Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2295615 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #14085 на: 26 Март 2024, 15:13:17 pm »
Си гугат

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #14086 на: 26 Март 2024, 15:23:14 pm »
Се спремив за промена на гумите, ќе видиме како ќе се покажи наредните дена

И вакви гумици, некој прашуваше од кај да купи, кај нас на лагер не верувам дека ги има некаде, на ebay се 8€ парчето

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #14087 на: 26 Март 2024, 15:41:31 pm »
@n1kola od kaj go zema.  Gledam kude komsie akcija 7900dinara. 4200den.
Za set ss bateriju/polnac pa se mislu

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #14088 на: 26 Март 2024, 16:11:09 pm »
Јас го зедов од Лидл Германија 80€ комплет, само пази до колку NM е, овај е демек за до 400 њутна, има и појаки и послаби/поскапи, поефтини.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #14089 на: 26 Март 2024, 16:42:11 pm »
Ist go gledav. Aj pisi kako ke se pokase.
I mene pretezno za strafovi za gumi mi e

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #14090 на: 26 Март 2024, 17:02:27 pm »
Од МК земете си на Ingco, за парите е предобар.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3138
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14091 на: 26 Март 2024, 17:40:09 pm »
Си гугат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
тоа белото те прави вистински господин со здравје да се вози прекрасен џип , со кола купување си завршил наредни 20 години . Преубав џип многу ми се допаѓа

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #14092 на: 26 Март 2024, 17:48:12 pm »
Си гугат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
тоа белото те прави вистински господин со здравје да се вози прекрасен џип , со кола купување си завршил наредни 20 години . Преубав џип многу ми се допаѓа

20 години гаранција даваат Ленд Ровер?

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #14093 на: 26 Март 2024, 19:02:16 pm »
Не знам на што конкретно мислиш под гаранција?/ дефендерот е безвременски да не е добар нема уште во африка.пустињи сафари да го има после 20-30-40 години и да се вози/ компактабилно возило кое исполнува се и за фамилијарен човек и на автопа т вон - класа,луксуз,појава и се прекрасен џип.Животот е прекрасен ако може човек да си има такво возило или слично претпоставувам дека овој џип е стар 2-3 години со сигурност 20 години ке го вози ако има деца и децата ке го возат безвременско возило.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #14094 на: 26 Март 2024, 19:07:03 pm »
Си купив точаче,додуша на старо ама уште на гумите буцките стојат дали и 30км е извозен.
Се работи за PEGASUS SOLERO SL DISC 24, 53цм висина на рам,тркала 28инчи,дискови напред назад,28 брзини,шимано менувачи,корпа,некое дигитално уредче за мерење на нешто,сет за заклучување,пумпа.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #14095 на: 26 Март 2024, 19:08:42 pm »
Не знам на што конкретно мислиш под гаранција?/ дефендерот е безвременски да не е добар нема уште во африка.пустињи сафари да го има после 20-30-40 години и да се вози/ компактабилно возило кое исполнува се и за фамилијарен човек и на автопа т вон - класа,луксуз,појава и се прекрасен џип.Животот е прекрасен ако може човек да си има такво возило или слично претпоставувам дека овој џип е стар 2-3 години со сигурност 20 години ке го вози ако има деца и децата ке го возат безвременско возило.
Да напоменам со купување такво возило или слично одлична инвестиција за во иднина , одлична. има едно кратко со 3 врати бело чичкото шо го вози го има поодамна 3-4 се во мкд такви вкупно , така застанавме и направивме муабет месечно 3-4 луѓе ке ме прашат дали го продавам и колку му барам зборам кратко година на производство 1990 мислам  ми рече  купено од Унеско или амбасада не знам точно за некои миссии кои тука ги имале верувам дека 10 да му побарам веднаш ке го продаде.Така да дефендерот е супер кој може да си дозволи и е вљубеник на таков тип возила целосна подршка!! што је лепо и богу је драго

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #14096 на: 26 Март 2024, 19:22:54 pm »
Од МК земете си на Ingco, за парите е предобар.
Elektricna ili bateriska moze da pustis model kakov mislis

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #14097 на: 26 Март 2024, 21:13:21 pm »
Јас го зедов од Лидл Германија 80€ комплет, само пази до колку NM е, овај е демек за до 400 њутна, има и појаки и послаби/поскапи, поефтини.

Го имам и одличен е. Ич немора поскупиот модел. Со оглед дека штрафовите се стегаат во просек 140-160 Nm. Мене сигурица ми е на 200. Ако затегаш повеќе а треба на пат да менуваш, и ако го немаш со себе, душа ќе ти излезе особено ако имаш сигурносен штраф.

Видов дека истиов го користат во еден вулканизерски сервис кај Лепенец, ми вика 2 години не е мрднат. А таму сигурно се штрафи и одштрафуе. 

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #14098 на: 26 Март 2024, 21:24:03 pm »
На 150 ги стегам јас, и после ги достегам рачно уште 15 степени со пола метро цевка имам за оваа намена.
Проверено со истата можам да ги одвртам после за вадење.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #14099 на: 26 Март 2024, 21:37:19 pm »
Јас на 140 nm или 14 кг момент со момент клуч што го земав пред 3 години од бриколаж.

Одсекогаш си носам шипка од 1 метро во ѓепек не заради затегање, туку за одвртување.

На таа сила стегнати, со шипката буквално како пердув ги одвртувам штрафовите. И само заради тоа ја носам, да немам никаква мака при одвртувањето.

Пред да имам купено момент клуч обично ги затегав првин со рака, потоа само со должината на клучот притегав колку можев и на крај со шипката уште 90 степени.
Но така на фелицијата скинав еден штраф и тогаш си земав момент клуч и од тогаш само со него ги затегам.

Е сега по вулканизери или мајстори што стегаат со пиштол, тоа е. Затоа си е шипката од 1 метро во гепек за да не излезе душа со клучот долг 30тина цм ако треба да се запне при одвртувањето.