Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2301504 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #13920 на: 08 Март 2024, 21:46:53 pm »
Какво кршење филм  ;D

Мене телефонов не ми е од Ледиком дури, ама неинформирани муабети се свртеа.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13921 на: 08 Март 2024, 22:12:30 pm »
Не ми се верува дека му го скршивте филмот за новиот телефон, ако немате пари или не ви се даваат толку пари за телефон не давајте ама не го кудите тој што имал мерак и си купил. Сум користел и дубаиски и германски и од телеком и бугарски и незнам уште каков не телефон, разлика има само во софтверот и тоа некоја апликација плус или минус друго ништо. Инаку сум користел и Ноте10 и С21 Ултра и можам да кажам дека има ГОЛЕМА разлика од тие телефони до С23 Ултра.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
томче ја рчна мечката xexee

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #13922 на: 08 Март 2024, 22:59:14 pm »
Ледиком.

И?
Не разбирам.

Фејк се телефоните демек од таму или што ти е муабетов со ,,Ледиком."? Склопувани се во Шутка? Дека се шверцани/внесени којзнае како? И што ако се, не работат исто телефоните како тие од Нептун?
Јас разбирам како функционираат и тие и Мобеликс и останатите, ама што дека?
Треба да даваме по 80000 во Нептун само за да не се поддржува сивиот пазар? Додека се се распаѓа околу нас во северџанијава? Додека некој им го дозволил ним тоа да го прават, јас треба да бидам свесен и да купувам со фискална за да не ми враќаш ,,Ледиком."?

Браво, не дупи сега и ти, не ми враќај со „Ледиком."
Да го затвориме форумов ако сакаш да играме легално пошто огромен дел од луѓево овде не ги одржуваат колите во официјален сервис, ниту ги купуваат од продажен салон, туку ги купуваме по X канали (без фискални и соодветни пријавени цени и даноци на истите) и ги одржуваме од X канали (исто огромен дел без фискални) за да заштедиме некоја пара.
И јас сакам да го однесам Леонов во Порше и да не се замарам да барам трет штоп со денови, ама не бива, затоа дај батали ги муабетиве со Ледиком и сивиот пазар пошто немаат поента.
Прво ледиком и мобилекс и остали носат дубаиски што нема споредба со европски пазар
Пример отиди во мобилекс и види го самсунг а54 наместо со стакло позади со пластика е... Информирај се малце пред да рипаш како прле пред магаре

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Уште ли се делат телефоните на дубајски и оригинални?

Им увалуваат втора класа телефони на сиромаштијата у Дубаи, треба да го знаеш тоа.

Инаку што се однесува до рефурбишед телефони, си има страна за проверка со ИМЕИ-то.

Јас моментално користам Дубајски телефон од Ледиком, предтоа користев оригинал од Телеком. Ни со тој ни со овој Дубајскиов немам проблем. И да бидам искрен, сигурно над 20 год имам телефон и до сега никогаш сум немал никаков проблем со било кој телефон. Дури ни приклучок за полнење, ништо.
Во да речеме 90% нема никаков проблем па корисникот и нема да примети никаква разлика.
Во останатите 10% ќе се примети при инсталирање/користење одредена апликација/игра, или при отварање на уредот при некое сервисирање.
Ако може да му се верува на братучед ми кој пред неколку години ми објаснуваше некои работи при што ми покажа како  2 идентични уреди со различни потекла различно се понашаат со една апликација.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #13923 на: 08 Март 2024, 23:19:38 pm »
Ледиком.

И?
Не разбирам.

Фејк се телефоните демек од таму или што ти е муабетов со ,,Ледиком."? Склопувани се во Шутка? Дека се шверцани/внесени којзнае како? И што ако се, не работат исто телефоните како тие од Нептун?
Јас разбирам како функционираат и тие и Мобеликс и останатите, ама што дека?
Треба да даваме по 80000 во Нептун само за да не се поддржува сивиот пазар? Додека се се распаѓа околу нас во северџанијава? Додека некој им го дозволил ним тоа да го прават, јас треба да бидам свесен и да купувам со фискална за да не ми враќаш ,,Ледиком."?

Браво, не дупи сега и ти, не ми враќај со „Ледиком."
Да го затвориме форумов ако сакаш да играме легално пошто огромен дел од луѓево овде не ги одржуваат колите во официјален сервис, ниту ги купуваат од продажен салон, туку ги купуваме по X канали (без фискални и соодветни пријавени цени и даноци на истите) и ги одржуваме од X канали (исто огромен дел без фискални) за да заштедиме некоја пара.
И јас сакам да го однесам Леонов во Порше и да не се замарам да барам трет штоп со денови, ама не бива, затоа дај батали ги муабетиве со Ледиком и сивиот пазар пошто немаат поента.
Прво ледиком и мобилекс и остали носат дубаиски што нема споредба со европски пазар
Пример отиди во мобилекс и види го самсунг а54 наместо со стакло позади со пластика е... Информирај се малце пред да рипаш како прле пред магаре

Уште ли се делат телефоните на дубајски и оригинални?

Им увалуваат втора класа телефони на сиромаштијата у Дубаи, треба да го знаеш тоа.

Инаку што се однесува до рефурбишед телефони, си има страна за проверка со ИМЕИ-то.

Јас моментално користам Дубајски телефон од Ледиком, предтоа користев оригинал од Телеком. Ни со тој ни со овој Дубајскиов немам проблем. И да бидам искрен, сигурно над 20 год имам телефон и до сега никогаш сум немал никаков проблем со било кој телефон. Дури ни приклучок за полнење, ништо.
Во да речеме 90% нема никаков проблем па корисникот и нема да примети никаква разлика.
Во останатите 10% ќе се примети при инсталирање/користење одредена апликација/игра, или при отварање на уредот при некое сервисирање.
Ако може да му се верува на братучед ми кој пред неколку години ми објаснуваше некои работи при што ми покажа како  2 идентични уреди со различни потекла различно се понашаат со една апликација.
Џабе објаснуваш...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #13924 на: 09 Март 2024, 00:29:00 am »
Imase i iransko pezo 206 ne samo tursko i francusko.
Inace Samsung Note 10plus iako e 5 godini star model osven ete displejot sto go krekate vo nisto ne klacka pozadi so naglasenive s23 modeli. Milisekunda bil pospor breeeeee na mesec se kacivme pa radosni site. Ova kako od zeleznica na severna Makedonija sto se falat vozot VE-SK sega mesto so 30km/h od utre kje se obrakja so 50km/h i toa e za niv epsko dostignuvanje.
Za duplo pomalce pari isti performansi isto brka rabota telefonot.
Голф 3 тди vs Голф 8

Двете се коли,
Двете исто забрзуваат до 100ка,
Двете те носат од точка а до точка б.

Исто е ама не е исто.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #13925 на: 09 Март 2024, 00:58:19 am »
Не ми се верува дека му го скршивте филмот за новиот телефон, ако немате пари или не ви се даваат толку пари за телефон не давајте ама не го кудите тој што имал мерак и си купил. Сум користел и дубаиски и германски и од телеком и бугарски и незнам уште каков не телефон, разлика има само во софтверот и тоа некоја апликација плус или минус друго ништо. Инаку сум користел и Ноте10 и С21 Ултра и можам да кажам дека има ГОЛЕМА разлика од тие телефони до С23 Ултра.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Брат, ти па божем не знаеш дека има народ тука што ни литро од твојта не ги опраа, а не па да признаат, да се бацат и да се смират :)))

Да им почнам сега муабет како Еи Ниш телевизорот што го имам дома е бољи од Сони, па да видиш хаварија... ќе падне сајтов :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13926 на: 09 Март 2024, 07:48:32 am »
Со право ке кажам имам 2 сони бравиа купено од Галерија од тие посакпи модели не знам точно шо како  имам и  самсунг дефинтивно ке кажам дека како годините одминуваат сликата на самсунг тв е многу поубаво од колку на сони не сум стручен не се разбирам но сликата на самсунг и на сони има разлика многу многу и можам да кажам од мое искуство дека самсунг има подобро слика како годините одминуваат

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #13927 на: 09 Март 2024, 08:01:52 am »
Ја ке зему од дубаи(не преко ледиком) Брат ми ке ми донесе.

Ако некој мисли дека не е исто(софтверски, хардверски). Слободно може сс некој од телеком бенч да направимо.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #13928 на: 09 Март 2024, 08:58:47 am »
Da beshe tolku skart ledikom ke zatvoreshe odamna a ne da rastura so prodazba na telefoni…
Refutbished bile mu kazal nekoe majstorce od Bitola….oooo ti na sekogo i se i seshto veruvate

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #13929 на: 09 Март 2024, 09:08:44 am »
Исто вели и тезгаџија што продава мешан грав на пазарче веќе 20 години :) ама градов е голем, и секоја година се испитува нова генерација, попаметна :)

Не дека не се јаде неговото мешано гравче, само треба троа повеќе варење :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #13930 на: 09 Март 2024, 10:11:39 am »
Ја ке зему од дубаи(не преко ледиком) Брат ми ке ми донесе.

Ако некој мисли дека не е исто(софтверски, хардверски). Слободно може сс некој од телеком бенч да направимо.
a nie sto nemame brat ?????
Ado i Edo gi znam pitaj boga uste koga sony ericsson T65 beshe hit pa ni noseshe 2 komada na benziskata na makpetrol vo karposh :)  Inace deckite fino so gazea napred napravija mnogu kesh i kapa im siminjam. Ti denes imas premiera na nekoj telefon do vecer istiot e vo Skopje kaj niv u dukjan i se prodava kako alva. Neznam cenite im se poevtini...pa odete zemete si od A1 Telekom sto se zamarate so niv gi zaobikoluvas vo najsirok agol a ne imale kinezarija,polovni otvarani neznam ti sto. Deckite gazat napred pravat pari nie obicni gresni gjaoli samo mozeme go..a da si jademe od strana...istoto i so Golden car moabetot ova prael ona prael i oni najverojatno kineski kopii na koli prodavaat...arno ama kola pojse od nekolku dena ne sedi kaj niv.
Dovolno aj denes zadusnica otidov do Butel.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #13931 на: 09 Март 2024, 10:32:28 am »
Најчесто одлука од каде ќе купиме/се заебиме си ја носиме сами. Откако ќе купиме/се заебиме, пробуваме да си ја оправдаме одлуката, најчесто со позитивен став, пошто нели ние секогаш знаеме се', или во краен случај познаваме некој кој му е братучед на комшијата и тој познава супериорен лик кој има одлични познавања од космосот.
На крајот од денот секој купува/се заебува со свои пари, па со здравје да си го носи. Не мора палење на клада.

Јас се изначитав ривјуа за Самсунг тв кој го купив пред 2 години и фазла. Позитивни ривјуа. Квалитетен панел, добар контраст...
Се појавија хоризонтални линии после 8 месеци. Сменет дисплеј од Лада Самара во гарантен рок. Самсунг најдобар, Сони најдобар, Филипс најдобар... можеби, во некој паралелен универзум каде што постои квалитететна инспекција за квалитет.
Кај нас е општо познато дека секој се труди да ти продај нешто со сомнителен квалитет и притоа да напрај најмногу што е можно ќар. И то е то.
Ако се погоди, погоди. Тоа пиши во гаранцијата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #13932 на: 09 Март 2024, 12:32:54 pm »
Ja kupuvam samo so e na akcija 🤣🤣🤣 lni si kupiv philips 42” za 14.500 smart.

Tip top

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #13933 на: 09 Март 2024, 14:42:55 pm »
Komsijata zema masina za perenje so neznam kako digitalen programator i plus radio na nejze da moze da slusa muzika koga e vo wc. Arno ama roka programatorot doaghaat od servis mu ustanovuvaat deka crknal od vlaga demek ne spagha toa pod garancija. Ok se pomiri vika smenete...arno koga mu kazaa cena kolku pola masina se naluti otide ja zema najevtinata sto bese u dukjan za 8000 denari. Eva ja 6ta godina vrti kako ulava sekoj den deka so 2 deca maka nema masinava.
Taka da zaebi cena marka i toa od kade e kupena. Sto ti dade gospod do tamo kje tera. Taka i so mobilnive od Telekom bil od A1 bil a crknal za nepolna godina a ovie kopiive od kaj Ado si teraat po 4-5 god bez maka ama kopii se neli reparirani ne gi biva.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #13934 на: 09 Март 2024, 15:02:12 pm »
@Vlatce-Vectra kopii != refurbushed.

Totalno razlicni raboti se.
Refurbushed se. Kupis ne ti pravi kef posle nekoja nedela vratis.
Oni go proverat i stavat so 10 20 30% popust.
Istite kaj jas(neptun, setec,..) zapakuvaat i kako nov prodavaat