Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2027482 пати)

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14790 на: 18 Ноември 2024, 10:23:06 am »
Тоа што го имам со кутија да, колекционер сум не сум баш мн мн по гејмањето, иако знам да упалам некад да играм по нешто. Договорено е јас да си ги чистам конзолите, џојстиците додатоците и сите останати тракаташки, лично и јас сакам да си ги чистам и прередувам. Здравје кога ќе средам се како што сакам ќе постирам и слика. Инаку гледам да се грижам максимално што можам и за контролерите  (се дополнуваат барем 1 месечно иако не се користени поради батериите ). Еве чисто и слика од ПЦ бирото :)

Добара сетап, браво. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #14791 на: 18 Ноември 2024, 21:51:03 pm »
Тоа што го имам со кутија да, колекционер сум не сум баш мн мн по гејмањето, иако знам да упалам некад да играм по нешто. Договорено е јас да си ги чистам конзолите, џојстиците додатоците и сите останати тракаташки, лично и јас сакам да си ги чистам и прередувам. Здравје кога ќе средам се како што сакам ќе постирам и слика. Инаку гледам да се грижам максимално што можам и за контролерите  (се дополнуваат барем 1 месечно иако не се користени поради батериите ). Еве чисто и слика од ПЦ бирото :)

Добара сетап, браво. :)
Ти благодарам! Се надевам ќе го пролепшам во блиска иднина :D :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #14792 на: 19 Ноември 2024, 09:52:23 am »
Се канам да зеам PS5 за Нова година. Шо препорачувате да се земе, од каде, сакам да зеам со два џојстици :) да играме со малиот.

Гледав сеа излегол Ps5 Pro, ама некако не ми ги оправдува толкав премиум за тоа што се добива, и така неам толку добар ТВ да се гледа толку разлика.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #14793 на: 19 Ноември 2024, 10:24:30 am »
Во Сет, Slim + 2 џојстици: https://setec.mk/sony-playstation-5-disc-edition-slim-console-extra-dualsense-wireless-controller-20690
Или ако ти се шета до Плаисио, Slim, 2 џојстици и Fifa, околу 34К треба да те фати со поврат на ДДВ: https://www.plaisio.gr/gaming-zone/konsoles/sony-playstation-5-slim-dualsense-white-ea-sports-fc-25_4635523

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #14794 на: 19 Ноември 2024, 10:27:36 am »
Во Сет, Slim + 2 џојстици: https://setec.mk/sony-playstation-5-disc-edition-slim-console-extra-dualsense-wireless-controller-20690
Или ако ти се шета до Плаисио, Slim, 2 џојстици и Fifa, околу 34К треба да те фати со поврат на ДДВ: https://www.plaisio.gr/gaming-zone/konsoles/sony-playstation-5-slim-dualsense-white-ea-sports-fc-25_4635523

Да ама веќе plaisio не враќале директно на сметка пари како порано. Мора пак да се враќам Солун да зеам скрос ДДВ. Едино во Лерин некако да го нарачам преку Бабакис или како и да се викаше, па да ми го даде без ДДВ.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #14795 на: 19 Ноември 2024, 10:32:12 am »
Ааа, не сум знааел тоа. Во Гигатрон го има за 42К, ама они враќаат преку Global Blue и помалку. Не паметам колку ми вратија мене кога го земавме.
Го порачав во најблискиот салон, пристигна за некој ден, па го земавме од Ниш мислам.

Ако не ти шета нешто до Србија, инаку би го земал од тука, нема да има разлика во цена(можда и поскапо ке те фати од Србија). Башка деновиве најверојатно ке пуштат Црнечни Петок, па може ке го намалат уште нешто во Сет.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 692
« Одговори #14796 на: 19 Ноември 2024, 10:36:08 am »
Дечки,
Ако може малце помош.
Барам нешто како оние малите конзоли со по 600+ игри, со малечок џојстик и со пиштоли, но да е со HDMI приклучок.
Како тие игрите со патките што ги пукавме ние кога бевме мали.
Имаше некаде видов Play Station 1 со вградени стари игри..
Дали некој знае каде можам да купам, и дали има нешто друго штпо не знам дека постои, секој совет е добредојден.

Сакам малата, скоро 6 години, да почне да игра некоја игра со размислување, да минува нивоа или нешто.
Не верувам дека Play Station 4 или 5 ке ми помогне, таму претпоставувам се покомплицирани игри, и сите мора цело време да се купуваат ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #14797 на: 19 Ноември 2024, 10:40:25 am »
@Carpathian Lord - Купи од тука, не носи од странство. Ем помалку заебанции, ем во ситуација да стреба, полесно се брка гаранција. Моја препорака е да купиш Disc Edition, како во Сет понудата. Ќе можеш да купуваш половни игри, нешто што не е опција ако имаш само digital downloads.

Иначе, и јас разгледувам. Сакав да купам PS5 Pro 30th Anniversary Edition, ама тие се само дисклес и ќе треба да купам и посебен драјв. А не дека нешто играм многу (имам и PS3 и PS4), него онака, чивијата...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #14798 на: 19 Ноември 2024, 12:08:19 pm »
Се канам да зеам PS5 за Нова година. Шо препорачувате да се земе, од каде, сакам да зеам со два џојстици :) да играме со малиот.

Гледав сеа излегол Ps5 Pro, ама некако не ми ги оправдува толкав премиум за тоа што се добива, и така неам толку добар ТВ да се гледа толку разлика.

Обавезно слим, поготово ако се наоѓа некоја поасолна понуда. Ако ти е битно, или ако имаш постари игри, онда „Диск-едишн“, наместо диџитал.

PS5 Pro излезе на 07.11. и солидна цена има. Оваа недела има акција у еден од маркетиве тука, од 800 е намален на 730, мада претпоставувам дека веќе отишле залихите :)

Секако е прописно висока цената, за нешто што нема да му го видиш комплетниот ќар, ако не исполнуваш други услови (што знам каков ТВ, а у).

@Carpathian Lord - Купи од тука, не носи од странство. Ем помалку заебанции, ем во ситуација да стреба, полесно се брка гаранција. Моја препорака е да купиш Disc Edition, како во Сет понудата. Ќе можеш да купуваш половни игри, нешто што не е опција ако имаш само digital downloads.

Иначе, и јас разгледувам. Сакав да купам PS5 Pro 30th Anniversary Edition, ама тие се само дисклес и ќе треба да купам и посебен драјв. А не дека нешто играм многу (имам и PS3 и PS4), него онака, чивијата...

Огин го горит Брезово... Последно што видов беше 1200 евра. Плус оптички драјв, плус штендер за исправено да стои... Ѓаол ипол.

Ни со туѓи пари не би го купил :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #14799 на: 19 Ноември 2024, 12:12:58 pm »
Во Скопје во Галерија преднарачките беа 500 евра. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14800 на: 19 Ноември 2024, 12:15:32 pm »
Многу евтино, не знам од каде таа цена ја извадиле. За тие пари би го пазарил без око да ми трепне.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ivanduk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #14801 на: 19 Ноември 2024, 12:21:16 pm »
Дечки,
Ако може малце помош.
Барам нешто како оние малите конзоли со по 600+ игри, со малечок џојстик и со пиштоли, но да е со HDMI приклучок.
Дали некој знае каде можам да купам, и дали има нешто друго штпо не знам дека постои, секој совет е добредојден.

Сакам малата, скоро 6 години, да почне да игра некоја игра со размислување, да минува нивоа или нешто.
Не верувам дека Play Station 4 или 5 ке ми помогне, таму претпоставувам се покомплицирани игри, и сите мора цело време да се купуваат ?

Мислам дека игрите со пиштоли, како Duck Hunt работат само на стари CRT телевизори, не на модерни

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14802 на: 19 Ноември 2024, 12:24:07 pm »
Дечки,
Ако може малце помош.

Чинам дека вакви конзоли се наоѓаат на АлиЕкспрес.

Јас земав пред некое време, и имаше верзии на Contra, Super Mario, Tetris, Snow Bros итн.

Ваљда има понапредни верзии, кои имаат соодветни контролери, ХДМИ приклучок и слично. Ми имаа испаднато некои реклами на Инстаграм, ама појма неам кој ги продаваше.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997
« Одговори #14803 на: 19 Ноември 2024, 13:34:59 pm »
Многу евтино, не знам од каде таа цена ја извадиле. За тие пари би го пазарил без око да ми трепне.
Zatoa sto kolat. Profit do jaja, kako i za se drugo napukaj cenite do nebo....

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #14804 на: 19 Ноември 2024, 14:44:08 pm »

Моја препорака купи си од некоја наша локална продавница само поради гаранцијата. За жал PLaystation нема интернационална гаранција така да и да земеш од странство недајбоже да ти притреба нема да ти ја прифатат гаранцијата во Галерија.

Во Скопје во Галерија преднарачките беа 500 евра. :)
  Во preorder имаше обичен слим anniversary edition и беше 500 евра, се мислев и јас да го нарачам заедно со уште еден контролер anniversary edition. PS5 про немаше можност за preorder anniversary edition туку ги имаше обичниот контролер, Edge контролерот и порталот во anniversary верзија.