бил на чистење забен камен. Ќе ми треба малку време да научам да не стругам лево - десно/горе - доле мануелно.
« Последно менување: 07 Декември 2024, 17:52:54 pm balanar »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #14914 на: 07 Декември 2024, 19:42:28 pm »
Mene Oral B ne mi pomaga bash so zaben kamen

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #14915 на: 07 Декември 2024, 19:54:21 pm »
Нешто не правиш како што треба, сеа баланар ке ти каже каде грешиш. Он има читано и еднаш измиено и одма знае, видиш сеа ке затворат и забниве ординации се ке се прави со четката.

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
« Одговори #14916 на: 08 Декември 2024, 00:50:46 am »
Си купив вчера електрична четка за заби (доаѓа со 3 глави во кутија), првпат користам во животов. Исто си докупив и две глави - S2 Sensitive.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

@Ordevski - Док, мислам дека доволно се обучив теоретски како да постапувам. Сабајлево првпат се измив заби, супер делуваше, скоро како да сум бил на чистење забен камен. Ќе ми треба малку време да научам да не стругам лево - десно/горе - доле мануелно.
Со здравје да си ја служиш, немам искуство со Филипс, јас користам на оралБ. Филипс мислам дека е со горе-долу движења, а оралБ е со "ротирачки" (врти напред-назад но не цел круг). Сигурно повеќе знаеш како да ја користиш од мене. Јас после електрична не би се вратил на обична. Како да не сум се миел добро претходно.
Марче, сигурно имаш таква природа и генетика. Нема четка што ќе ти помогне, само може малку да ти ја забави акумулацијата на каменот. Пробај да пиеш повеќе вода за почесто да мокриш и повеќе минерали да исфрлаш. Дали можеби имаш проблем и со песок/камења во бубрезите?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #14917 на: 08 Декември 2024, 06:35:36 am »
Use sum nemal kamen ili pesok ama nakaj zabi ako ne isciatam ednash godishno napred zabar sum lom

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #14918 на: 10 Декември 2024, 09:06:38 am »
Konec, interdentalni cetkici i Curaprox single navecer cetkanje od vnatresna strana pomaga mnogu vo namaluvanje zaben kamen. Modernite elektricni cetki imaat i ultrazvuk koj simulira cistenje na zaben kamen (brmcaloto kaj zabar raboti so ultrazvuk i so pomos na vibracii i voda gi oddeluva naslagite od samata zabna povrsina).

Mnogu se mislev i jas da si kupam elektricna cetka za zabi, ama sega za sega cetkam na raka so Curaprox Velvet ili 5460 verzijata i single za tesko dostapnite mesta. Veke tri godini ne sum imal problem so kamen i naslagi (iako odam ednas godisno na temelno cistenje koe e poveke kako profilaktika otkolku temelno cistenje).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 395
  • The best or nothing.
« Одговори #14919 на: 10 Декември 2024, 11:12:26 am »
@Ordevski која е добра четка од оралб? Филипс, многу се солени за мој џеб.
А сега по ново, има едни како уреди, каде што "прскаат/шприцаат млаз" , ама по 200-250 евра се.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #14920 на: 10 Декември 2024, 11:15:30 am »
@Luki Junior, не сум пропуштил до сега твој пост да прочитам, пошто стално имаш издржани муабети, ама со латиницава поќе се мачам во последно време. Дај чкрапни ја на телефоно глаголицата наша насушена ако не ја наплаќаат во Германија... ако сакаш, не е заповед... ;D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
« Одговори #14921 на: 10 Декември 2024, 11:31:31 am »
А сега по ново, има едни како уреди, каде што "прскаат/шприцаат млаз" , ама по 200-250 евра се.
Барај iQ3 или ако најдеш постара како 2000 профешнл, да имаат сензор за притисок, другото горе доле е исто, не ти требаат од 200-300еур за поврзување со телефон.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #14922 на: 10 Декември 2024, 11:48:47 am »
@Luki Junior, не сум пропуштил до сега твој пост да прочитам, пошто стално имаш издржани муабети, ама со латиницава поќе се мачам во последно време. Дај чкрапни ја на телефоно глаголицата наша насушена ако не ја наплаќаат во Германија... ако сакаш, не е заповед... ;D

<offtopic>
Na sluzben kompjuter ne stavam kirilica da ne me gledaat popreku koga menuvam layout na tastatura koga imam Review/Collaboration/Prototyping sessions i koga kuckam moze da letne nekoj zbor na kirilica. Za programiranje, germanski layout e ubitacno grozen, a koga vidat kirilica imaat strasna alergija i odma se pocnuva Rusija site ke ne pregazi.

Od telefon ne pisuvam oti imam debeli prsti kako radoviski kebapi.

</offtopic>

.
Toa e brza zamena ako ne ti se koristi konec i interdentalni cetkicki. E sega, moze i podobro da e za zlabinata oti nema fizicko trienje so cetkickite, ama ne znam kolku e efektivno.... Dobrata strana e so moze ponekogas da mu stavis Betadine/Fizioloski Rastvor/drugi medikamenti za usna praznina za da zazdravuvaat zlabinite.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #14923 на: 10 Декември 2024, 12:06:01 pm »
Ок шом е таква работата :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #14924 на: 10 Декември 2024, 12:52:19 pm »

Имашe одлични Филипс за 3000-4000 денари, како мислиш прескапи?

https://www.neptun.mk/categories/ELEKTRICNI_CETKI_ZA_ZABI/PHILIPS-HX-6803-04

IQ3 е 3900, а е полоша.
Тие со млазовите не се за миење заби, него за чистење помеѓу нив.