@Luki Junior, не сум пропуштил до сега твој пост да прочитам, пошто стално имаш издржани муабети, ама со латиницава поќе се мачам во последно време. Дај чкрапни ја на телефоно глаголицата наша насушена ако не ја наплаќаат во Германија... ако сакаш, не е заповед...
<offtopic>
Na sluzben kompjuter ne stavam kirilica da ne me gledaat popreku koga menuvam layout na tastatura koga imam Review/Collaboration/Prototyping sessions i koga kuckam moze da letne nekoj zbor na kirilica. Za programiranje, germanski layout e ubitacno grozen, a koga vidat kirilica imaat strasna alergija i odma se pocnuva Rusija site ke ne pregazi.
Od telefon ne pisuvam oti imam debeli prsti kako radoviski kebapi.
</offtopic>
@Ordevski која е добра четка од оралб? Филипс, многу се солени за мој џеб.
А сега по ново, има едни како уреди, каде што "прскаат/шприцаат млаз" , ама по 200-250 евра се.
.
Toa e brza zamena ako ne ti se koristi konec i interdentalni cetkicki. E sega, moze i podobro da e za zlabinata oti nema fizicko trienje so cetkickite, ama ne znam kolku e efektivno.... Dobrata strana e so moze ponekogas da mu stavis Betadine/Fizioloski Rastvor/drugi medikamenti za usna praznina za da zazdravuvaat zlabinite.